Cevap: Konuşulan isimler yanlış
Atarabası ile geçimini sağlayan yaşlı adam oğluna demiş ki ben çok yaşlandım artık işe çıkamıyorum "işte at işte araba git evin nafakasını kazan ama dikkat et atın yemini kısma kısarsan at bilir" demiş. Delikanlı olur baba ama at yeminin azaldığını nasıl bilecek ki demiş. Babası oğlum sen beni dinle at bilir sakın kısma demiş. Deli kanlı bir kaç gün sonra fazla para kazanma hırsıyla atın arpasını azaltmaya başlamış. Bir hafta, on gün geçmiş ama attan bir tepki yok. Atın arpasını kıstım ama babamın dediği gibi olmadı at bilemedi diye de kendi kendine gülüyormuş. Bir gün atarabasına yüklemiş yükü rampayı çıkarkan at yolun ortasında yıkılmış kalmış bir daha da kalkamamııış. Delikanlı iki göz iki çemşe babasına koşmuş baba at öldü demiş. Babası da ben sana demedim mi arpayı kısma at bilir diye. İşte bildi rahatladın mı oğlum demiş. Kıssadan hisse tasarruf edelim derken delikanlı nafakasını kazandığı attan olmuş bizde ligden düşer isek kötü olacak. Pahalı olsun düzgün 3 transfer yapsak 1 yerine 3 puan alsak kötü mü olur. Hem iyi transfer kendi parasını 3-5 maçta amorti eder de fazlasını da kulübüne kazandırır. Arpa meselesi..
|