Alıntı:
DOGU_BEY Nickli Üyeden Alıntı
benim anlatmak istediğim de bu işte... dediğin gibi eğer bu süreçte sadece bir Anadolu takımının adı geçse çoktan giderdi...burada büyük işler dönüyor siyasetinden tut da ekonomik boyutuna kadar...eğer böyle bir temizeller yapılacaksa bence Türk futbolu için en güzel ve keskin çözüm 20 sene öncesine yani 90 lara kadar gidilerek köklü bir temizlik yapılmasıydı ama diyorum ya bu ülkede böyle bir durumda neler döner...benim burada size kızdığım nokta sadece Sivasspor açısındandır...Ha bu olayda bizim takımın 5-10 neyse birden fazla olayla ilgisi olsa o zaman ben de tepki veriridim...ve ben sivas-fener maçında birşeyler olduğuna (takım ve hoca halinde) inanmıyorum....bugün internet sitelerindeki diğer haberlerde uefanın da ceza falan vermeyecği haberleri dolanıyordu ve bu konuda uefa ancak mahkemeden kesin sonuçlar çıkarsa kendi yaptırım yoluna gidermiş...yoksa federasyonalrın özerkliğine müdahalede bulunma fikrinde değilmiş...her neyse burda dediğim gibi kızdığım nokta çoğu yorumlarınızda hep olumsuz tavır görmek, bizlerin bu işle ilgisi olduğuna dair şeyleri gündemde tutmanızadır, yoksa diğer konularla ilgili görüşlerinize saygı duyarım...
|
Olumsuz durum dediğin nedir?
Ben Etik kurulu raporunu tek harf bile değiştirmeden ekledim.Bunun yorumunu yapmak,inanmak ya da boşvermek üyelere kalmıştır.hatta eminim çıkıp "Sen Gslisin sen tslisin" deyip küçük işlerle uğraşanlar da çıkacaktır.Ama önünüzde Etik kurulu raporu..Değerlendirmesi size kalır.
Ben olaya futbolu seven,zevk alan bir seyirci gözüyle de bakıyorum.Ve ben stada gittiğimde,tvden maçı açtığımda sonucu önceden belirlenmiş bir maç için heyecan yapmak,üzülmek ve sevimek istemiyorum.Bu ligde bu şikeleri en az bir kere herkes yapmıştır.Hatır şikesi bile olsa yapmıştır.Bundan sonra olmaması için bu dönüm noktası olabilirdi,ama elimizden kaçırdık.Sivasspor bu sene ilk dörde girmeyi sonuna kadar haketmesine rağmen sokmadılar,hepimiz gördük.İşte bunlar bir daha olmasın diye bir dönüm noktasıydı.Yahu tüm kulüpleri,şike varı yoku da boşverelim.Bu ülkede kişinin adıan göre kanun değişti.Düşünün,Başbakan'ın oğlu adam öldürüyor,sonra "adam öldürmek" suç olmaktan çıkarılıyor ya da adam ödürmenin cezası en fazla 1 yıldır deniliyor..Ya bu bir demokrasi ayıbıdır,medeniyet ayıbıdır.Futbolu da sallayın.Bu yapılan hukukun üstünlüğü değil,üstünlerin hukukudur.Başbakan referandum sürecinde üstünlerin hukukuna boyun eğmeyeceğiz dedi durdu ama üzgünüm ki kendisi üstünlerin hukukuna boyun eğdi.
Fenermiş,Sivasmış,Trabzonmuş,U efaymış..Geçin..Bu ülkede üstünlerin hukuku galip geldi.Beni en çok üzen noktadır bu.