UYGUN Sivas asansör takım değil!...
Attığı gollerin sevincini tribünlerdeki taraftarlara asker selamı vererek paylaşması ile sevilen Bülent Uygun, futbola olan tutkusunu Sivasspor’un başarısı için gösteriyor. Lig de gol krallığına da imza atan bir dönemin ünlü futbolcusu, şimdilerin başarılı menajeri Bülent Uygun ile Sivasspor’u konuştuk.
- Sivasspor geçen yıl sezona çok iyi başladı fakat ligin sonlarına doğru bir düşüş yaşandı. Bu yıl baktığımız zaman kötü bir çıkış söz konusu. Bunun nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Geçen sene iyi başladık. Birinci lige yeni çıkmıştık ve futbolcular daha istekliydi. Birinci lige çıkmanın sevinci vardı. Bunun dışında yeni takımın kaynaştırılmasını iyi yapmıştık başarı da bununla beraber geldi. Bu sene şanssızlıklar oldu. Kendi sahamızda mağlup olduk. Ama baktığınız zaman Sakarya maçı dışında iyi futbol oynadık ama maalesef beklemediğimiz puanları kaybettik."
- Sakarya maçından sonra takım kendini birden toparladı. En son Fenerbahçe maçında çok iyi bir performans sergiledi ve ortada Fenerbahçe gibi büyük bir takımdan alınmış 1 puan var. Bu maçı nasıl değerlendirirsiniz?
"Futbolcularımıza sürekli toplantılarda başarıyı yakalayacağımızı anlattık. Fenerbahçe Dünya'nın sayılı takımlarından biri. Rakibin zor olduğunun herkes bilincindeydi. Bu nedenle de herkes tek tek konsantre oldu. Maçın sonucunda da i puan aldık. Bu puan takıma güven ve moral verdi.”
- Fenerbahçe’den Servet Çetin’i transfer ettiniz ve eski takımı karşısında çok iyi performans sergiledi. Sizin Servet hakkındaki düşüncülerinizi alabilir miyiz?
“Servet bence Türkiye’nin en iyi stoperi ve kesinlikle A Milli Takım’da oynamalı. Sivasspor’a geldiğinden beri profesyonelliği ve yaşam tarzıyla takıma büyük ölçüde örnek oldu. Çok çalışkan ve efendi biri. Sİvasspor’a da bir çok şey katacağına inanıyorum. Bir sporcunu nasıl olması gerektirdiğini gösteren davranış içinde tam bir profesyonel.”
- Sivasspor’un hedefleri nelerdir?
“Biz takım olarak her sezon başı öncelikle ligde kalmayı hedefleriz. Bunun dışında iyi futbol oynamak ve ligde üst sıralarda kalmak istiyoruz.”
- Sivasspor’un UEFA’da oynamak istediğini söylüyorsunuz. Sizce bu kadro ve bu bütçe ile UEFA hayal değil mi?
“Biz Sayın başkanımız Mecnun Otyakmaz ile 4 sene önce bir hayal kurduk. Bu hayalimiz öncelikle Sİvasspor’u birinci lige çıkartmak ve gereken destek verildikçe UEFA’da oynamaktı. İlk hayalimizi gerçekleştirdik. Gereken destek verildikten sonra neden olmasın?
- Sivaslı iş adamları kulübe destek olmuyor mu?
“Sivaslı iş adamları Sivas’a destek olmuyor, kulübe nasıl destek olsun? Sivasspor’a en büyük destek yönetimimizden geliyor.”
- Hiç şike teklifi aldınız mı?
“Futbol hayatım boyunca hiç kimse böyle bir teklif yapmaya cesaret edemedi. Duruşum, yapım ve dik olmamdan dolayı bu çirkin teklifi yapamadılar yapamazlarda ama bu teklifi yapacak olan da önce namuslarını teklif etmesi gerekir.”
- Sayın Başkan Mecnun Otyakmaz için neler söylemek istersiniz?
“Sayın Başkanımız Mecnun Otyakmaz Sivaslılar için imparatordur. Bulunmaz bir efsanedir. Hayal bile edemediklerini yaşattı Sivaslılara. Seviyeli, onurlu, dürüst ve sevecen bir başkandır kendisi. Sivaslı’nın 40 yıllık hayalini gerçekleştiren ve Sivaslı olmanın gururunu yaşatandır o. Yiğidoların kralıdır taraftarın gönlünde.”
- Sizin meşhur bir gol sevinciniz vardı. Gol attıktan sonra tribünlere asker selamı verirdiniz. Asker Bülent diye anardı sizi seyirci. Bu asker selamı nerden geliyor?
“Güven Sazak zamanında Fenerbahçe’ye transfer oldum. Başkanım bu maçta gol atarsan bana selam ver dedi ben de Galatasaray’a gol atınca o maçta asker selamı verdim. Bu selam da şehit düşmüş bir komutanın çocuğunun duruşundan aklımda kalmıştı ve ben de taraftarın asker Bülent’i olarak kaldım .”
- Sizin zamanınızdaki futbolcuların her biri bireysel yeteneklere sahipti. Şimdiki futbolcularda pek fazla böyle yetenekler yok. Sizin zamanınızdaki futbolcularla şimdiki futbolcular arasında nasıl bir kıyaslama yaparsınız?
“Dediğiniz gibi benim zamanımdaki futbolcuların hepsinin ayrı ayrı bireysel yetenekleri vardı. Çünkü o zamanın futbolcuları sokak futboluyla yetişiyordu ve sokak futbolundan dolayı bireysel yeteneklere sahip oluyorlardı.”
- Türkiye’de beğendiğiniz futbolcular kimler?
“Bence Hakan Şükür gibi bir santrafor gelmedi. Hakan Şükür iyi kötü yazılır ama bence bir numara. Bunun dışında öncelikle bizim takımda Servet Çetin’i, Beşiktaş’da Burak Yılmaz, Galatasaray’lı Mehmet Topal, Kayserispor’lu Gökhan Ünal çok başarılı. Birde Serdar Kurtuluşu beğenirim.”
Röportaj: Hilal Ak