03.05.2008, 18:39
|
|
Usta Yiğido
715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
|
Sivas Otobüsüne Kavuştu!

Sivas otobüsüne kavuştu!
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) başlatılan "Sivasspor'a Otobüs Kampanyası" çerçevesinde satın alınan özel donanımlı otobüs, zorlu Galatasaray maçı öncesinde Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz'a teslim edildi.
Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'a, TSO tarafından işadamlarının desteğiyle sürdürülen kampanya neticesinde satın alınan özel donanımlı otobüsün teslimi için Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde tören düzenlendi.
Törende konuşan Vali Veysel Dalmaz, Sivasspor'un bu sezon mütevazı bir kadroyla, futbol adına güzellikleri sunarak zirveye kadar yükseldiğini ifade etti.
Bu yükselişin sezon sonuna kadar sürdüğünü belirten Dalmaz "Şimdiye kadar çevreden 'Sivasspor şampiyonluğa koşuyor ama Sivas halkı coşmuyor, heyecan yok' deniliyordu. Buna ben inanmıyorum. Zira böyle diyen insanlar gelsin Sivas'ı görsünler, Sivas'taki şenliği görsünler. Sivas'ta gerçekten güzel günler yaşıyoruz. Kentte adeta bir şenlik havası hakim" dedi.
Bu başarının bütün Sivas'ın başarısı olduğunu ifade eden Dalmaz, "Bugün Anadolu Sivas'la beraber. Çoğu insan 'Galatasaray şampiyon olmayacaksa Sivas olsun, Fenerbahçe şampiyon olmayacaksa Sivas olsun' diyor. Biz diyoruz ki hepsinden önce Sivasspor'un şampiyonluğa hakkı var. Temennimiz de bu yönde. Bu temennilerle Sivasspor bu mertebeye geldi. Ben şampiyon olacağımıza da inanıyorum" diye konuştu.
Otobüsün satın alınmasında öncülük eden TSO'nun yönetim kuruluna, üyelerine ve destek veren işadamlarına teşekkür eden Dalmaz, "Sivasspor şampiyonluğu hak etsin arkasından uçak geliyor diyorum ve takımımızı tekrar tebrik ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivasspor'un bu sezon Sivas'a ve Anadolu'ya büyük bir gurur yaşattığını ifade ederek, "Sivasspor adeta Anadolu futbolunun öncüsü oldu. Önemli bir misyon yüklendi. Elbette bu başarıda en büyük pay teknik heyetimizin, futbolcularımızın ve yönetimimizindir. Ben hepsini kutluyorum" dedi.
Sivasspor'un elde ettiği başarının rakamlarla ölçülemeyeceğini ifade eden Aydın, "Eğer Sivasspor şampiyon olursa, bu şampiyonluğun primini o futbolcular belirleyecek, biz de onu karşılayacağız. Çünkü onların elde ettiği başarıyı ben herhangi bir sembolik rakamla açıklayacağımızı düşünemiyorum. Bu kadar büyük başarı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Yarınki maçta Sivasspor'a başarılar dileyen Aydın, taraftarlardan Sivas'a ve Türk futboluna yakışır bir şekilde takımlarını desteklemelerini istedi.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise Sivasspor'un başarısı ile gurur duyduklarını söyledi.
Bu başarının devamını dileyen Yıldırım, Galatasaray maçını Sivasspor'un 4-0 kazanacağına ve şampiyon olacağına inandığını, gelecek sezon ise Avrupa'dan Chelsea başta olmak üzere büyük kulüplerin Sivas'a geleceğini kaydetti.
Oda olarak işadamlarının ve Sivas halkının desteğiyle Sivasspor'a otobüs satın alınması için kampanya başlattıklarını anımsatan Yıldırım, özel donanımlı bu otobüsü Galatasaray maçı öncesinde teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Yıldırım milli takımda dahi olmadığını belirttiği bu otobüsün şampiyon takımı taşıyacağını söyledi. Yıldırım, daha sonra otobüsün nazar boncuğu takılı anahtarını Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'a teslim etti. Otobüsün satın alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden ve bu başarıyı daha da üst noktalara taşıyacaklarını belirten Otyakmaz, Yıldırım'a 100 YTL bahşiş verdi.
Daha sonra otobüsün koltuğuna oturan Otyakmaz, basın mensuplarına poz verdi. Otobüs, Sivassporlu taraftarların ilgi odağı oldu. Bazı taraftarlar, otobüsün önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Otyakmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında aldıkları mağlubiyetlerden tecrübe kazandıklarını belirterek, zorlu Galatasaray maçına iddialı çıkacaklarını ve karşılaşmayı kazanacaklarını söyledi. Otyakmaz, bu başarının uzun yıllardır planlandığını, ancak beklediklerinden daha erken geldiğini de sözlerine ekledi.
Bu arada otobüsün teslim töreni sırasında taraftarlar davul-zurna eşliğinde müze bahçesinde eğlendi. Taraftarlar, takımları lehine coşkulu tezahüratlar yaptı. Taraftarların coşkusuna, Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü sporcuları da atlarıyla ortak oldu. Ellerinde Sivasspor ve Türk bayrakları taşıyan ciritçiler, atlarıyla taraftarları coşturdu. Atlar ve ciritçiler, taraftarların ilgi odağı oldu.
|
|
|