BALİLİ 2 YIL DAHA SİVAS´TA
Balili, imzanın ardından Türkçe konuşarak, çok mutlu olduğunu ve Türk vatandaşlığına başvurduğunu yineleyerek "Atakan ismini almak ve Türk statüsünde oynamak istiyorum. Hedefimde Türk milli takımı da var" diye konuştu.
BÜLENT HOCAYA ÖVGÜ
Karol Pecze ile yolların ayrılması ve Kırmızı-Beyazlı ekibin Teknik Direktörlüğü’ne Bülent Uygun’un getirilmesini de değerlendiren Balili, “Bülent Hoca takımımızı iyi tanıyan birisi ve Sivasspor’da başarılı işler yaptı. Bundan sonrada başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah sezonun ikinci yarısında ligi üst sıralarda bitireceğiz” şeklinde konuştu.
ATAKAN UYGUN
Sezon sonunda Türk vatandaşı olmak için müracatta bulunacağını dile getiren Sivasspor’un İsrail’li oyuncusu Pini Felix Balili “Türk vatandaşı olmak için her türlü evraklarımı hazırladım ve yetkililere teslim ettim. Sezon sonunda müracaatımı yapacağım. Beni Türkiye’de artık Balili olarak değil Atakan olarak çağıracaklar ve alkışlayacaklar” dedi.
Atakan ismini çok sevdiğini Uygun soyadını ise Bülent Uygun’dan aldığını da sözlerine ekleyen Balili “Bülent Hocam benim en iyi arkadaşım, dert ortağım, bana hoca olarak değil, yeri geliyor arkadaş, yeri geliyor kardeş,yeri geliyor ağbey olarak bana nasihatlarda bulunuyor. Türk vatandaşı olmak için başkanımız ve bazı yöneticilerimizle birlikte bana gerekli desteği de o verdi. O nedenle onun soyadını da kullanmak istiyorum” dedi.
TÜRK BAYRAĞIYLA POZ VERDİ
27 yaşındaki Sivasspor’un İsrail’li futbolcusu Pini Felix Balili “Türkiye’de ilklere ben imza atacağım. İsrail’li bir sporcu olarak Türk olan tek sporcu olma ünvanını kazanacağım. Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorum. Türk Bayrağını daha çok seviyorum. Maçlarda Türk Bayrağı önünde İstiklal Marşı okumak beni duygulandırıyor.Türk Bayrağı önünde bir Türk olarak “Atakan Uygun” olarak Türk Futboluna hizmet vermeye kararlıyım” dedi.
Hedeflerinin UEFA Kupası'na katılabilmek olduğunu dile getiren Odyakmaz, Hakkı'nın sağ ayak çapraz bağlarının kopması ve sezonu kapatması haberine üzüldüklerini, bunun hedeflerinde kendilerine zarar vereceğini söyledi.
Sözleşme yenileyen futbolcular ise mutluluklarını dile getirdiler.
Bu arada devre arasında Sivasspor'a katılan Simon Colosimo da Sivasspor'un bürosunda DHA'nın sorularını yanıtladı. Perth Glory'den transfer edilen 28 yaşındaki libero, "Sivasspor'da 4 ay kiralık olarak forma giyeceğim. Sezon sonunda opsiyon hakkı Sivasspor'un. Ben burada kısa sürede başarılı olup, UEFA hedefine katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.
|