Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Süperlig > Süperlig

Süperlig BURADA SÜPERLIG TAKIMLAR HAKKINDA YORUMLARINIZI YAZABILIRSINIZ

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

Yabancılar....
Alt 10.06.2007, 22:00   #1
yerliturkuaz
Usta Yiğido
 
yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 29.08.2005
Mesajlar: 5.394
Thanks: 3.308
1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1242 yerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISI
Standart Yabancılar....

YABANCI FUTBOLCULAR TÜRK FUTBOLUNUN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİPLER. ZAMANI GELİYO KÖTÜ YABANCILAR ALINIYO ZAMANI GELİYO ÇOK İYİ OYUNCULAR ALINIYOR AMA HİÇ BİR ZAMAN YABANCI OYUNCULARDAN VAZGEÇMİYORUZ. FENERBAHÇE BİR DÜNYA STARI OLAN REAL MADRİDDEN ROBERTO CARLOSU TRANSFER EDEREK ÇOK BÜYÜK BİR SÜKSE YAPTI GERÇEKTENDE TÜRK FUTBOLUNA ÇOK BÜYÜK BİR KATKI YAPABİLECEK BİR OYUNCU TÜRK GENÇLERİ BU OYUNCUYU ÖRNEK ALARAK KENDİLERİNİ GELİŞTİREBİLECEKLERİNİ UMUYORUM GEÇMİŞTE HAGİ ÖRNEĞİNİ VEREBİLRİZ.

SON BİR KAÇ YILDIRDA TÜRK FUTBOLUNDA YABANCI FUTBOLCU SAYISININ ARTIRILMASI GÜNDEMDE ACABA YABANCI SAYISI ARTIRILIRSA TÜRK FUTBOLU DAHADA MI GELİŞİR YOKSA TAM TERSİNE BİR ÇÖKÜŞ İÇERSİNE Mİ GİRER SEVGİLİ HEMŞERİLERİM?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Yabancılar....
Alt 10.06.2007, 22:33   #2
PitBul
Yeni Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 07.06.2007
Yaş: 45
Mesajlar: 4
Thanks: 0
0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 PitBul Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: Yabancılar....

´KONUYA AYNEN ISTIRAK EDIYORUM, COK DOGRU NOKTALARA DEYINMISSINIZ !

BANA GÖRE YABANCI SAYISINI TAKIMLARIN MALI BÜTCSINE GÖRE YAPMALILAR,YANI DURUMLARI IYI OLAN TAKIMLAR,OYUNCUSUNUN TAKSITLERINI GECIKTIRMEYEN AVRPADA DA OLDUGU GIBI KISACA.

BU ÖYLE YAPILIRSA HER TAKIM KENDINI ONA GÖRE AYARLAR VE DISARDAN ICERI KALITELI OYUNCULAR GIRER,BU MERTABEYE ERISEN TAKIM SAYISI TÜRKIYEDE 1 TANE ONUDA HERKES BILIYOR,SAMPION!YANI ÖDEVINI,KURALLARI YERINE GETIREN TAKIMLAR,BELIRLI SAYIDA YABANCI OYUNCU ALMA HAKINA SAHIP OLSUN DIYORUM.
BUNLARDA 4 BÜYÜK VE BUNLARIN ARASINA GIRMEYE HAK KAZANAN TAKIMLAR.
BÖYLECE HER TAKIM ICERI YABANCI FUDBOLCU DOLDURAMIYACAK,TÜRK GENCLERI DAHA COK SANS BULACAK VE TÜRK MILLI TAKIMINDA,TÜRKLERDEN BASKA OYUNCU YER BULMIYACAK!

SIZ NEDERSINIZ ARKADASLAR? HERKES FIKIR ÜRETMEKTE SERBEST,EL ELDEN ÜSTÜNDÜR BU TÜRKFUDBOLUNUN GELECEGI,SEYRETMEYELIM KANIMCA ...
PitBul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Yabancılar....
Alt 10.06.2007, 22:35   #3
RECEP_YÜKSEL
Usta Yiğido
 
RECEP_YÜKSEL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 55
Mesajlar: 1.869
Thanks: 320
485 Mesajına 1.354 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 896 RECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekannt
Standart --->: Yabancılar....

EVET KARDEŞ SANA ŞÖYLE Bİ YORUM YAPAYIM AVRUPANIN EN BAŞARILI ÜLKELERİNE BAKARSAK VE ONA GÖRE İŞLEM YAPARSAK DAHA İYİ OLUR ÖRNEĞİN TÜRKİYEDE BİRAZ İYİ OLAN YERLİ OYUNCU HEMEN AVRUPAYA GİDERİM DİYOR VE GİDENLER VAR NE DİYORUZ BAŞARILI OLSUNLAR DİİMİ PEKİ AVRUPADA BAŞARILI OLMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM YILDIZLARI TUTMAK LAZIM AMA MAALESEF BÜGÜN ALMANYA İKİNCİ LİGİNDE OYNAYAN KÖLN NE BİZİM SÜPER LİGDEN GİDEN TOPÇULARA BAKIN KİMLER FENERBAHÇE KAPTANI ÜMİT ÖZAT -- GS. KALECİSİ MONDRAGON DÜŞÜNÜN ADAMLAR BİRİNCİ LİGDEN ALMANYANIN İKİNCİ LİGİNE GİDİYORLAR NEDEN ACABA KİMSE BUNU SORMUYOR ÖÜNKÜ TÜRKİYEDE GÜNÜ BİRLİK VEZİR OLUR GÜNÜ BİRLİK REZİL OLURSUN TUGAY KAÇ YAŞINDA HALEN NERDE OYNUYOR BİZDE OLSA YOK OLUP GİTMİŞDİ BENCE KALİTELİ YABANCIYA EVET BENCE MANTIKLI DÜŞÜNÜP KARAR VERMEK LAZIM YA ALTYAPIYA KURAL KOYACAKLAR 18 KİŞİLİK KADRODA EN AZ 3 GENÇ OLACAK VE BİRAZDA ANADOLU TAKIMLARI ELİNDEKİ OYUNCULARI TUTACAKKİ LİGİN RENGİ OLSUN ELİNDEKİ SİLAHI VER SONRA SİTEM ET OLMAZ BÜYÜK DÜŞÜNEN BÜYÜK OYNAR ÖRNEK ERSUN HOCA İKİ GÜN İÇİNDE GENÇLERDEN AYRILIDI SEBEP BAŞKAN İSTEDİĞİN OYUNCUYU ALAMAYIZ ELİNDEKİYLE OYNA SONRA BAŞARISIZ OLDUMU SUÇ HOCANIN YOK ÖYLE SEN ELİNDEKİNİ SAT GENÇLERLE DEVAM ET YENİ YANBANCILAR ALACAN ONLAR TUTARSA HEMEN SATACAN SONRA BU LİG BÖYLE GİDRE DİYECEN EVET BEN DİYORUM KALİTELİ YABANCI OLMAK ŞARTIYLA KABUL SAYGILAR
__________________
????????????????
RECEP_YÜKSEL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Yabancılar....
Alt 10.06.2007, 23:05   #4
Sivaslibey
Tecrübeli Yiğido
 
Sivaslibey - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 42
Mesajlar: 867
Thanks: 181
274 Mesajına 526 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 798 Sivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer AnblickSivaslibey ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: Yabancılar....

Bence Yabanci sayisi arttirilmali. Neden diyeceksiniz. Ee görüyoruz bizim Türk futbolcularini. Alt yapida çok iyiler, bir iki hareket yapip, üç büyükler isteyince, tamam is degisiyor. Hemen artistlik basliyor. Hayalim Man U, Barça veya Mila'da oynamak. Ee pes yani kardesim, sen kendi liginde çok iyi oynuyorsunda oralari düsünüyorsun.

Halbuki yabanci oyuncu öyle degil. Onlar bugünü düsünüyor. Gelecege plan yapmiyorlar ve takima odaklaniyorlar tüm sezon boyunca. Her neyse asil neden su :

Bizim Türk futbolcular, yabancilara göre, medeniyet ve edep olarak çok gerideler. En büyük magrifetleri, kavga, el kol hareketleri, hakemin üzerine yürümek. Halbuki yabancilar öyle degil. Bizim onlardan ögrenecegimiz çok sey var. Adamlar, stressmis, ölümüne kaliminaymis, öyle bir dert yok. Bugün çikip, futbolumu oynayacagim diyor, rakip ne olursa olsun. Ama bizim Türk futbolcusu rakibine göre oynuyor.

Herkesin övdügü Antalya ve Erciyes, nerdeler, ikinci ligde, niye adamlar sadece 6 maçta çok iyi mücedele ettiler. ÜC BÜYÜKLERE KARSI.

Hem ben Anadolu takimlarina sikinti olmayacagini düsünüyorum, en pahali futbolcu en iyi futbolcu degil. Anadolu daki takimlardaki yabancilar, üç büyüklerdeki yabancilardan kat kat dah iyi. Hatta yabancilar, Türk futbolculardan daha ucuz olabiliyor. Bonservisler iyice düser, kendi ligimizde.

Eger Türk futbolcusu kendisini ispatlamak istiyor, iste en büyük firsat, kanitla kendini, bizi sasirt!!!
Sivaslibey isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Yabancılar....
Alt 10.06.2007, 23:39   #5
albina58
Usta Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 51
Mesajlar: 1.661
Thanks: 1.858
363 Mesajına 804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 888 albina58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: Yabancılar....

İlhan CAVCAV'ın,futbola bakış açısı olan,para kazanma mantığı ile futbolcu transferi hiçbir zaman fayda getirmez.
Bence yabancı futbolcu transferi serbest bırakılmalı.Ancak bu konuda,futbol federasyonu ve kulüp yönetimleri bir araya gelerek,uzun vadede hem türk futboluna zarar vermeyeden, hemde avrupa arenasında,diğer rakiplerimiz ile eşit ortamda yarışabileceğimiz radikal kararlar alarak bu konuya bağlayıcı kanun maddeleri koyarak başlamaları gerekmektedir.
Bunlarında ilerisinde,Türk futbolunun geleceği veya zarar görmesinin hiçbir zaman yabancı futbolcu ile alakası yoktur.Bir Türk futbolcusu kendini ispatladığı takdirde,karşısında Messi'de olsa, o kendi branşında yükseklere çıkabilir.Ama bizim futbol endüstrimiz,kısa yoldan şöhret olmaktan geçiyor.Sağlam bir alt yapımız yok,eğitsel kurumlarda yani ne ilköğretim nede üniversitelerde futbola olan bir eğitimsel bakışımız yok.
Uluslararası arena Türk futbolunu ileriye taşımak için evvela rakiplerimizin,nasıl bir evreden geçdigine bakmamız gerek,o evreleri tamamladıktan sonra Türk futbolu ölmesin,zarar görmesin babında yorumları yapabiliriz.
Türk futbol endüstrisinde bizim bir ekolümüz yok.Uzun yıllara varacak bir yatırımımız yok.Ancak iki, üç yılda bir anadolunun bir köşesinde kendini yetişdiren bir futbol aşıgı çocuğumuz çıkarsa sevinebiliyoruz.
Brezilya,Almanya, gibi gelişmiş futbol ülkelerinde,futbol kulüplerinin alt yapılarında ilkögretimden başlayarak,Üniversite eğitimlerinide tamamlayana kadar futbolcunun gelişimi sağlanıyor.Ne yazıkki ülkemizde,tesadüfü, bireysel olarak futbolcularımızın anlık başarıları ile övünç duyar olduk.Beş yıl önce EMRE-OKAN-TUGAY transferi gündemimizde iken o yıldan sonra bu sene bir tek TUNCAY, önemli kulüplerin gündemine geldi.
Bir tane daha gündemlerine gelecek futbolcumuz yok.Peki tartışma konusu yapdığımız yabancıların bunda ne gibi etkisi olacağını biri anlatsın.
Asıl sorun bizim kendi futbolcumuzu geliştireceğimiz uzun vadede radikal kararlar almamızdan geçiyor.yoksam laf olsun torba olsun gibi,''aman efendim bizim futbolumuz zarar görür'' demek işin kolayca kaçamağıdır.
__________________
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ......
albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Yabancılar....
Alt 11.06.2007, 08:47   #6
RECEP_YÜKSEL
Usta Yiğido
 
RECEP_YÜKSEL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 55
Mesajlar: 1.869
Thanks: 320
485 Mesajına 1.354 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 896 RECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekannt
Standart --->: Yabancılar....

Tuncay, Fener’den 500 bin Euro daha az veren Birmingham City’le %90 anlaştı.


VE Tuncay Şanlı Fenerbahçe’yle iplerini bugün koparıyor. Sarı lacivertli kulüpte kalıp kalmayacağı günlerce merak edilen, geçtiğimiz günlerde başkan Aziz Yıldırım’la görüşüp, 3 gün süre isteyen Tuncay, F.Bahçe’nin 500 bin Euro daha fazla para teklif etmesine rağmen, daha az ücret öneren İngiliz Birmingham City’ye gitmeye %90 karar verdi.

Eğer son dakikada bir aksilik olmazsa Tuncay, kendisini ikna çalışmalarında bulunan Fenerbahçe’yle ilişkilerini bugün bitirecek.

Spor kamuoyunun günlerdir merak ettiği genç yetenek konusunda ilk adım, geçtiğimiz hafta içinde atılmıştı. Sarı lacivertliler, yıldız oyuncuyla görüşüp, kendisinin kalmasını ve sembol olmasını önermiş, R.Carlos gibi yıldız transferlerle Fenerbahçe’nin Avrupa’da ses getireceğini bildirmiş ve Tuncay’ın kulüpte kalmasını istemişti. Tuncay’a Fenerbahçe Kulübü’nde kaptanlık da önerilmiş, tüm şartlarının iyileştirileceği sözü de verilmişti. Tuncay, bu önerilere milli maçlara gitmeden önce çok sıcak yaklaştı. Ancak ne olduysa, Milli Takım kampından sonra oldu.

Emre kafasını mı karıştırdı!

Yöneticilerin "Çok iyi araştırın" dediği Tuncay’ın tranfserinde bir anda her şey tersine döndü. Sarı lacivertli camia, Tuncay’ın, bu sezon 2.Lig’den Premier Lig’e çıkan, hiçbir iddiası olmayan, ne UEFA Kupası’na ne de Şampiyonlar Ligi’ne katılamayan Birmingham’a transfer olmasına bir türlü anlam veremedi. Camiadan sızan bilgiler, Tuncay’ın Milli Takım kampında İngiltere’de Newcastle United’da forma giyen Emre Belözoğlu tarafından aklının çelindiği yolunda...

Sarı lacivertli kulübün net 2 milyon 250 bin Euro önerdiği ve 2.5 milyon Euro’ya çıkabileceği halde Tuncay’ın 1 milyon 750 bin Euro’ya Birmingham gitmesi akıllara, "Bu şartlarda niye Avrupa’ya ucuza gittin Tuncay?" sorusunu getirdi.

Ayrıca yöneticilerin, son görüşmede Tuncay’a "Fenerbahçe’de kal, burada sembol ol. Roberto Carlos’u transfer ettik. Onun gibi, birkaç yıldız transfer edersek, Avrupa sadece seni değil, hem Fenerbahçe’yi hem de seni konuşur. Fenerbahçe’yle sen Avrupa’da marka olursun" dedikleri ancak Tuncay’ın bu teklife kesinlikle yanaşmadığı öğrenildi.

Birmingham’da 140 bin Müslüman yaşıyor

BIRMINGHAM City takımı, adını bulunduğu şehirden alıyor. Başkent Londra’dan sonra en büyük ve 1 milyon 14 binlik nüfusuyla İngiltere’nin ikinci kalabalık kenti. Nüfusun %14’ünü (yaklaşık 140 bin), büyük çoğunluğunu Hintli ve Pakistanlı olmak üzere Müslümanlar oluşturuyor. Londra’nın 105 mil kuzeybatısında bulunan Birmingham, çikolata fabrikaları ve Bullring Alışveriş Merkezi’yle ünlü. Müslümanlar için 4 bin kişilik Merkez Camii’sini de bünyesinde bulunduran Birmingham’ın diğer ünlü takımı, bir dönem Alpay Özalan’ın da formasını giydiği Aston Villa’dır.

EĞER DOĞRUYSA BUYRUN GİTTİĞİ TAKIM KİM YA YERLİLER BURDA DURMUYOR İLLE AVRUPA SEVDASI ONUN İÇİNKİ ARTIRILSIN
__________________
????????????????
RECEP_YÜKSEL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Yabancılar....
Alt 11.06.2007, 09:17   #7
OLCAY_58_AKKUS
Tecrübeli Yiğido
 
OLCAY_58_AKKUS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 12.02.2007
Yaş: 46
Mesajlar: 938
Thanks: 44
203 Mesajına 443 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 741 OLCAY_58_AKKUS FAZLA SÖZE GEREK YOKOLCAY_58_AKKUS FAZLA SÖZE GEREK YOKOLCAY_58_AKKUS FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Yabancılar....

Eğer serbet kalacaksa kesinlikle ingilterdeki kurallarla olmalı.Yani milli takımda oynamış olmasından bahsediyorum.eğer öyle kaliteli futbolcu alınacaksa bir sorun olmaz.Ama soruyorum size Ben eski bir galatasaraylıyım.Ligde fener haricinde oda kısıtlı olmak kaydıyla.Böyle kaliteli futbolcu alacak para hangi kulüpte var.Bence yok.O yüzden bu iş olmaz bu türk futboluna tekme olur bence.Getirirler nerde kıyıda köşede kalmış adam varsa ondan sonra beklerler nasrettin hoca misali ya tutarsa diye.Ben karşıyım arkadaş serbet kalmasına.Bence üç büyükler başarı için bu şartı sunmuyor.Tam aksine anadolu takımlarının pazarlık yapma kozunu ellerinden almaya çalışıyorlar.olay budur beyler.
__________________
OLCAY_58_AKKUS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: Yabancılar....
Alt 11.06.2007, 09:56   #8
ceza_tolga_rep
YASAKLI ÜYE
 
ceza_tolga_rep - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 13.06.2006
Yaş: 35
Mesajlar: 2.639
Thanks: 17
117 Mesajına 179 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ceza_tolga_rep COK SEVILEN BIR KISIceza_tolga_rep COK SEVILEN BIR KISIceza_tolga_rep COK SEVILEN BIR KISI
Standart -->: Yabancılar....

fenerbahçe iyi işler yapıyor ve dünya yıldızlarını türkiyeye getiriyor.anelka,kezman,ariel ortega,alex,appiah,hoydonkk falan bunlar dünya piyasasında önemli oyuncular.şimdide roberto carlos geliyor ki milan,liverpoll un tekliflerini reddedip Türkiyeye geliyor.gerçekden çok güsel bi olay.
beşiktaşın aldığı tello da portekizde sporting lisbonda 6 yıl bankko oynamış kaliteli bi oyuncu.bence artık iyi oyuncular türkiyeye geliyor.
galatasarayın uefa ve süper kupayı almasından sonra türkiye adını duyurmuş ve yıldızlar artık düşünmeden gelmekteler.
türkiye artık adını duyurmuş ve şampiyonlar ligi ve uefa da başarımız olması artık kesin dir.
tüm takımlarımızı kutluyorum...
ceza_tolga_rep isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git