Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Sivasspor'un Orduspor'u 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Rıza Çalımbay herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı.
Çalımbay taraftara büyük sitem ederken, istifa etmek istediğini ve bu isteğini yönetime söylediğini ifade etti.
''Böyle bir karşılaşmada taraftarın istifa diye bağırmaya hakkı yok. Maç biter, ondan sonra nasıl istiyorsan bağırırsın. Biz bu takımı çok zor günlerden aldık. Ligde ve kupada dar kadromuza, sıkıntılarımıza rağmen en büyük desteği onlardan beklerken, onlar bize böyle tepki veriyor.''
''TARAFTAR DESTEĞİ SIFIRDI''
''Bu bizim hak etmediğimiz bir tepki. Maçın son 10 dakikasında taraftar desteği neredeyse sıfırdı. Ancak herşeye rağmen oyuncularım çok iyi mücadele etti ve maçı kazandık''
''BUNU HAK ETMİYORUZ''
''Buraya gelirken taraftar desteği ile gelmedim. Ben bırakam istiyorum ama takdir yönetimindir. Bugün ben olurum yarın başka arkadaşımız olur. Taraftar takıma sahip çıkmalıdır. Bir grup ''istifa'' diye bağırıyor bir grup da bize destek veriyor. Bunu hak etmiyoruz.''
YÖNETİCİLER, ÇALIMBAY'A NE DEDİ?
Çalımbay son olarak istifa düşüncesini yönetime de maç sonrasında ilettiğini ve kararı onların vereceğini açıkladı. Basın toplantısında yöneticilerin istifa kararını nasıl karşıladığının sorulması üzerine Çalımbay, ''Yöneticiler, 'sakin ol, görüşürüz' dedi'' ifadesini kullandı.