Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Kayserispor maçı sonrası Hakkı Hocaoğlu’nun açıklamalarını dinledim. Hakkı, bana çok ilginç ve ilginç olduğu kadarda komik gelen bir şey söylemiş. Televizyon spikerinin bir sorusu üzerine Hakkı aynen şu açıklamayı yapmış” Biz iç sahada seyirci baskısından rahat oynayamıyoruz, dışarıda daha iyiyiz”
Evet evet, Hakkı kardeşim bu açıklamayı bizim taraftar (pardon seyirci) için yapmış. Hani şu 4 Eylül Stadı’nda son oynadığımız ve 2-0 yenildiğimiz Ankaraspor maçında koskoca 45 dakika “gürültü dahi yapmayıp” sessizce maç izleyip, daha sonra maçın ikinci yarısının bazı bölümlerinde cılızda olsa takımı desteklemeye çalışan insanlar için bu açıklamayı yapmış Hakkı kardeşim. Ya biz başka maçlara gidip,başka taraftar görüyoruz, ya da Hakkı kardeşim Yiğidoları, Sakarya’nın Tatangalar’ı, Bursa’nın yeşil timsahlarıyla, ya da Beşiktaş’ın Çarşı grubuyla karıştırıyor!
Ben iddia ediyorum, Süper ligde bir futbolcunun oynayacağı en rahat takım Sivasspor’dur. Biz Ankaraspor’la yada Gençlerbirliği ile “Taraftarı” yok diye dalga geçiyoruz, ancak onların “az ama öz” taraftarı var. Sadece maçın belirli bölümlerinde değil,tamamında takımlarına destek oluyorlar. Biz de öyle mi? Kesinlikle hayır! Maça gelmesine geliyorlar,ancak kimsenin çıtı çıkmıyor! Geçtiğimiz sezon, bazı taraftar grupları iyi kötü takımlarına destek veriyorlardı bu sezon bunu da göremiyoruz.
Tamam, Sivasspor ligde çok ilginç bir görüntü çiziyor. Topladığı 9 puanın 8’ini rakip sahalarda aldı. Bu gerçekten herkesi şaşırtan bir istatistik. Ancak, bunun taraftar baskısıyla filan uzaktan yakından alakası yok. Ligdeki diğer 17 takım için bu mazeret geçerli olabilir ama Sivasspor için asla!
Keşke “Taraftar takım üzerinde çok baskı kuruyor, onun içinde elleri ayakları dolaşıyor ve rahat oynayamıyorlar” diyecek bir taraftarımız olsa ve bizde bundan dert yansak!
Sivas’ta oynadığımız ve yenildiğimiz maçlarda hakemlerin rakip takım lehine çok kolay düdük çalması ve rakip takım futbolcuların çok rahat hareket etmeleri de bu yüzden değil mi ? Maalesef bugüne kadar Sivas’a gelen takımlara deplasman fobisi yaşatmadık,onun içinde rahat rahat oynayıp,istediklerini elde ederek gidiyorlar.
Onun için Hakkı’nın bu söylediklerinin uzaktan yakından gerçekle alakası yok. Futbolcuları strese sokacak,hakeme ve rakip takıma deplasman fobisi yaşatacak taraftarı dört gözle bekliyorum.