Alıntı:
çirkinkral Nickli Üyeden Alıntı
Başkanın uyarıları şimdiden etkisi göstermeye başladı,başka forumlarda ben
küfür ederim,bana kimse karışamaz,dayaksa dayak,küfürse küfür
diyenler,stada 5-10 bayan geldi diye küfür edemiyecez mi diye
konuşananlar,bana kimse akıl veremez,ben bildiğimi okurum diyenler...Suçluluk
psikoloji ile olsa gerek biz yapmadık,biz etmedik demeye başladılar.
Şapkanızı önünüze koyun beyler,yaptığınız hatadan dönün ve Sivasspora
yakışır harekette bulunun...
Sürekli söylediğim gibi her ne şartta olursa olsun küfrün,şiddetin bahanesi
olmaz!Sivasın hoşgörü iklimine gölge düşürmek isteyen sayılar az ancak sesi
çok çıkanlar artık bu tavırlarından vazgeçmeliler.Üste çıkmaya çalışmak
yerine,bahanelere sığınma acizliğine girmeden hatalarından ders çıkarmalıdır.
|
Hemşerim tespitlerin yerinde ve tamda olayın vahametini ortaya koyuyor.
Kin, nefret ve intikam duygusu ile hareket etmek,yaşadığımız şu asırda ancak ve ancak eğitimsiz, cahil bir kurukalabalığın felsefesi olabilir.Ateşe körükle yaklaşmak bu olsa gerek.
Bizim bir futbol maçında,sahada ve trübünde sporun sevgi barış ve kardeşlik ilkesi doğrultusunda bir tutum sergilememiz gerek.Özelliklede dikkat etmemiz gereken son futbol federasyonu kararları doğrultusunda cezai yaptırımlara maruz kalcağımız ve akabinde üç-beşbin kişilik seyirci gurubunun maddi getirisinden daha fazlasını ödememiz gerçeği.
Kaldıki trübünde bulunan 300-400 kadar rakip taraftarının yaptığı ayıbı,aynı ölçüde karşılık verme düşüncesi bir bakıma cehaletin canlı örneği olur.Çıkıpta intikam duyğusuyla hareket ederek 400 kişiyi imhamı edeceksin,ne yapacaksın ,ne yapabilirsin ki; küfür ortamında olduda,sonuç uyarı ve cezai yaptırıma maruz kalan biz,provakatör olarak adlandırdığımıza ise bişe yok.Bir diger taraftan konuya bakacak olursak,orada bulunan ve bu duruma müdahale etmeye kalkan aklı selim insanlarımızın müdahaleside olmasa ne yazıkki geçmişimizde hiç sabıkası bulunmayan SİVASSPOR'umuza ülke genelinde ağır ithamlar olacak.
Hiçbir zaman karşımızdaki cahil ile aynı seviyeye düşmeyelim,bir hatanın üstünü aynı hata ile kapamaya çalışmayalım,sonuçta bizde aynı aşağılık duruma düşeriz.
Aydınlık geleceğimizin pırıl pırıl nesillerini yetişdiren,üniversitelerden gelen kuşağa ihtiyacımız var.