SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
1994 ve 98 yılları arasında Sivas'ta büyük kardeşlerimizle tekstil sektöründa toptan ve perakende mağazalar ile faaliyette bulunduk. İstanbul'dan toptan tekstil ürünleri alarak Sivas'a esnaflarımza birinci elden satmaya getiriyorduk. Ama bizim insanımıza mal satmak hiç kolay değil. Pazarlık yaptıklarından değil yanlış anlaşılmasın. Biz de Sivaslı olduğumuzdan dolayı bize karşı hep bir mesafeli davrandılar.
Biz de ne yaptık; perakende mağazalar açarak direk halka kendimiz ulaştık.
Bu arada çevre il ve ilçelere servis araçlarımız ile pazarlama çalışmalarına başladık.
Hiç unutmuyorum, Kayseri'de satış yaptığımız bir esnafa bir ürün sormuştuk. Ben de yok ama gardaşım hemen buluruz dedi ve önümüze düştü, bir esnaf arkadaşına getirdi. Bizi tanıştırdı ve ürün alımında da yardımcı oldu. Ben o zaman Kayseri'nin neden göç vermediğini ve nasıl birbirlerine karşı tutkun olduklarını anladım.
* * * * *
Bu kadar yazılıp çizildi, (25.000 üyeli bir site'de konu hakkında yorum yazanların sayısı da %0,5 civarında) peki sonuç ne olacak? Genç neslimize çok iş düşüyor. Bizden önceki kuşağın devreden çıkmasıyla önümüzdeki 5-10 yıllık kısa dünem'de önemli şeylerin değişeceğini sezinleyebiliyorum.
Hepimiz diyoruz ki; insanımız tembel, dedikodu çok yapıyor vs vs. Bunları engellemek ekonomik süreçten geçiyor. İnsanlara eğer yeteri kadar çalışma ve iş imkanı sağlanabilirse ekonomik güce ulaşan insanlar sosyal ve kültürel aktivitelere daha fazla zaman ayırabilecek ve Sivas'ımız daha iyi durumlara gelebilecektir.
Bunun için özellikle Sivas'ta bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, C.Üniversitesi, sivil toplum kuruluşları, özel dernek ve vakıflar, esnaf ve işadamları sık sık biraraya gelmeli ve bu sorunların çözümü için proje üretilmelidir.
Devletin yatırımcıya sunduğu çok cazip yatırım ve destek teşviklerinden faydalanılmalıdır.
|