Cevap: Transfer Dosyası
Bugüne kadar yapilan transfer calismalari gösteriyorki bonservisi elinde olan oyuncular genellikle ilk tercih.Ara transferde Mecnun baskan demistiki;
Ara transferin pek cok riskleri olabilir kaliteli oyuncu bulamadigin gibi bu dönemde bazi sorunlarda cikabilir.Ara transferde alinan oyuncularin durumu zaten herkes icin bilinen birseydi.Onlar olmadanda Sivasspor ayakta kalabilir yoluna devam edebilirdi.
Benim suana kadar tek üzüldügüm nokta,Sivasspor yönetiminin gelecek vaadeden oyunculari bulup takima monte edememesi karsisinda üzüntülerimin ve kaygilarimin artmasi.
Türkiye´de isim yapmis oyuncularin pesindeyiz.Birde onlari harmanlayip takima kazandirmak ve dislilerin aksamadan calismasi gerekliligine inaniyorumki bu zorda olabilir.Ismi duyulan futbolcu doymus futbolcudur bu isimlerle oynamanin risikosuda bu doymusluktur.
Batuhan cok genc yasda doymus bir futbolcudur.Bu yüzden hic bir yerde dikis tutturamamistir.Su ana kadar yapilan taninmis bu isimlere bazilari seviniyorda bunlar elimizde patliyabilirde.
Göztepe´den genc bir oyuncu alinacakti buna herkes sevinmisti fakat görüldügü gibi olmadi galiba.
Takima neden ilk onbirde oynayacak genc bir iki futbolcu monte edemiyoruz.Genc yetenekleri bonservislerinin bitmesini beklemeden transfer yoluna gidecek ve bu yeni kanla takimi güclü kilacaksin.
Simdide Ugur Boral´dan bahsediliyor bilmiyorum biz yanlis yapiyoruz gibime geliyor.Türkiye´de istense ondan daha genc ve yetenekli nice Ugur Boral´lar bulunurda bunu bir türlü yapamiyoruz.Bunlari ortaya cikarmakta resmen zorlaniyoruz...
Neden yapamiyoruz cünki transfer dönemini yarasiz beresiz,suya sabuna dokunmadan parasal yönden az hasarla kapatmak istiyoruzda ondan.
Buda her zaman tutmayabiliyor,takim kötüye gittiginde güvenilen kisiler, sahaya istenileni koyamiyinca takimda bir düsüs yasanabilir.
Ugur Boral yerine genc ve ilk onbirde rahat oynayabilecek ve ilk onbirin vazgecilmez bir oyuncusunu almayi yeglerdim ben.
Sivasspor birazda gelecege yönelik transfer yapmali ve alacagi oyunculari ilk onbirde oynatabilmeli.Böyle transferleri neden yapamiyoruz biz ve bu okadar zormu?.Ben genclerin olmadigi bir sistemin fazla dayanirliginin olmadigini savunanlardanim.
Her seyin gencler ve yeni yeteneklerle cok daha güzel olacagini savunanlardanim.Cünki onlardir bu takimin basarisindaki emege omuz verecekler.Onlardir bu takimi yarin basariya ulastiracaklar...
Konu B.DUMANLI tarafından (28.06.2014 Saat 09:34 ) değiştirilmiştir..
|