-->: YİĞİDO SUSKUN
Benim sözüm futbolculara değil!
Sivasspor’un kötü sonuçlar aldığı maçlardan sonra her zaman yaptığım bir şey vardır; “Takımın yanında olmak”. Denizlispor yenilgisinden sonra da bunu yapacağım. Ancak, bana göre yapılan yanlışları da yazmaktan çekinmeyeceğim. Ben futbolculara hiç bir şey demek istemiyorum. Zira bizi buralara onlar getirdi. Bir hafta önce ligin iyi takımlarından Kayseri Erciyes’i onlar farklı yendi. Eğer Sivasspor’un kapasitesi Denizli’den 4 gol yiyecek durumda olsaydı 31 puanı toplayamazdı.
Sivasspor’da ciddi yanlışlar yapılıyor. Dün de kısmen belirttiğim gibi, takımda oynayan ve kenarda bekleyenler arasında çelişki var. Dünya’nın en ünlü Teknik Direktörü de olsa bazen anlamakta güçlük çekiyorum. Benzer hataları büyük takımların hocaları da yapıyor. Örneğin Daum Nobre gibi yırtıcı bir forveti kenarda bekletiyor, sonra tribünler Nobre’nin oyuna girmesini istiyor, giriyor ve gollerini sıralıyor. Yine bu hafta Galatasaray Teknik Direktörü Geretes, gol krallığında ikinci sırada bulunan ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan Ümit Karan’ı oyundan alıyor. Üstelik takımına gol lazımkem. Doğru her yerde doğrudur, sana göre bana göre doğru olmaz!.
Sezon başında Sivasspor’un en isabetli transferlerinden birisi olarak kabul edilen Musa Kuş gibi bir futbolcuyu kenarda bekletip, doğru düzgün Turkcell Süper ligini bile tanımayan Almanya 3.liginden gelen bir futbolcuyu oynatırsan sonuç böyle olur. Doğru veya yanlış eğer bu takıma futbolcu alınmışsa tabiki oynamalı, ancak Denizli deplasmanında değil, kendi sahamızda oynadığımız ve 2-3 farkla önde olduğumuz maçlarda şans verilmeli. Böylece o futbolcuya da yardım etmiş olursun. Sayın Lorant Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışıyor!.. Bu takım ligin ilk yarısında rakibine 90 dakika boyunca 1-2 gol pozisyonu veren bir takımdı. O takımdaki futbolcuların neredeyse hepsi duruyor, değişen fazla bir şey yok. Sayın Lorant şapkasını önüne koyup düşünmeli “Neden böyle oluyor?” diye.
Normal şartlarda bu takım bu kadar kötü oynayıp 4 gol yiyecek bir takım değil. Sivasspor daha önce oynadığı ve yenildiği Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında bile bu kadar silik, bu kadar kötü futbol oynamadı. Şöyle bir bakıyorum, yönetim takım için elinden geleni yapıyor, futbolcular canla başla ve iyi niyetle çalışıyor, ama bir türlü istikrar sağlanamıyor. demek ki bir yerlerde yanlış işler yapılıyor.
Her ne kadar Denizli karşısında alınan 4-0’lık yenilgi biraz gururumuzu okşamış olsada, fazla takılıp kalmadan, ancak yapılan yanlışlardan ders alarak önümüzdeki maçlara bakmalıyız.
hürdoğan gazetesi
|