![]() |
Cevap: KABUS! Yeniden mi?
[QUOTE=izmirliyigido;655874]BURADA TEKRAR ETMEYE GEREK VAR. Hem gerek var hemde HAYKIRMAK gereği var. Çünkü yaşananlar canımızı acıtıyor. Şampiyonluğu kovaladığımız 2 senede bile bile şampiyonluğu verirken olduğu gibi son 2 senedir de bile bile düşmeye oynuyoruz.
Biz bunu haketmiyoruz. Biz buna layık değiliz. 40 yıl sonra geldiğimiz bir yerden böylesine kolay düşmeyi içimize sindiremiyoruz. Bir gidersek bir daha gelemeyiz. Lütfen, üzmeyin bizi. Ağlatmayın bizi. Zaten Sivas yıllardır hep ezilmiştir, üzülmüştür. Bundan sonra olmasın... AYK[/QUOTE] işte bu ağzına sağlık üstad. bize bu haksızlığı yapmasınlar senelerce bu lige cıkmasını bekledik geri düşmesine hiç tahammülüm yok alt yapısı sağlam lig takımlarının korkulu rüyası olmasını bekliyorum ne diyim valla bu şekilde devam ederse ALLAH biz taraftarlara sabır versin.. |
[B]gs macinin tozunu attiran oyuncular ayni lutfen sabirli olun destek olun hersey yoluna girecek o gs yi dagitan takim onune geleni yine dagitacak sakin olun
ne derseniz deyin bizim son 5 haftamiz zordu bundan sonra hersey iyi olacak cok guveniyorum ben [/B] |
hangi akla uyupta tek forvet çıkıyorlar anlamıyorum. bir hocanın konuşmasını dinlemiştim tv. en sağlam oyun sistemi 4 - 4 - 2 demişti. hem savunmanız sağlam hem orta sahanız kuvvetli hemde forvetiniz güçlü oluyor demişti. şimdi takımlar sistemsiz oynuyor nedense. k,iimin nerede oynadığı belli değil bir bakıyorsunuz sağda oynayan solda ortada oynayan forvet gibi. yeri belli olmayan futbolcu gidince geri gelemiyor buda sistemin olmayışından. sivasspor iyi top oynamıyor. mehmet yıldız formsuz. yanına bir tane daha forvet olmalı ve 4 4 2 ye acilen dönmeliyiz.
|
[QUOTE=mucahitbaba58;655917][B]gs macinin tozunu attiran oyuncular ayni lutfen sabirli olun destek olun hersey yoluna girecek o gs yi dagitan takim onune geleni yine dagitacak sakin olun
ne derseniz deyin bizim son 5 haftamiz zordu bundan sonra hersey iyi olacak cok guveniyorum ben [/B][/QUOTE] [B]evet gs maçı güzeldi ama süper olan biz değildik dostum. gs çok kötüydü. ve sezonun ilk maçlarında ceyhun hep döktürür. bu yılda gs ye denk geldi bu. sadece gs maçını düşünme. bi düşün bakalım mesut bakkal geldi geleli gol yemediğimiz bir maç varmı? ama gol atamadığımız maçlar var. geçen yıl bir kaç maçta futbolcuların oynamamsı yüzünden dünyaca tanınmış bir teknik direktörü istifaya davet edenlere şimdi soruyorum? muhsin hocanın suçu neydi? kariyerini tehlikeye atıp sivasımıza gelmesimiydi? acaba yöneim işi sıkı tutsa ve takımı biraz sıkıp kümede kalmalarını sağlasa ve muhsin hocayla devam edebilseydik şimdi nerelerde olurduk?[/B] |
[B]artik sucluda aramiyoruz sadece cözüm ariyoruz
yönetim t.direktör futbolcular hepsi elele verip bizi bu durumdan kurtarsinlar Taraftar olarak sampiyonlukta istemiyoruz sadece güzel oyun sergilesinler her oyun galip gelinecek diye birseyde yok yeter ki canla basla mücadele edilsin Kabus görmek istemiyoruz, kendinize gelin, UYANIN!![/B] |
Ben bu yazının sitede yeteri kadar alaka görmediği kanısındayım. Maç öncesinde sayfa sayfa takım kurma ukalalığında bulunanlar, maç sonrası futbolculara demediğini bırakmayanlar, bir fikir yazısına ( hem de tertemiz bir Türkçe ile yazılmış:)) sadece ve sadece 44 yorum yapmış. Bu takımın bir adım ileri gitmesi için bu ve bunun benzeri özetleyici, yol gösterici fikir yazılarına ihtiyacı var.
Sayın, meçhul Sivasspor.com editörü, kendi adıma tekrar yazınızı desteklediğimi, devamını hararetle beklediğimi bildirir, bu yazının en üstlerde yer alması için elimden geldiğince yorum yapacağımı taahhüt ederim. |
malesef takımda forvet yok cihan formsuz mehmet formsuz takım calışmıyor azim yok istek yok inanaın galatasaray macınıdaki özveriyi göstersek su anda bursanın yanındaydık ama her gecen gün kötüye gidiyor oyuncularda istek arzu yok bir kacı haric sahada geziniyorlar maca hareket getirecek yedekte bekliyen macı kurtaracak oyuncumuz yok yazık bu sivaslıya yazık inanın her macı umutnan bekliyor hüsranla bitiriyoruz manisada 3 yenir mi arkadaşlar 1 dakkada 2 gol yiyoruz biz bunları hak etmiyoruz bakkal aynı gecen sene nasıl manisayı yarıda bıraktı bizide bırakacak cünki heycan yok adamda ruhsuz top oynanmaz
|
Arkadaşlar haftaya takımımızın farklı bir skorla galip geldiğini düşünelim. Yorumlar otomatikmen değişecektir. Süper lige çıkmakla birlikte kimselerin hayal edemediği çok güzel sezonlar geçirdik. O zaman herkes geldikleri gibi giderler, aynı sezon düşerler diye söyleniyolardı. Ama takımımız aksini yaptı iki sezon üstüste şampiyonluğa oynadı hatta birindede şampiyonlar ligine gitti, Anadolu takımlarına cesaret getirdi, Bence Bursa'yada öncülük yaptı.
Bir şeyi yıkmak kolaydır, ancak kurmak zordur. Bu takım süper lige çıkmak için 40 yıl bekledi. Takımımıza yıkıcı, değil yapıcı sözlerle moral vermeliyiz, Trabzon kabusundan sonra takımımızda bir çöküş başladı, elbetteki bunu atmak zaman ister, Biraz daha sabırlı olup takıma moral vermek ve motive etmek her ne olursa olsun yanlarında destek olduğumuzu belirtmek Sivas'lılara Sivasspor sevdalılarına düşer. Herşeyin mutlaka bir nedeni var, bunu iyi analiz edip,bir an evvel ayrışmacı değil, kavgacı değil, el ele birlikte ne yapılması gerekiyorsa yapıp takımı bir an evvel düzlüğe çıkarmalıyız. |
ARKADAŞLAR BU TÜPÇÜ KILIKLI ONUN BIRAZDAHA KABASI ADAM GALATASARAY MAÇINDAN SONRA EKRANLARDA BOY GOSTERİYORDU NERDE BU GAZETECİDEN BOZMA ADAM KONUŞMUYOR BAŞKAN KAYIP TEKNİK TRAKTÖR HİÇ BİRŞEY YAPMIYOR ANTREMANLARI BASIN VE TARAFTARA KAPATMAKLA İŞ BİTMİYOR CANIM BİRİLERİ ÇIKIPTA YONETİMİ TOPLADIK SORUNLARIMIZ ŞUNLAR ŞOYLE KARARLAR ALDIK DİYEMİYORLAR YAZIK
|
hemen öldük bittik muhabbetine başlamayın. daha ligin başındayız.
bu kadronun kapasitesi belli. yine de geçen seneye göre daha iyi bir takımız. yönetime ve talıma antep maçında destek olalım . |
[B][I][FONT="Arial Black"]Gaziantep karşılaşmasının sonucuna bağlı olarak birtakım radikal kararlar alınacağını düşünüyorum.
Sivassporumuzun gerçek gücünün bu olmadığı, tüm otoritelerce biliniyor olmasına karşın içinde bulunduğumuz durumunda iç açıcı olmadığını başta yönetim olmak üzere, tüm teknik ekip, futbolcular ve taraftar olarak bizlerde biliyoruz. Arslanın midesinde olan; Süper lige veda edersek (Allah korusun) bir dönemlerin Bolusporun, Zonguldaksporun, Siirtsporun, Vansporun, Adanspor ve Adanademirsporun, Altay'ın, Karşıyaka ve Göztepenin bugünkü durumlarına düşeriz. Kimse boş durmuyordur, herkes kendince alternatifler üretiyordur, biraz daha sabırla takibe almalıyız. Bu memlekette, bu Sivassporda bizim, herkes geçicidir, baki olan; Memleketimiz ve kimliğinde Sivas yazan Onurlu yiğidolar ile Sivassporumuza gönül verenlerdır. Yorumlarda kişilik hak ve özgürlüklerine göndermelerde bulunulmaması ile yapıcı eleştirilerin yazılmasını, aksi halde bu yorumlarda ısrar eden üyelerin yorumların silinmesini de site yönetiminden rica ediyorum.[/FONT][/I][/B] |
gecen sene zorda olsa ligde kaldık ve gidişadın tek sorumlusu olarak bülent uygun gösterildi bülent uygun hakkında çok şeyler yazıldı çizildi ve yorumlandı sonuçta tek suçlu olarak bülent uygun gösterildi kulübün basın sözcüsü fikret ünsal çıkıp tek suçlu bülent uygundur diyede açıklamada bulundu peki busene suçlu kim malesef bülent uygun yok bana göre gecen sezonda bu sezonda tek suçlu yönetimdir herşey ortada nerde yaşlı futbolcu var onu getiriyorlar nerde beleş var onu arıyorlar bu işler böyle gitmez paraya kıyacaksın adam gibi futbolcular alacaksın kısacası yönetimin transfer politikasıyla gecen sezon olmadı belki busezonda olmaz ama birdahaki sezon küme düşeriz bu zihniyetle
|
geçen yıl mesut bakkal gaziantep beraberlğiyle başladı işe inşallah bu seferde gaziantep maçını kazanarak çıkışın başlangıcını yapacaktır inşllah o geçtiğimiz sezonki sıkıntıları yaşamayız
|
bunun faturası ne mevcut kadroya nede hocaya kesilmeli tek suclu varsa burda mecnun otyakmaz gecen yıl necabuk unutmuş utancından maç sonu stadyumu gizli kapıdan terkediyordu heycan bitmiş bu yönetimde bence en kısa zamanda yeniden bir yönetim gelmelidir :mad:
|
Hepsi bi yana. Hani söylenenlerin bi kısmına katılıyorum.
Am iç sahadaki başarısızlığımız, 4 Eylül'ü gerçek bi deplasman yapamadığımzdandır. Yoksa oturup saatlerce edebiyatı konuşturmak çok kolay, Sivas'ta Sivasspor benimsenmedikce böyle sahipsiz kalırız, gerek yönetim gerek halk.. |
artık yeter ya ben gecım bu takımın basına yada FATIH TERİM gelsın yeter yaaaaaaaaaaaaaaa
|
Bu yönetimin hic mi taraftara ihtiyaci. Yok?????????????
|
[B]Peki ne yapmalı sorusunun en önemli cevabı gerekli transferlerın yapılmasıydı malesef yapılmadı,şimdi olacaklar belli,bundan sonraki haftalarda takım toparlanırsa basta basın sozcumuz ve hocamız olmak uzere hemen taraftara demıstık bız denecek,sabretmedıgımız ıma edılecek,basarısızlıgı kabul etmeyen ılgılıler,bı kac ıyı sonucdan sonra yıne medya onunde boy gosterısıne soyunacaklar. İnşallah oyle olur da boylarını poslarını görürüz:)kötü sonuclar devam ederse ıkıncı yarı yapılacak transferlerle herseyın duzelecegı soylenecek,tabı transfer konusunda yonetımın basarısızlıgı en buyuk handıkapımız olacak.Oyuncular gelse bıle onlar ortama ve lıge uyum saglayayım dıyene kadar,cok daha kotu durumlara dusebılırız.Ne olurdu yanı su transferler sezon basında yapılsaydı,yok boyle bır anlayıs.Bu sene cok korkuyorum,inşallah yanılırım. Aslında bız taraftarlarda bır panık havası mevcut ve bu ortam emınım kı teknık ekıbıde ,hocayıda, yönetımıde huzursuz edıyordur ama ınsanların elındende bırsey gelmıyor kı herkez cok tedırgın.
Yönetım acısından ne yapmalı hep bırlıkte gorecegız ama taraftar acısından ne yapmalının cevabı acık! Antep macı basta olmak uzere o stadı tamamen doldurmalı,takımın eksık yonlerını bı nebze de olsa taraftar baskısıyla kapatabılmeye calısmalı,onaylamadıgımız durumlar olsa bıle en azından mac bıtene kadar takımın moralını bozabılecek her turlu yakarısdan uzak durmalı. Geçen sene zor durumda nasıl kucakladık takımı bu senede aynı destegı saglamalı...[/B] |
bence geçen senedende kötüyüz geçen sene 2 maç yenilip 1 maç kazanıyorduk şimdi son 25 haftadır 1 galibiyetimiz var oda gs maçı.
|
[B]Şampiyonluğa oynayan kadroda revizyona giden düşmemeye oynayan takıma ise sadece 3-4 tane takviye yapan bir zihniyetle biz daha ne kabuslar görürüz.Ben hayal bile edmiyorum.Elimizden birsey gelmiyor izlemekten baska.Bununda farkında olanlar kafasına göre takılıyorlar işte....[/B]
|
GERÇEKTEN ÜZÜCÜ BİR DURUM.. AMA FUTBOLDA VAR BÖYLE ŞEYLER. UNUTMAMAK GEREKKİ GEÇEN SENE ŞAMPYON OLAN BURSA 3- 5 SENE ÖNCE KÜME DÜŞMÜŞTÜ..BEN SİVASIMIZIN BU DURUMDAN ÇABUK KURTULACAĞINA İNANIYORUM..
|
EYVALLAH EDİTÖR KARDEŞ HER ŞEYİ ÖZETLEMİŞİN BELKİ DE BİNLERCE YİĞİDONUN TERCÜMANI OLDUN HATTA BELİKİ DEĞİL KESİNLİKLE ÖLE BENCE. KRİTİK NOKTALARA DİKKAT ÇEKMİŞSİN İNŞ. BİRİLERİNİN KULAĞINA GİDER DE DUYAR SESİMİZİ!!!
|
[QUOTE=formen720;655980]gecen sene zorda olsa ligde kaldık ve gidişadın tek sorumlusu olarak bülent uygun gösterildi bülent uygun hakkında çok şeyler yazıldı çizildi ve yorumlandı sonuçta tek suçlu olarak bülent uygun gösterildi kulübün basın sözcüsü fikret ünsal çıkıp tek suçlu bülent uygundur diyede açıklamada bulundu peki busene suçlu kim malesef bülent uygun yok bana göre gecen sezonda bu sezonda tek suçlu yönetimdir herşey ortada nerde yaşlı futbolcu var onu getiriyorlar nerde beleş var onu arıyorlar bu işler böyle gitmez paraya kıyacaksın adam gibi futbolcular alacaksın kısacası yönetimin transfer politikasıyla gecen sezon olmadı belki busezonda olmaz ama birdahaki sezon küme düşeriz bu zihniyetle[/QUOTE]
Teşekürler sevgili kardeşim hislerime tercuman oldu |
öncelikle eline sağlık arkadaşım,çok güzel bi yazı olmuş...
sorularına gelince(kendimce cevaplamaya çalışıyım):bunların sorumluları kimler mi? 1_)takımı adeta bir huzurevi haline getiren,ne kadar yaşlı ucuz topcu varsa dolduran ve bu güne kadar takımın kazandığı paraları ne yaptığı belli olmayan yönetimimiz 2_)(sözde) basın sorumlumuz sıfatını taşıyan ama daha konuşmayı bile bilmeyen ve bi yaralı gs karşısında alınan '1' galibiyetle bile gaza gelip şampiyonluktan sözedebilecek kadar futbol fakiri zavalı bir ADAMA(namı diğer fiko) sahip olmamız.(dünya kupasında oynayan iki yıldızı alacağız zırvasını da ekleyelim) 3_)bu takımın buralara gelmesindeki en büyük paylardan birine sahip olan büloyu söymemeye bile gerek yok.baştan sona kendisinin kurduğu takımın hali ortada zaten. 4_)ve tabiki her futbol takımında olduğu gibi aslan payı yine başkanın bence arkadaşlar.bu kadar vurdumduymaz bir başkanınız varsa,olaylar karşısında bu kadar rahat davranabiliyorsa,futbolcular üzerinde herhangi bir tesiri yoksa ve ne konuştuğunu bilmeyen yönetici bozuntularını bu takımda barındırıyorsa bence en büyük suç başkanımızındır. belki bu son paragraftan dolayı bana kızabilirsiniz,tamam bu başkan çıkardı bizi süperlige,hiç tatmadığımız duyguları bu başkanla tattık.ama emin olun ki bu takımın yaşadığı başarılarda en büyük pay sahibi başkansa şuan ki yaşadığımız trajedidede en büyük sorumlu başkandır... koltuğu(çok afedersiniz)adeta kıçına yapışmış aziz yıldırımı zerre kadar sevmem,ama o bile heralde bi gs den 6 gol yeseydi bunu gruruna yediremez ve istifa ederdi.tamam bizim başkanımız istifa etmesin,biz başkanımızı seviyoruz.ama adamlar bize plaka yaptı gönderdi,hakem denilen o adi herif bizi ince ince kıydı bizim başkandan çıt yok.YETER ARTIK BAŞKAN ŞU TAKIMIN ONURUNU DAHA FAZLA YERLERDE SÜRÜNDÜRME.ARTIK KİMSE SİVASSPORU KONUŞMAZ OLDU.(BU SENE OLMAZSA SENEYE DÜŞER BU TAKIM)LAFINI DUYMAK İSTEMİYORUZ ARTIK BAŞKAN.bu takımı sırtında taşıyamayacak insanları oradan uzaklaştır artık başkan nolur yap bunu bizim için SİVASIMIZ için.............. |
[QUOTE=SivasSpor.Com;655794][IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=24308&token=31361[/IMG]
Zor günler geçiriyoruz, tıpkı beş ay evvel olduğu gibi. Yeniden kabus mu göreceğiz diye düşünüyoruz, tıpkı bir yıl evvelinde olduğu gibi. [B] Anderlecht faciasını yaşayalı yaklaşık 14 ay oldu. Bu facia bir milat oldu Sivasspor için, düşüşün miladı! Aslında her işte olduğu gibi futbolda da inişler çıkışlar, gece ve gündüzler var, belki de olması gereken de bu. Nitekim sonsuza kadar yükselişi devam eden bir takım veya kulüp bilmiyoruz. Bu yüzden yükselişimiz gibi düşüşümüzü de olağan karşılıyoruz. Ancak içimizi kemiren nokta şu ki Anderlecht yenilgisi ile başlayan düşüşümüz hala devam ediyor. 14 aylık süre zarfında 3. teknik direktör ile çalışıyoruz ama hala düşüyoruz![/B] Neden toparlanamıyoruz? Neden kötü gidişe dur diyemiyoruz? Neden? Elbette her yıl şampiyonluğa oynayalım demiyoruz ama her yıl kümede kalma mücadelesi vermek ve serbest düşüşümüzü devam ettirmek de pek hoşumuza gitmiyor. Futbol kalitesinin hala kötü denilebilecek düzeyde olduğu Türkiye Süper Lig'inde uzunca bir süre en kötüler arasında yer almaya itirazımız var! [B]Yeni hocasıyla 13 resmi lig maçında sadece bir galibiyet alabilmiş olmak; son 20 resmi lig maçında yine sadece bir galibiyet alabilmek ve son deplasman galibiyetini yaklaşık 10 ay evvel almış bir takım olmak canımızı acıtıyor! Soruyoruz, daha ne kadar düşeceğiz, daha ne kadar kabus göreceğiz?[/B] Canı yeterince yanan ve futbol için iniş ve çıkışların rahatlıkla yön değiştirebileceği uzunluktaki son 14 aylık periyotta, coşkuyu ve sevinci sadece bir kez Galatasaray maçında yaşayabilmiş bu insanların teknik heyet, yönetim ve futbolcular hakkında yönelttiği her bir eleştiride muhakkak haklılık payı bulunduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerek. İşinden, vaktinden, cebinden kısacası hayatından fedakarlık yaparak bu takımı dünyanın dört bir tarafından takip eden onbinlerce insanın 14 ay gibi uzun bir süreçte ''elde var bir''lik bir sevinçle yetinmesini beklemek mümkün mü? O halde canı acıdığı için feryat eden her Yiğido'nun feryadına saygı duyuyoruz. [B]Peki ne yapmalı? Bir çıkış yolu yok mu? Kabusa dönen bir dönemde, üç tane teknik direktörün, transfer edilen ve gönderilen onlarca futbolcunun çözemediği sorun ne? Bu soruların cevabı önce yönetim kurulunda, sonra teknik heyette ve daha sonra da futbolculardadır. Ve ne yazık ki maç çıkışı futbolcuların bu işin ciddiyetini anlamış olmaları temennisi şeklinde yapılan bir kaç cümlelik açıklama veya yönetim kurulu örneğinde olduğu gibi hiç yapılmayan açıklamalarla insanları tatmin edemezsiniz![/B] Aslında kelimelere dökülen cevapların da ne kadar içten, samimi olacağı ve gerçeği yansıtacağı şüphelidir. Cevaplar icraat ile verilmelidir, mesela Sivas'ta maç kaybetmemek gibi, mesela deplasman maçlarında puan koparabilmek gibi... Günü kurtarmak, geleceği şekillendirmek ve bir daha kabus görmemek adına önümüzde iki kademeli bir yol haritası mevcut: Birinci kademe devre arasına kadar kalan 11 haftada evimizde puan kaybetmeyip, birkaç sürpriz deplasman puanı ile 25 puana yaklaşmak. İkinci kademe ise devre arasında yapılacaklarla ilgili ve cevabı forumlarımızda gizli. Yüzlerce insanın aylardır haykırdığı bazı gerçekleri ciddiye almak gerekiyor galiba! Burada tekrar etmeye gerek var mı? [B]Sivasspor.com editörü[/B][/QUOTE] gerçekleridile getirmişsin kardeşim.Ders alması gerekenler alır. |
[QUOTE=omerta;656159]GERÇEKTEN ÜZÜCÜ BİR DURUM.. AMA FUTBOLDA VAR BÖYLE ŞEYLER. UNUTMAMAK GEREKKİ GEÇEN SENE ŞAMPYON OLAN BURSA 3- 5 SENE ÖNCE KÜME DÜŞMÜŞTÜ..BEN SİVASIMIZIN BU DURUMDAN ÇABUK KURTULACAĞINA İNANIYORUM..[/QUOTE]
bursaspor ligden 40 sene sonra düşmüş ve sonraki sene geri lige çıkmıştı bir takımın 40 ligde kalması demek o takımın köklü bir takım olması demektir SİVASSPOR lige çıkalı 5-6 sene oldu dolayısıyla SİVASSPOR köklü bir takım olamadı daha ve lige 40 senede anca cıktı eğer ligden düşerse bi 40 sene daha lige çıkmasını bekleriz tabi o zamana kadar yaşarsak belki görürüz o günleri |
kahroluyoruzki hic sormayin sevgili yigidolar biz sivasli olarak yikiliyoruzda bu bizim yonetimmin hic sesi solugu cikmiyor nerde yasli futbolcular varsa onlari topluyorlar bu bizim kulupte yabanci oyuncular neden alindilar hic bir anlam veremiyorum bu bize gelen teknik adamlar hepmi boyle oluyorlar taraftari heycanlandiracak bir futbol oynamiyorsunki taraftar gelsin NE OLURSUNUZ BU SIVASSPORDAN BASKA SIVASSPOR YOK HERKES TASIN ALTINA ELINI KOYMALI YOKSA ALLAH KORUSUN COK KOTUYE GIDIYORUZ
|
Vizyonu dar bir hoca ile daha çok kabus görürüz. Bize genç ve ideal sahibi teknik adam gerek. Mesut Bakkal, Samet Aybaba, Hikmet Karaman ve diğerleri bu işi bir ideal uğruna değil sadece para kazanmak için yapıyor; o bakımdan vizyon ve misyon sahibi hoca istiyoruz!!!
|
Böyle giderse Bankasya bizi bekler geçen sene kıl payı kurtulduk bu senede aynı şeyleri yaşamayalım.
|
Bir de istikrar diyenler var.
O kadar istikrarlıyızki geçen sene kaldığımız yerden devam ediyoruz.Unuttuğumuz bir şey var bu sene bu ligde Ankaraspor ve Diyarbakırspor yok. |
KABUS! geri döndü, o beklenen ruh dönmedi.geçen yılı şimdi yine yaşıyor olmak "tarih tekerrürden ibarettir" sözünü doğrular gibi sanki.aynı sonuçlar aynı hatalar, defans yol geçen hanı olmuş, kalede goller yağmur olup yağıyor iken biz yine aynı trajdediyi yaşıyoruz.ne değişti ki?hiçbir şey, zihniyet aynı.değişen sadece zaman.ligin 6 haftası geride kaldı, takımda değişne ilerleyen bir şey yok, yine düşüş başladı.bunların baş mimarları kimse çıksın meydana, çıkacak yurekleri varsa.bu takım bu yıl böyle giderse düşer bundan kimsenin şüphesi olmasın, acil önlem gerek.yoksa görünen köy kılavuz istemez misali taraftar şimdiden bu düşüşün sonunun pek hayırlı olmadığını görüyor, dile getiriyor ama kimseden bir mantıklı cavab alamıyor.bakalım, ilk yarı bitimine kadar denilen 25 puanı toplayabilecekmiyiz, şuanki tabloya göre çok zor bu...kabusu yaşamak ya da yaşatmak kime ne sağlıyor, kabusun büyüğünü taraftar yaşıyor...
|
Çok güzel ve yerinde bir tespit.Fotoğrafıda ayrıca beğendim en azından uyanmamıza katkı sağlayacaktır. :)
Umarım bu uykudan uyanıp gerçekleri görmeye başlarız,yoksa ligin dibine demir atar ve de seneye altligte oynarız.Umarım bu günleri görmeyiz... |
kabus yeniden geldi bile,
|
[FONT="Arial"] [FONT="Arial"]Yorum yazmanın en zor olduğu günlerdeyiz. Yas tutan bir insana ne yemek ne de su verebilirsiniz, pek konuşmaz da. Biz de bir takımdan 6,birinden 3 yemişiz, beterinden de Allah korumuş. Şimdi sağlıklı şeyler yazmak öyle zor ki.
Öncelikle hocaya , yönetime bindiren arkadaşları anlamak gerek. Kötü sonuçlar insanın sinirini bozuyor. Ama en zor anda bile sakin düşünmek lazım. [/FONT] Kötü sonuçların nedenlerine gelince: 1) Sivassporumuz geçtiğimiz sezonun son maçlarındaki beraberlikler serisinde genelde şu onbirle oynuyordu. Petkoviç , Abdurrahman , Sedat , Yasin , Hayrettin , Kadir , Keita ( İbrahim Dağaşan ), Cihan , Musa ( Erman ), Kamanan ( İbrahim Şahin ), Mehmet Yıldız Bu onbirden şu anda kalede ramoviç, Sedatın yerine Diallo, Yasin'in yerine Ivanovs, Musanın yerine Mehmet Nas,Kamananın yerine de Ceyhun görev almaktadır. Yerinde kalanlar ile yeni gelenler arasındaki uyum sorunu henüz halledilememiştir. Mehmet yıldız Ceyhunu ( Kamanananı anladığı kadar) anlayamıyor. Zaten görev yerleri de değişti. Defansta yeni oluşan dörtlü birarada yeterince oynamadı. Cihanın mevkisi ve görevleri değişti, Mehmet Nas eski takımındakinden farklı görevler alınca verimi düştü..... Bunları görmeden mevcut durumu değerlendirmek eksiklik olur. Futbol bireysel değil,takım oyunudur. Messi,milli takımında nasıl,kulüp takımında nasıl oynuyor ve neden? Düşünelim. Bir takımın oturması da zaman ve tecrübe meselesidir. Sabır gerektirir. 2) Hakemlerin (geçen yılı saymıyorum), bu yılın ilk beş maçına ( istemeyerek de olsa) nasıl etki ettiklerini yazmıştık,tekrar etmeyelim. Şimdi, nasıl da unuttuk yorum yazarken. 3) Mesut hoca ile yönetim anlaşıp, transferler de ortaya çıkınca ben de burada çok uyaran yazı yazdım. Ama artık lig başladı, Ocak ayına dek kadro belli. Bu anda hocayla uğraşmak en son düşünülmesi gereken şeydir. Evet,maçlarda biraz daha aktif olmalı,oyuncu değişikliği gereğini zamanında farkedip yapmalı, oyuna erken müdahale etmeli, herkesi her an oynayacakmış gibi hazır tutmalı. Ama son durumu belirleyen futbolcularımız. 4) Futbolcuları da motive eden ya da edecek bizleriz. Şimdi kim bana Eskişehirspor maçında tümden coşkulu bir seyircimiz olduğunu söyleyebilir? Maratondaydım. Karşı kapalı tribün 'Maraton ses ver!' diye bağırdı, çıt yok. Ardından kırmızı diye bağırdılar, maratondan ben ve bir iki kişi beyaz diye karşılık verebildik. Sonradan birkaç kişi daha katılınca tezahürat belli belirsiz tamamlanmıştı. Son beş dakka maç bitmediği halde seyircinin bir kısmı staddan ayrılıyordu. maç 1-0 biter havasındaydılar. sanki trabzondan 6 yediniz,ömür billah affetmeyiz sizi tavrı vardı. Daha ne diyeyim... Yiğido takımına küsmez. Sonuna kadar destekler. Özeti şudur. Sivassporumuzun başarı ya da başarısızlığında birçok neden vardır, bu da normaldir. Tek bir sebebe yüklenmek doğru olmaz. Biraz daha sabır edelim. Gaziantepspor maçını güçlü tezahürat ve desteğimizle hayırlısıyla kazanalım. Önümüzü daha rahat görelim.[/FONT] |
editör kardeşimizin yazısı gerçekten çok güzel,uyarıcı bir o kadar da düşündürücü,üzücü olmuş.
galatasaray maçındaki güzel galibiyet bizi bambaşka beklentilere iterken,birden bire patlak veren bu düşüş,bizi hayalkırıklığına uğrattı. ben baştan beri,takımımızın ilk onbirinde,2008-2009 yılındaki,şampiyonluk ruhunu taşıyan,futbolcuların oynaması gerektiğini savunmuştum.ama,bunun da sonuç vermediğini görüyoruz. fakat ne teknik direktör değişikliği ne transfer çözüm olabilir. halledilmesi gereken mesele takım içi uyum ve taktiktir. |
[B]başka maçlar neysede trabzonspordan altı yemişiz halen milletin gözünün içine baka baka pişkinlikle hakemi eleştirmek altı golü hakeme baglamak ne kadar mantıga sıgar yorumu sizlere bırakıyorum[/B]
|
bence geçen swnwki gibi olmayız biraz daha sabır sezon sonunu çok iyi bitirecez bence
|
Artik Bu Kabustan Antep Maci Ile Uynamaliyiz !! Sivasa Sivasspora Yakisan Bir Sekilde Olmak Zorunda Oldugumuz Yerde Olmaliyiz !! Bizi Bizden Baska Anlayan Olmaz..
|
önce SAMET AYBABA sonra ERSUN YANAL gelmeli...
Bülent Hoca gitti yerine Türkiye deneyımı,süper lig bilgisi cok az,kariyerini kimsenin bilmediği birisi geldi.Oda malum oldu gitti.Kabus bitmedi.Herkes tekrar Bülent Hoca gibi birisi gelecek takımı kaldırıcak bızde hemen ligde kalıp önümüzdeki sezon da sampiyonluk için en büyük favorilerden olacagız sandık.öle bişey yok.Bakkalla olmaz o işler.Vizyonu geniş insan lazım.Motivasyonu süper becerebilen birisi.Alt yapıdan oyuncu alacak agresif,güzel top oynatan,kafaya olmasada önce ilk onu zorlayacak bir hoca olması lazım.Beş sene ilk onda olabilcek takım zamanla kafaya zaten oynayacaktır.Bursa gibi Kayseri gibi.Bugun Süper ligde istanbul takımları ve trabzon hariç hangi takım iyi desem hiç süphesiz Bursaspor genclerbirliği dersiniz.En göze hos gelen futbolu oynatan takımdır.Sebebi Belli.Alt yapıdan gelen oyuncularla beraber,profesyonel emekçilerin kaynamasını iyi becerebilmeleridir.(Ceyhun gibi değil.Ceyhun gittiği her takımı karıstırmıstır)Bunu bu takımlara sağlayan kişi SAMET AYBABA'dır.Ya da taktisyen hocaları bulursunuz onları getirirsiniz.En Parlak günlerini Aynı hoca zamanında geçiren takımlar vardır.Manisa,Denizli,Ankaragücü,Gençlerbirliği gibi(Trabzon haric.orda kımse basarılı olamaz)O zaman o hocayı getirirsiniz.ERSUN YANAL gibi.Milli takım bile en güzel futbolunu onun zamanında oynadı.bu iki teknik adamdan birisi gelmeli.Samet Aybab ile bi iskelet oluştuurp oyuncular çıkartıp,ligde istikrar sagladıktan sonra,Ersun Yanal gibi taktisyeni takımın başına getirip Kafaya oynamalı.Şampiyomlar ligi finalini iki taktisyen oynadı..Liverpool yıllardır benitez gibi bi taktisyenle..ferguson taktisyen..Bizde de ERSun Hoca taktisyendir.Bide Sivaslıya lafım var..Hepsi Cok sever Sivassporu..Genclerine özenti olup herseyı almayı biliyolar,5 lira verip maca gelmiyorlar.YAzıklar Olsun destek cıkmayan SİVASLIYA..Destek Manevi olmaz ELLER CEBE sayın OSMAN YILDIRIM..ELLER CEBE SAYIN SİVASLILAR::Başarı parayla gelir.
|
Bu yazıya aslında eklenecek fazla bir şey yok tüm sivaslıların duygularını yazmışsın ellerine sağlık.Çok değildi ya 2 tanede paralı adam almak,Bak sağ ve sol kanatlardan top götürecek 2 tane adam yok hemde 2 yıldır ne vardı o kadar kulüplerin geliri var artık 2 tane kaliteli adam alacak kadar gücümüzdemi yok,illa hepsi bonservisi bedava adam mı olacak,4 yıldır çok para kazandı bu kulüp azda harcayalım lütfen başkanım lütfen
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:02. |