-->: KASIMPAŞA:0 SİVASSPOR:4
Geliyorlar!
Korkut GÖZE
DEĞİŞİK duygularla izledim oyunu. Önce tribünlere baktım. Ligin bitimine sadece birkaç hafta kala bir takım hala peşinde coşkulu bir taraftar kalabalığını sürüklüyorsa, hevesine ve amacına saygı duyacaksın.
Hep yazıyorum ve hala ısrarcıyım. Sivasspor bir Anadolu devriminin kapılarını zorluyor. Üç büyüklere kafa tutuyor. Ve bayağı da korkutuyor.
Derim ki. Onları anmadan şampiyonluk tartışmasına girişmek hem yanlış, hem de ayıp olur.
Dün Kasımpaşa deplasmanında hedeflerini bir kez daha açıkladılar. Amaçları kesinlikle bir şampiyonluk. Ve heveslerini de sonuna dek sürdürecekler.
Kasımpaşa karşısında fazla zorlanmadılar. Öncelikle güçlerini ve konumlarını biliyorlar.
İlk 15 dakikada iki fırsat yakaladılar. Ve ikisini de değerlendirdiler.
Belki, Kasımpaşa savunmasının her iki pozisyonda da inanılmaz hataları vardı. Yine de ayaklarına gelen fırsatı geri çevirmeyecek kadar dikkatliydiler.
* * *
FUTBOLCULAR adeta birbirlerini ezberlemiş. Hemen belli oluyor, Bülent Uygun’un direktifleri dışına taşmıyorlar.
Adeta her birinin bir gözü topta, diğeri Bülent Uygun’da. Diziliş biçimlerini hiç bozmuyorlar. Hücuma koşarken, savunma önlemlerini de elden bırakmıyorlar.
Mehmet Yıldız, güçlü fiziğini çok iyi kullanıyor. Ve arkadaşlarına hücumda rahat yollar açıyor. Yanında oynayan Cvetkov, kurnaz bir oyuncu. Dün hiçbir hatayı boşa harcamadı. Yakaladığı 4 fırsatı da filelere gönderdi.
Yine de beğendiğim futbolcuların başına bir savunma adamını alacağım. Defansın sağında oynayan Abdurrahman Dereli özellikle ilk yarıdaki performansı ile tam not aldı. Oyunun her iki yönünü de mükemmel oynadı.
Kasımpaşa böyle bir takıma direnemezdi. Güçleri kadar oynadılar. Ve hatalarının bedelini farklı bir yenilgiyle ödediler.