Alıntı:
gülkız Nickli Üyeden Alıntı
Bülent UYGUN ve çalışma arkadaşlarını başarılarından dolayı tebrik ediyorum.8 haftada 19 puan toplamak takdire şayan bir durum ancak ligin bitmesine daha 14 hafta var.Bu zaman zarfı içinde dikkatli olunmazsa evdeki hesap çarşıya uymayabilir, Erciyesspor bile küme düşmekten kurtulabilir.Nacizane fikrim ama Bülent UYGUN'a Fatih TERİM'i örnek almasını tavsiye etmem.Çünkü Galatasarayın UEFA kupasını almasında HAGİ'nin büyük payı olduğunu kabul etmeyen,Galatasaray kulubunu topçu denemek bahanesi ile borç batağına batıran,Milandan kapı dışarı edilen,Galatasarayı çalıştırmak için geçmişte Milli Takımı satan,Şenol GÜNEŞ ve Mircea LUCESCU karşısında kendisini ispatlama gayretinde olan ve bundan dolayı kompleks duyan,İsviçre maçı sonrası olayların baş kahramanı olan ve halen kimsenin Milli Takımın başında görmek istemediği ama ne hikmetse basın ve medya tarafından sürekli pohpohlanan teknik direktörü örnek almasını istemem.Türkiye de ya da Avrupa da kariyeri daha sağlam hocalar mutlaka vardır.Ekrem KARABERBEROĞLU'na ise yapılan muamele tamamen tahrik etme ve sinirleri germe taktiğidir. Bu olaydan ötürü Bülent UYGUN'un basın toplantısına çıkıp Sakaryasporu kınayacak ifadeler sarfetmesi daha doğru olurdu.Aklına esip basın toplantısına çıkmaması TFF tarafından kendisine verilecek disiplin cezalarını artıracaktır.Agresif tavırları yüzünden Fatih TERİM'i örnek almaması gerekir.Daha dikkatli olması gerekir.
|
Çok dogru tespitlerde bulunmuşsunuz.Olaylara sportif etikler açısından bakmanıza memnun oldum.
Bunların yanında bülent uygun'un geçen senelerde takımımızda bulunmasına şiddetle karşı geliyor ve bir an önce uzaklaştırılması gerektigini söylüyordum.
Teknikdirektörlük koltuguna oturdugu gün bakış açım haliyle degişdi ve tam tersine başarılı olacagı kanaati oluşdu kendimde; şu nedenlerdendir ki:
Teknikdirektör oldugu takdirde,
-Birçok futbolcunun transferini kendi gerçekleştirdiginden.
-Özellikle yerli futbolcuların duygu ve hislerine hükmedebileceginden.
-O hafta oynanacak maçın atmosferini iyi analiz ederek ve medyatik olan teknikdirökterler gibi etki altında kalmadan maç kadrosu kurabileceginden.
Bu ve buna benzer nedenler yanında kendisini ispatlama ortamı eline geçmesi,önünde teknikdirektörlük için aşama yapabilecegi tarihi bir fırsat olması ayrıca kamçılayan etkendi.
Bence bu nedenlerden dolayı, özelliklede diger yerli teknikdirektörler gibi kısa yoldan başarı basamaklarını birden tırmanmak gibi kumar oynamadıgı için başarılı olmuşdur.
....(Ne yazıkki son on yıldır türk futbolunda her ne hikmetse teknikdirektörler Fatih terim isminden, futbolcular ise Hakan şükür ismini kullanarak prim yapma peşindeler, inanıyorum ki Bülent UYGUN Fatih terim'i aramamışdır.Sadece alışagelen medyatik açıklama yapmak için veyada sakarya maçı sonrası T.F.F. ile ilerisinde cezai nedenleri yumuşatmak için böylesi bir açıklama yaptı.)