Yeniülke Gazetesinin Sivasspor’a destek amacıyla milletvekili adaylarına yönelik başlattığı 1 maaş veya 50 kombine teklifine ilk olumlu yanıt AK Parti 23. dönem milletvekili Hamza Yerlikaya’dan geldi.
Asrın güreşçisi olarak tanınan ve bugüne kadar kazandığı şampiyonluklarla dünyaya ismini duyuran milli güreşçi milletvekili Hamza Yerlikaya spora her alanda destek verilmesi gerektiğini söyleyerek, Yeniülke Gazetesinin yaptığı teklife karşılık, “50 kombine veya bir maaşla Sivasspor ayakta duracaksa ben bütün kombineleri alayım, bütün maaşımı vereyim. Ama köklü çözüm şart. Sivasspor’a gelir getirebilecek imkanların seferber edilmesi lazım” dedi.
Sporun bir ili ve ülkeyi en ucuz şekilde dünyaya tanıtma şekli olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Sivasspor benim bir maaşımla ayakta duracaksa ben bütün maaşımı vereyim. 50 kombine veya bir maaşla Sivasspor ayakta duracaksa ben bütün kombineleri alayım, bütün maaşımı vereyim. Ama köklü çözüm şart. Sivasspor’a gelir getirebilecek imkanların seferber edilmesi lazım. Bunu nasıl yaparız? Bugün Kasımpaşaspor’un Taksim’de nasıl bir otopark zinciri varsa bu şekilde bir gelişim, yani buradaki bazı kaynakların Sivasspor’a aktarılması için girişimler yapılabilir. Bu tarz şeyler Türkiye’de oluyor. Spora ve sporcuya destek amaçlı. Ama ben şunu söylüyorum. Spor bizim ülkede olmazsa olmazımız. Dünya misyonunu gösteren, dünya misyonunu, Türkiye’yi, en ucuz fiyata ülkeyi bütün dünyaya tanıtma aracıdır. Onun için Sivas’ımızı tanıtma araçlarımızdan bir tanesi spor olacak” dedi.
SADECE FUTBOLU DÜŞÜNMEYELİM
Sporun top yekün ele alınması gerektiğini söyleyen Yerlikaya, ilin tanıtımı konusunda sadece futbolun değil, bütün spor branşlarının ele alınması ve o şekilde çalışılması gerektiğini söyledi.
Yerlikaya şöyle devam etti: “Bugün Hamza Yerlikaya yurtdışına çıktığı zaman şampiyon olduysa sadece Türk demiyorlar, Sivas’tan çıkmış bir Türk diyorlar. Onun için nice Hamza’lar, nice sporcular Sivas’tan çıkarmamız lazım. Onun için kaynakları iyi değerlendirmek lazım. Burada yapılması gereken bazı hususlar var. Zaten gerekli mercilerle bunları oturup konuşacağız, tartışacağız. Kasımpaşa örneğiyle bir ipucu verdim. Bu tarz yerlerimizde olabilir. 5 maaşla olacaksa ben 5 maaşımı vereyim. Sivas bizim her şeyimiz. Sivas’ta yapılacak her hangi bir organizasyon bizim için onur vericidir, bunun içinde bulunmakta bize onur ve gurur verir. Onun için komple bir şey düşünmek lazım, bir günlük çözümlerle bir yere varamayız. Desteğimiz her zaman sonuna kadar tamdır ve devam edecektir” dedi.