Şans Melekleri
Mersin İdman Yurdu'nu Sivasspor karşısında melekler korudu. Kırmızı Lacivertliler takım halinde kötü mücadele etme başarısını gösterdi. Hal böyle olunca Sivasspor Mersin İdman Yurdu'nu sahadan sildi. Maça baktığımız zaman geçtiğimiz hafta Kayserispor'dan 6 gol yiyen Sivasspor, Kayseri hezimetinin aynısını bu sefer kendisi Mersin İdman Yurdu'na uygulamak için sahaya çıkmış.
Rıza Çalımbay özellikle Mersin savunmasını ve orta sahasını iyi çözmüş olacak ki, takımı dakikada bir pozisyon buldu. Beşiktaş maçının ardından da yazdığım gibi Mersin orta sahası evlere şenlik. Çok fazla hata yapmayan defans bloğu da bu maçta inanılmaz hatalar yaptı. Josef, İbrahim Kaş ikilisi rakip oyunculara o kadar pozisyon verdi ki, Eneramo kariyerinin en rahat golünü attı.
Maçın ardından teknik direktör Nurullah Sağlam, “Süper Lig takımı böyle goller yememeli” diyor. Nurullah Sağlam bunu Bursaspor maçının ardından da söyledi. Futbolcularınız sanıyorum sizin dediklerinizi çok fazla uygulama zahmetinde bulunmuyor. Ben bu söylemlerinizden bunu anlıyorum. Önlemlerinizi alın, eğer sizin istediğinizi dediğinizi yapmayan, uygulamayan futbolcularınız varsa onların da cezasını verin.
Sivasspor maçında futbolcusundan, teknik heyetine kadar herkes sınıfta kaldı. Sahadaki bütün oyuncular tel tel döküldü. Yaş ortalaması yüksek olan Mersin İdman Yurdu'nda tecrübe her maçı kazanmaz. Bunu açık ve net gördük. Bundan sonra revizyona gitmek en doğrusu. Israr edilen ve her maç oynayan futbolculardan verim alınamıyor. Hiç değilse yedek kulübesinde hatta 18 kişilik kadroya giremeyen oyunculara da şans verilmeli.
Mersin İdman Yurdu çok şanslı bir takım. Sivasspor'dan farklı mağlup ayrılacağına 1-0 gibi skorla mağlup ayrılması şans meleklerinin yanında olduğunun göstergesi. Mersin'in her zaman bu kadar şanslı olmasını kimse beklemesin.
3 haftada alınan 0 puan moralleri bozsa da, Pazartesi günü oynanacak olan Gençlerbirliği karşılaşması artık geçen sezon oynanan "Boluspor" karşılaşması kadar önem kazandı. Neden o kadar önemli olduğu açık ortada. Eğer Gençlerbirliği maçından puan alamazsan, Galatasaray ve Trabzonspor'u yenmen hayal, hatta imkansız. Ancak Gençlerbirliği karşılaşmasından alacağın puanlar seni Galatasaray karşılaşmasına daha da motive eder.
Volkan Toslak