--->: GURBETÇİLERDENDE DESTEK
Rüştü ELMAS öncülüğünde,yurt dışındaki hemşerilerimizi bir çatı altında toplayarak,örgütlü bir şekilde haklarımızı savunmak, korumaktan,bilinçli ve birlikte hareket etmeyi amaçlayan bu oluşum,yine büyük bir projenin altına imza atmıştır.
Yine kafama takılan bir olay var,28.02.2008 tarihi itibariyle istanbul içerisinde ikitelli-beylikdüzü-yakuplu belediyelerini kapsayan bir gezi yaptım ve bu gezi esnasında adını söylediğim bölgelerde,enaz 1 000 kadar sivaslı işadamının yatırımlarını-fabrikalarını-işletmelerini ve değişik mesleklerde meşgul hemşerilerim ile karşılaştım.Uzun yıllar ticaret ile uğraştığım halde(dikili ağacım yok),bu hemşerilerimin variyetleri karşısında küçük dilimi yuttum,hiçbir haset duygu taşımadan gıpta ile bakıp takdir ettim.Bir bardak çayımı yudumlarken,biran düşündüm,sadece o an aklıma binlerce sanayici ve işadamı gözümün önünden film gibi akıp gitti.Bu bağlamda;acaba bu işadamlarımız,bu dünyada kazandıklarını öbür dünyaya götüreceklermi?,Kazandıklarını n acaba ne orantıda ihtiyaç sahiplerine aktarıyorlar ve benzeri düşünceleri kafamda çevirip durdum.Muhasebesini yapmak için SİVASSPOR yardım kampanyasındaki rakamları bir daha inceledim ve %45 gibi bir rakamın sivaslı olmayanlar tarafından yapıldığını,bir Bursaspor kampayasında ise bizim topladığımızın meblanın iki katını bir hafta gibi kısa bir sürede topladıkları,onbin kombine bilet sattıklarını,maçlarda bilet fiyatları 3-4 misli satışa koydukları sabit sonuçları ile bir noktaya varamadım.
Gelelim,ASİB'in kampasına ve yüksek müsadeleri ile ASİB'i oluşturan hemşerimizin mesleki durumları orantısındaki özverilerine.Her biri çalışan kesimden olmakla beraber,aklı olanın kesin bir yargıya varacağı,karşılıksız yardımlardan oluşan ve hep ceplerinden para çıkdığı bu organizyonlarda,bizlere sadece ki başkalarının inanıyorum(Yalakalık) olarak adlandıracağı ama TAKDİR ve TEBRİK'den başka birşey düşmez.