Yazar Adı: Mustafa ATES
Yazar İletişim:
mustafa.ates@yeniulke.net
Sivasspor Yönetimine sürpriz yapalım.
Şimdi Sivasspor taraftarı camiası ve teknik heyeti bu ekolün nasıl gerçekleşeceğini konuşuyor.Önceki gün Sivasspor kampı ile ilgili bilgi alırken telefonla konuştuğum Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun takımda Teknik Direktörün Alman,yabancı futbolcularında Brezilyalı olmasından dolayı bu birliktelikten Yiğido Ekolü çıkacağını söylemişti.Gazetemizin spor sayfasına manşeti bu şekilde taşımıştık.”Yiğido Ekolü”geliyor.
Ertesi gün baktığımızda bu ekol haberimizin ulusal medyaya taşındığını ve ulusal gazetelerimizin spor sayfalarına taşındığı gördüm.Demek ki Yiğido Ekolü daha ilk gününde böyle olursa çok kısa sürede tutacak.
Evet Kırmızı –Beyazlı takımda Bolu kampı sürüyor,Gerede de Sivasspor sorunsuz,sıkıntısız bir kamp süreci geçiriyor.Teknik heyetin bir dediğini adeta Sivasspor yönetimi iki ettirmiyor.Alman teknik adam Lorant ise futbolcularına disiplinli çalışmanın kurallarını anlatırken bir yerde Alman disiplini aşılıyor.Lorant sezon içinde ve lig sonunda bu çalışmanın futbolculara ve takıma neler kazandıracağını anlatıyor.
Menajer Bülent Uygun,kampa en çabuk uyum sağlayan futbolcuların başında Brezilyalı Anderson’un geldiğini ifade ediyor ve ekliyor,Sergionun gelmesiyle Andersonun çalışma azmi daha da artı.En azından kendi dilinden konuşabileceği,dertleşebileceğ i bir arkadaşı geldi.”diyor.Evet bana göre de bu çok önemli ve yerinde bir karar ikinci bir Brezilyalı’nın takıma katılması diyorum.
Sivasspor lige Bolu Gerede yayla havasında hazırlanırken taraftarı çok merak ettiği bir konu olan
4 Eylül stadyumunun inşaatı ile de bilgi vermem gerektiğine inanıyorum.Stadyumda kaba inşaat sürüyor,eskiyi yapmak çok zor diye başlıyor işi yüklenen firma temsilcisi.Doğru ve haklı bence de öyle. Sivasspor Yönetiminden Futbol federasyonu,”stadyumunuz yetişmez ise bize karşılaşmalarınızı oynayacağınız stadyum ismi verin” demiş.Bizim Sivasspor yönetimi de Atatürk Olimpiyat Stadyumunu göstermiş.Taraftar biraz tedirgin benim bildiğim kadarıyla herkes;”ya bu stadyum inşaatı uzun sürerse ne olacak”diyor.Bekleyip görmekten başka çaremiz yok.Bizde bekleyip göreceğiz.
Stadyum bilet fiyatları ve kombine biletlerle ilgili Yönetim kurulu kararı akşam sabah kamuoyuna açıklanacak ben net ve kesin değil ama sizlere bir tüyo vereyim mi? Tamam oldu,anlaştık. Aramızda kalsın kimseye benden duyduğunuzu söylemeyin.Stadyumda en az 3-4 farklı bilet fiyatı olacak. Kale arkası mesela; 5 YTL.Maraton 10 YTL.Kapalı ve Numaralı denilen yerler de 20 YTL olabilir.Herkesimin,herkesin maddi koşuluna uygun bilet fiyatı nasıl olur dersiniz.
Kombine Biletlere ilgi ve alakaya görede ayrı bir fiyat uyarlaması olacak.Yani taraftardan talep gelirse ekstra 3-4 maç hariç için kombine bilet fiyatları da düşük tutulacak.Mesela kale arkası Tribünü bir sezonluk ( 3-4 ekstra karşılaşma hariç) 75 YTL olsa tepkiniz nasıl olur.Bana göre çok uygun.Hem de Sivasspor Yönetiminin sıcak parada ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür bir destek çok ta iyi olmaz mı?
Gel 5 Ağustos gel diyor daha şimdiden taraftarımız ve bütün spor kamuoyu.Gel derken özlediğimiz birini beklerken o insanlara her zaman içimizden sürpriz yapmak,hediye vermek isteriz.Peki taraftar olarak hepimiz maddi imkanlarımıza uygun fiyatta olan birer kombine bilet alarak,bizde bu takıma bir sürpriz yapsak kötü mü olur diyorum.Bütün taraftarlarımızı bu konuda Sivasspor Yönetimine sürpriz yapmaya çağırıyorum
Saygilarimla
Mustafa ATES