İki hafta önce Sivas 4 Eylül stadında oynanan ve hakem Süleyman Abay ile yardımcılarının inanılmaz hatalı kararlarıyla gündem oluşturan Sivasspor-Gençlerbirliği maçında yazılan hakem raporu "Bu kadarda olmaz" dedirtecek boyutta.
Maçın 80. Dakikasında sarı kartı olan Tosiç, rakibi Sivasspor’lu Pedriel’e sert bir faul yaptı, ancak pozisyonla alakası olmayan Ermin Zec, hakemin yanına gelip "faulü ben yaptım" diyerek takımının 10 kişi kalmasından kurtardı ve sarı kartı kendisi gördü.
Yalnızca Pedriel ve Tosiç’in olduğu bir pozisyonda hakemin,sonradan pozisyonun olduğu yere gelen Ermin Zec’e sarı kart göstermesi, tribünleri adeta isyan ettirdi. Sivassporlu futbolcular uzun süre faulü Tosiç’in yaptığı konusunda hakeme itiraz etti, ama sonuç alınamadı.
Maç sonrası yapılan bütün yorumlarda hakemin skandal bir karara imza attığı,pozisyonla ilgisi olmayan
Zec’in gelerek takım arkadaşını kurtardığını,
bunun da etik olmadığı belirtilerek, PFDK’nın bu futbolcuya ceza vermesi gerektiğinin altı çizildi.
Maça itiraz edip tekrarını isteyen Sivasspor,ikinci bir şokla karşılaştı.
Konuyu bizzat Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e ileten Başkan Mecnun Otyakmaz “ TFF Başkanı Yıldırım beye mağdur olduğumuzu ve bütün spor kamuoyunun aynı fikirde olduğunu söyledim. Fakat
Demirören,hakemin raporuna “ Ben o pozisyonda Tosiç’in yaptığı hareketi kartlık bir hareket olarak değerlendirmedim,Ermin Zec’e ise itirazdan dolayı sarı kart gösterdim” yazdığını söyledi.
Buda demek oluyorki bizim bu itirazımızdan lehimize bir karar çıkmaz. Bunlar şark kurnazlığı! Bir hata yapıyorlar,sonra bu hatayı telafi etmek için küçüldükçe küçülüyorlar,buna hiç gerek yok. Şunuda herkes iyi bilsin ki,hakemin raporuna kendini kurtaracak ifadeler yazması,sadece bizim değil sağ duyulu spor kamuoyunun da vicdanlarını sızlattı. Gözümüzün içine baka baka bu kadar yalan,bu kadar basitlik olmaz"ifadelerini kullandı. Hakemin bu raporu doğrultusunda yapılan fazla bir şeyin kalmadığını da hatırlatan Başkan
Otyakmaz "70 milyonun ibretle ve hayretle izlediği bir pozisyonun altından kalkmaya çalışanlar Türk futboluna çok büyük zarar verdiklerini de bilmeleri lazım" şeklinde konuştu.
Hürdoğan Gazetesi