Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Alt 06.01.2005, 16:28   #11
türkçerap_yakup
Tecrübeli Yiğido

türkçerap_yakup - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 türkçerap_yakup ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

işte budur....seneye kendimizden daha çok bahsettiricez...seneye herkes sivası konuşucak...trabzondan sonra andolunun şampiyon takımı olucaz inşallah...
türkçerap_yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 06.01.2005, 20:47   #12
RüStü ElmaS
Administrator

RüStü ElmaS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.514 Mesajına 3.999 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 RüStü ElmaS isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Bu Ali Sami Alkisi gercekten tebrik etmek gerek.
Arkadaslar lütfen fikirlerinizi sizden yazin bu yazi hakkinda
RüStü ElmaS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 06.01.2005, 23:21   #13
skywriter
Tecrübeli Yiğido

9 Mesajına 29 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 819 skywriter FAZLA SÖZE GEREK YOKskywriter FAZLA SÖZE GEREK YOKskywriter FAZLA SÖZE GEREK YOK

Sevgili adminler, eger Ali Sami Alkis'in email adresini bulabilirseniz bence herbirimiz birer tesekkur maili yazalim kendisine. Gercekten guzel ve tanitici seyler yazmis kendisi.
Bu arada, pankartlar icin yazi arayan arkadaslar, A. Sami Alkis'in yazisindaki siirler stadlarda soylenen tezahuratlar cinsinden seyler mi bilmiyorum ama bunlara bir goz atin derim..
skywriter isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 07.01.2005, 07:36   #14
musti058
Acemi Yiğido

musti058 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 musti058 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

YA BEN BU ADAMI SEVMEZDİM AMA KANIM ISINDI... BENCE ALİ SAMİ ALKIŞIN MAİLİNİ BULUP MAİL ATMAMIZ GEREK....
musti058 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 07.01.2005, 09:12   #15
musti058
Acemi Yiğido

musti058 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 musti058 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Sivasspor küçük Fener!

Süper Lig’e doğru koşar adım giden Yiğidolar’da Sarı-Lacivert tutkusu bir başka. Takımın hocası İsmail Kartal ile menajeri Bülent Uygun eski birer Fenerli. Futbolculardan Can, Onur ve İshak Kanarya’nın alt yapısından. Sivasspor’un starı Ertuğrul’un lakabı ise Jay-Jay Okocha

Kırmızı-Beyazlı camianın ikinci aşkı Sarı Kanarya

İVASSPOR’UN ve Sivaslıların bir Nusret Baba’sı var.

Nusret Akça...

Feleğin çemberinden geçmiş insanların çelebiliği var üstünde... Yol-yordam, hatır-endam bilen bir eşraf.

Bir sürü özelliği var ama; en önemlisi Sivasspor’u kuranlardan biri olması... Kentin ileri gelenleri Hüseyin Yıldırım, Hüseyin Pala, Nurettin Tarıkahya’yı etrafına toplamış; zamanın vali ve belediye başkanı ile görüştürmüş; Sivasspor’u beyinlere nakış gibi işlemiş...

Vali Vefik Kitapçıgil ve Belediye Başkanı Ahmet Durakoğlu da, bu işe ‘He’ deyince, kollar sıvanmış... 1967 Mart’ında, Sivasspor ortaya çıkmış...

Nusret Baba, ilk Genel Kaptan olmuş; 1974-75 sezonunda da, başkanlığa gelmiş...

Anlayacağınız Nusret Akça, canlı tarih...

Gururla, ‘Ben’ diyor; ‘Şu anda Sivas’ta yaşayanlar arasında, Atatürk’ü görmüş tek adamım...’

Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Gel seni tarihe gömelim, desem; sığmazsın’ diye bir dizesi var.

Nusret Baba da öyle...

Sivas’ın her şeyi... Sivas’ın gururu...

Sivasspor’un kurucusu, ilk başkanlarından...

Daha ne olsun?

Nusret Baba; ununu eleyip ipe sermiş değil... Şimdi de Atlıspor Kulübü Başkanı...

Hem de, taa 1962’den beri, aralıksız tam 42 yıldır görev başında.

Yaş seksen; geniş eksen... Her yere yetişiyor.

4 atı var, onları koşturuyor.

Yani Şambaba değil, Nusret Baba...

O, yaşamın değerini biliyor; Sivaslılar da onun değerini...

Nusret Akça Sivasspor’u kurmuş, başkanı olmuş, genel kaptanı olmuş ama; bir tutkusu daha var: Fenerbahçe...

İşyerinde, evinde; Sivasspor bayrağı yanında mutlaka bir de Fenerbahçe bayrağı var.

Kanarya sevgisinden hiç vazgeçememiş...

İşin tuhafı, sadece Nusret Baba değil; neredeyse tüm Sivaslılar Fenerbahçe sevgisiyle yoğrulmuş... Çok ciddi anlamda bir sarı-lacivert tutkusu var.

Hürdoğan Gazetesi’nin Spor Sorumlu Müdürü Abdullah Yiğit; ‘Bu kentte, bir teröristbaşına atıfta bulunularak Biz, G.Saray’ı seveni de severiz pankartları açılamaz. Biz Atatürk’ü sevenleri severiz’ diyor.

Sivas’taki Fenerbahçe tutkusunun; ‘Gözle görülür-Elle tutulur’ somut sonuçları da var. Takımın başındaki İsmail Kartal’ın, Fenerbahçeli olması rastlantı değil... Genel menecer Bülent Uygun da, eski bir Fenerbahçeli futbolcu... Kısa bir süre Sivasspor’da da oynadı.

Takımın içinde de; Fenerbahçe altyapısından yetişmiş Can Arat, Onur ve İshak gibi gençler var. Bu seçimler, sadece rastlantıyla değil. Bilinçli seçim de söz konusu...

Can Arat; şimdi Japonya’da oynayan Alpay’a benzer fiziğiyle, Sivassporluların sevgilisi... Yakın bir gelecekte., milli takımın değişmez stoperi olacağı konusunda herkes hemfikir...

Bir başka gözde oyuncu ise; Ertuğrul... Oyun stili; Okocha’ya çok benzetiliyor. Bir zamanlar F.Bahçeli taraftarların ‘Okocha... Okocha... Jay Jay Okocha’ diye tezahürat yapması gibi; Ertuğrul için de ‘Ertuğrul... Ertuğrul; Jay Jay (Cey Cey) Ertuğrul’ diye bağırıyorlar.

Doğrusunu isterseniz; Ertuğrul da, bu ilgiyi hakeden şeytani bir oyun performansı sergiliyor. Üstelik; Sivas’ın altyapısından yetişme, bölgenin çocuğu...

Daha önce, yukarıda da sözettik. F.Bahçe Sivas’ta önemli bir yer tutuyor. Takımın yıldız oyuncularından ve taraftarın çok sevdiği Gökhan da; F.Bahçe’nin altyapısından yetişme...

Anlayacağınız; Sivas’ta Fenerbahçe tutkusunun gerçekten ciddi bir etki alanı var. Kırmızı-beyaz ve sarı-lacivert bayrakları her yerde yana görmek; alışılan bir görüntü... Şaşılacak, hele hele kızılacak bir şey değil.

Ama ısrarla ve önemle söyledikleri bir şey var; kısmet olur da Süper Lig’e çıkarlarsa, her Sivasspor-Fenerbahçe eşleşmesinde, mutlak kırmızı-beyazlı olacaklar.

Önce Yiğidolar, sonra Kanarya...

Yani; önce can, sonra canan...

Darılmaca yok!

Sivaslıların rahatsız olduğu en büyük konu; Madımak Oteli yangınından sonra, kentleri hakkında oluşturulan olumsuz hava...

‘Başkaları geldi, başkaları tahrik etti, başkaları yangın çıkardı; faturası bize kaldı’ diyorlar ve ekliyorlar:

‘Gerici, yobaz, şeriatçı değiliz. Büyük Türkiye’nin aydınlık yüzlü, Atatürkçü kentiyiz...’

Sivasspor’un başarısının, olumsuz imajı silme konusunda çok katkıları olacağını düşünüyorlar. Çünkü Sivas’taki insan unsurunun değerini, inanılmaz Fair-Play örnekleriyle belgeleyeceklerini söylüyorlar. Takımı ile taraftarı ile, Türkiye’nin örnek ve imrenilen kenti olacaklarını iddia ediyorlar.

Doğrusunu isterseniz; bu iddianın temel ipuçlarını Sivas’ta gördüm. Tüm takımlar; en rahat ve en huzurlu deplasmana gelecekler... Türk futbolunun son dönemlerdeki en büyük sorunu olan şiddet ve terör, hiçbir şekilde Sivas’ta yok.

İşte bu yüzden, Mavi Bayrak’a en yakın adaylar...

Ancak bazı sıkıntıları var.

Dün de belirttiğim gibi; şimdi kullandıkları 4 Eylül Stadı, gerçekten yetersiz... Küçük, eski ve standart dışı...

Oysa takımın, Ankara yolu üstündeki sosyal tesisleri; imrenilecek bir kalitede... Bir kere; sınırsızlık duygusu veren geniş bir alan içinde... Çağın gerektirdiği tüm lüksü barındırıyor. Devletin yapıp 49 yıllığına kiraya verdiği tesisler; futbolcuların barınma, kamp ve tüm sosyal ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Bu açıdan bir sıkıntısı yok.

Tek problem; önce 4 Eylül Stadı’nın islahı, sonra da yeni ve modern stadın bir an önce inşaasına başlama tarihi...

Bu ikisinde bir problem yaşanırsa; Sivasspor ciddi zararlar görür. Ama hükümet; Sivasspor’un başarısının bölgeye getireceği moral motivasyonun önemini kavramış durumda... Kriz yaratacak bir gecikme olacağını düşünmüyorum.

Birlikte tesisleri gezdiğimiz 2. Başkan Mehmet Oflaz ve Basın Sözcüsü Fikret Ünsal da; projelerin planan takvim içinde tamamlanacağından kuşku duymuyor.

Sivasspor’un beğendiğim güzel bir yanı var... Bu güzel tesislerin modern çim idman sahalarını; hiçbir bedel talep etmeden, karşılıksız olarak rakip takımlara da açmaları... Hatta misafir takımdan bir talep gelmezse., kendileri arayıp davet ediyorlar.

İşte Yiğido’nun yiğitliği burada...

Sivas; Türk futboluna Anadolu konukseverliğinin ne olduğunu, bir kez daha ispat edecek.

Kimsenin kuşkusu olmasın.

HHH

Sivasspor’un 1. lige gelmesi; geçmiş yıllardaki bir çok takımın lige gelmesi gibi değil... Ayrıcalığı var, farklılığı var, özelliği var.

Deplasmanlarda stadı dolduruyor.

Bu, zaten başlı başına bir devrim.

Takımın en önemli oyuncusu, Takım Kaptanı Mohammet Ali Kurtuluş... Çoğu onu Mohammet adından dolayı Mısırlı filan sanıyor.

Hayır, Almanya doğumlu Türk... Alman nüfus memuru, kayıt yaparken Muhammed’i Mohammet diye yazınca, değiştirememişler.

Kaptanın 12 golü var.

Bursa’dan Okan’la birlikte, Gol Krallığı’nın birinci sıradaki iki isminden biri...

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz; yalnız takımına değil, taraftarına da güveniyor. İlginç bir iddiası var.

‘Sivasspor; 3 büyükler de dahil, Türkiye’nin en büyük taraftar kitlesine sahip bir kulüptür.’

40 bin kişilik İstanbul çıkarması, bunu doğruluyor. G.Saray ve Beşiktaş, kendi sahalarında bile 15 bin seyirci ortalaması ile oynarken, Sivasspor’u ciddiye almak gerekir.

Savulun...

Yiğidolar geliyor!

Yiğidolar’ın Babası!

Sivas’ta görev yaptığı dönemde herkesin sevgisini kazanan İstanbul Emniyet Müdürü için tribünde hala ‘Cerrah Baba’ tezahüratı yapılıyor

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah; Sivaslı... O Sivas’ı elbette seviyor ama, Sivaslılar da ona hayran.

Gaffan Okkan gibi; geniş halk kitlelerinde müthiş bir manyetik alanı var. Sivas’tan tayini çıkacağı zaman; eşrafa Ankara’ya koşup ‘Onu ancak büyük bir şehire tayin ederseniz, olur. Aksi takdirde elimizden alamazsınız’ dedirten bir Emniyet Müdürü...

Sivas’tan İstanbul’a geldi... Sivaslı, müdürlerinin kariyeri için; bu tayini onayladı. Yoksa, bırakmayacaklardı.

Lakabı, ‘Yiğidoların Babası...’

O kadar seviliyor.

Sevgi, tek başına olmaz. Karşılıklıdır.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da; Sivas’a ve Sivasspor’a aşık... O kadar ki; otomobilindeki SS harfleri Sivasspor’daki S’leri simgeliyor. Plakasındaki 58, Sivas’ın numarası... Telefonu bile 58’li rakamlardan oluşuyor.

Sivas’ta maç olduğu zaman hala ‘Yiğidoların Babası, Cerrah Baba’ diye tempo tutuluyor.

Sivas’ta görevli olduğu dönemlerde Sivasspor için moral geceleri düzenler; takımı yalnız bırakmazdı.

Cerrah’ın yüreği; hala Sivas ve Sivasspor için çarpıyor.

Gözden ırak olan, gönülden ırak olmadı.

07.01.2005
musti058 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 07.01.2005, 11:15   #16
eker
Acemi Yiğido

eker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 eker ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Ne alaka Sivasspor küçük Fenermiş. Ben de admı alkışlamıştım. Adamın amacı yeni anladık. Mecnun başkana kuşçuluk yapıyor. :evil:
eker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 07.01.2005, 13:58   #17
serhankaburcuk
Usta Yiğido

serhankaburcuk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

30 Mesajına 39 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1320 serhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekannt

Alıntı:
eker Nickli Üyeden Alıntı
Ne alaka Sivasspor küçük Fenermiş. Ben de admı alkışlamıştım. Adamın amacı yeni anladık. Mecnun başkana kuşçuluk yapıyor. :evil:
[size=4]Vallahi billahi doğru söylemişsin...Yani ne demek ben Galatasarayı seviyorum diye sivassporlu olamammı?Bu ne saçmalık burdan herkese söylüyorum sivassporla fenerbahçeyi özdeşleştirmeyin...Tamam olabilir çok faydaları olabilir ama biz sivassporluyuz.....

................SİVASIN SİVASTAN BAŞKA DOSTU YOK..................
[/size]
serhankaburcuk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 07.01.2005, 16:47   #18
KoraySancar
Yiğido

KoraySancar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 KoraySancar isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Bugünkü yazıda beni de en çok rahatsız eden nokta buydu.Fenerli arkadaşlar alınmasın ama Sivas'ı Fenerbahçe'nin arka bahçesi gibi göstermek isteyenlerin karşısında şiddetle durmalıyız,yoksa bu,ileride başımızı çok ağrıtır.Sivas'ta Fenerin taraftarı olduğu kadar her takımın taraftarı var,hatta Trabzonsporun bile,niye böyle yakıştırmalar yapıyorlar anlayamadım.
Biz sadece ve sadece SİVASSPORLUYUZ.Bunu herkes böyle bilsin!!!
KoraySancar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 07.01.2005, 16:58   #19
sivaslibozo
Acemi Yiğido

sivaslibozo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

9 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 741 sivaslibozo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Selamunaleykum tum sivasli canlara, ve sivasli olamayi sivasa dost olan Doslara.

Arkadaslar bu yaziyi okuyunca hollanda olmama ragmen baya sevindim, ilk defa bir yazar sivasin hakkinda musbet seyler yaziyor.
hatairlatirim size bundan once hurriyet olsun ve diger bazi serrefsiz medya kuruslari sivas olaylarini bahane edip sivasimizi ve sivasin mert insanini kotuleyip durdu.
Basbaglar koyunde katledilen 50 musluman dan niye hic bir gazete veya bir yayin organi bahsetmedi yillarca?? onlar insan degilmi???
artik Allahin izniyle o kotu gunleri geride birak sivasimizi her dalda en ust seviyeye cikaracagimiza inaniyorum.
az kaldi yakinda medya aleminden badri baykam gibi ANTI SIVAS dusunceli kisileri silecegiz, cunku su bir gercek ki,Yillarca sivasa yapilan haksizlik goz ardi edilemez.

eger yazdigi gibi gercekten frakfurt tan maca ucak kalkarsa en onde ilk ben olurum:

neyse tum sivasli gardaslarima kucak dolusu sevgiler ve sagilar

hemsonuz

SIVASLIBOZO

not: Bu arada ALI SAMI ALKIS i da ilk defa bukadar cesur olup sivasin gercek yuzunu tanitti icin Tebrik ediyorum.
sivaslibozo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 10.01.2005, 08:07   #20
serhankaburcuk
Usta Yiğido

serhankaburcuk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

30 Mesajına 39 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1320 serhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekanntserhankaburcuk ist jedem bekannt

[size=4].................SİVASIN SİVASTAN BAŞKA DOSTU YOK...................[/size]
serhankaburcuk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır