İsyan !!!
Sivasspor’un hakem isyanı... Son derece gergin bir 90 dakikaya sahne olan Gençlerbirliği-Sivasspor karşılaşmasının yankıları sürüyor. Kadir Bekmezci ve Cicinho’nun kırmızı kartla cezalandırıldığı, bir de tartışmalı penaltı kararının yer aldığı maç hakkında Sivasspor cephesi adeta öfke küpüne dönmüş durumda. FANATİK TV’de yayınlanan ‘Süper Lig konuşuyor’ adlı programa telefonla bağlanan Yiğidolar’ın başarılı futbolcusu Burhan Eşer, saha içinde yaşananları anlattı, çarpıcı açıklamalar yaptı. Penaltı pozisyonunun da başaktörü olan Burhan, “Süper Lig’de 200’ün üzerinde maç oynadım. Ancak bir kere penaltı pozisyonunun içinde yer almadım. Faul bile nasıl yapılır bilmem. Penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Tekrar tekrar izledim. Tolga Özkalfa nasıl böyle bir karar vermiş anlamak mümkün değil” dedi. Kadir Bekmezci’nin kırmızıyla ilgili de görüş belirten Burhan, “Kadir kırmızıyı hak edecek bir şey yapmadı. Biz hakemlerden adil yönetim bekliyoruz. Ne Fenerbahçe maçındaki lehimize ne de dünkü (önceki gün) gibi aleyhimize karar verilsin. Sadece futbolun güzelliklerini yansıtalım” sözlerini sarf etti.
‘Hakemler dalga geçiyor’
Hakemlerin futbolculara karşı maç içerisindeki tutumlarını da sert bir dille eleştiren Burhan Eşer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı hakemler var. Mesela Kamil Abitoğlu... Bizi dinliyor. Futbolcuyu anlamaya çalışıyor ve anlaşıyoruz da. Ama bazıları var ki, gerçek anlamda futbolcuyu çıldırtıyor, dalga geçiyorlar. Resmen bize alaycı gözle bakıyorlar, çileden çıkarıyorlar. Oysa biz onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.”
‘Avrupa’ya gideceğiz’
“Son haftalarda aldığımız sonuçlarla taraftarımızı üzdük biliyoruz ama Trabzon maçında bize destek versinler. Yeniden yüzlerini güldüreceğimize inanıyoruz. Sezon başında Avrupa hedefi koyduk. Bunu da başaracağımızdan en ufak bir şüphemiz dahi yok. Eksiklerimize rağmen ayağa kalkacak gücümüz var