Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, kırmızı-beyazlı teknik heyeti üniversitede ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek; “Sivasspor bizim gururumuzdur" dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve kurmayları, Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü (CÜSK) tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.
Üniversite Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, rektör yardımcıları, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve yardımcıları ile CÜSK Başkanı Doç. Dr. Hayati Öztürk ve CÜSK'te forma giyen sporcular katıldı.
Yemekte konuşan Rektör Kocacık, yemeğe katıldığı için Çalımbay ve yardımcılarına teşekkür ederek, “Sivasspor bizim gururumuz. Üniversitemizde de onları görmekten ağırlamaktan mutlu olduk. Bir şehrin gelişmesinde sportif, kültürel, ekonomik faaliyetler ön plandadır ama Sivasspor şehrimizin markası haline geldi. Hepimizin gururlandığı, başımızı dik gezdirdiği günleri unutmadık ve hala da devam ediyorlar. Bizlere yaşattıkları güzellikler için kendilerine teşekkür ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesini bekliyor, Süper Lig'de kendilerine başarılar diliyorum"
Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay ise üniversitede olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Biz her sene bu takımın geleneksel yemeğine katılıyoruz. Ben rektörümüze, yeni başkanımıza ve takımımıza başarılar diliyorum. Ilk aldıkları galibiyetten ötürü de kutluyorum. Iyi başladılar bu şekilde de devam ederler. Sivasspor olarak bizde kendilerine maddi manevi her konuda destek olma konusunda başkanımıza sözü veriyorum" şeklinde konuştu.
Sivasspor'un bu yıl son 4 sezonun en iyi başlangıcını yaptığı hatırlatılması üzerine Çalımbay, "İyi başlangıç yapmak çok önemli ama sonunu getirmek de çok önemli. Lige çok iyi başlangıç yapan takımlar var fakat son 10 maça baktığınız zaman küme düşmeye oynayan takım oluyor. Önemli olan devam ettirmek" diye konuştu.
CÜSK Başkanı Doç Dr. Hayati Öztürk ise hedeflerinin tüm branşlarda başarılı bir şekilde müsabakalara girmek olduğunu, ancak bu yıl yalnızca futbolda mücadele edeceklerini dile getirerek, “Yeni bir ekip oluşturduk ve ilk maçta da galibiyet elde etmek güzel. Gençlerimize güveniyoruz bu sezon iddialıyız. Gelecek yıl ise tüm branşlarda mücadele edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Kocacık, Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay ve yardımcılarına desteklerinden ötürü şilt takdim etti.
Sivas'ın Sesi