gunay ve kaptan58 kardeşelerim size hayırlı yolculuklar dilerim..ayrıca arkadaşımdan gelen bı yazıyı sizinle paylaşmak isterim.benim içinde dua edin kardeşlerim..ALLAH kazasız belasız gidip donmeyi nasip etsin..
[size=3]
SAKIN HA ALİ ÇAVUŞ, GAVUR MAVUR DERSİNİZ, BAŞKA YERE GÖMERSİNİZ... BENİ SİZLERDEN AYIRMAYIN ! "
Alay tabibi Yüzbaşı Dimitroyati...
"Çanakkale savaşlarının en kanlı geçtiği günlerde, Mehmetçiklerin tedavi gördüğü bir çadır da hedef olur düşmana... O çadırda biri vardır ki, hayatını devletine, milletine adamış gerçek bir TÜRK... Annesi ve babası Rum ama o yüreğiyle, beyniyle Türk... Dini Hıristiyan Ortodoks, adı Dimitroyati ama, o bir “Mehmetçik”... Çanakkale savaşlarının belki de tek “gayrimüslim” Türk askeri... Tabip Yüzbaşı Dimitroyati... Ölümcül yara alır Dimitroyati Yüzbaşı... Şehit olmak, şehit olmuş arkadaşlarına ulaşmak üzeredir. Kanlı başını yasladığı Mehmet Çavuş’a buyurur son kez: “Bak a Mehmet Çavuş! Bana gavur mavur dersiniz, araniza gömmezsiniz... Yapmayasiniz bunu, ben sizdenim, sizinle yatmak isterim...” Ve şehitlik mertebesine ulaşır gülümsemesiyle Dimitroyati. Şu anda Çanakkale Şehitliği’nde, ay yıldızlı mezar taşının altındadır..RUHUN ŞAD OLSUN[/size]
|