Şampiyonluk Sözü Vermek Çok Zor
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımının liderliği yakalamasıyla birlikte hemen şampiyonluk hesaplarının yapılmaya başladığını belirtirken, "Şampiyonluk sözü vermek çok zor" dedi.
Vestel Manisaspor maçını kazanarak haftaya lider olarak giren Sivasspor, deplasmanda Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanlarda futbolcular ile teknik heyet arasındaki sıcak diyaloglar dikkat çekiyor.
Futbolcuları ile yakından ilgilenen ve sık sık espriler yapan Bülent Uygun, liderliğin keyfini oyuncularıyla paylaşıyor.
Zirveye çıkmaktan çok kalıcı olmanın önemli olduğunu dile getiren Uygun, önlerinde daha çok uzun bir maraton olduğunu ve bu nedenle oynayacakları karşılaşmalarda kazanma alışkanlığını sürdürmeleri gerektiğini söyledi.
Bülent Uygun, Pazar günü deplasmanda oynayacakları Konyaspor maçının zorluk derecesinin yüksek olduğunu belirterek, "Liderlik koltuğuna oturmamız, bizim için hem avantaj oldu hem de dezavantaj. Bize karşı oynayacak takımlar daha büyük bir hırs ile sahaya çıkacaklardır. Biz de bunun bilinci içerisinde hazırlanıyoruz. Deplasman maçlarından da iyi sonuçlar alarak liderliğimizi sürdürmek istiyoruz." dedi.
Konyaspor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Uygun, "Lige bu sezon istedikleri gibi başlayamadılar ama, bu kötü takım oldukları anlamına gelmiyor. Kaliteli ve geniş bir kadroları var ve bizim için çok zor bir karşılaşma olacak." dedi.
ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEK ÇOK ZOR
Sivasspor'un liderliği yakalamasıyla birlikte hemen şampiyonluk hesaplarının yapılmaya başladığını belirten Uygun, "Şampiyonluk sözü vermek çok zor. Tek verebileceğimiz söz, bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonraki tüm maçlarımızda da vereceğimizdir. Şampiyon olacağız demek çok zor ve sorumluluk gerektiren bir söz olur. Ancak benim hayalimde bir gün Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak var. Umarım bunu da Sivasspor ile yakalama şansım olur." dedi.
MADDİ DESTEK ŞART
Sivasspor'un özellikle son dönemde taraftarının manevi desteğini yakından hissetmeye başladığını ve bunun da kendilerine artı motivasyon sağladığını söyleyen Bülent Uygun, "Ancak futbolda bir de maddiyat gerçeği var. Çok daha iyi bir ekip oluşturmak ve iddialı konumumuzu her zaman sürdürebilmek için maddi anlamda da desteklenmemiz gerekiyor. Bu kapsamda şehrin ileri gelenleri ve diğer büyük illerde faliyet gösteren Sivaslı işadamlarımızın da takımlarına sahip çıkmasını ve gelinen bu noktanın devamı için desteklemelerini bekliyoruz. Ancak topyekün destek sağlandığında bugün geldiğimiz liderlik koltuğundan çok daha fazlasını isteme şansımız olabilir" diye konuştu.
Konyaspor maçı hazırlıklarını bugün yapacağı çalışmalar ile tamlamlayacak olan Sivasspor, yarın Konya'ya hareket edecek. Kırmızı-beyazlılarda hafif sakatlıkları bulunan Balili ve Diallo'nun bu karşılaşmada forma giyebileceği öğrenildi.
|