Bir Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor kongre üyesi olarak aylardır forumunuza misafir oluyorum.İstiyordum ki Sivasspor bu sezon şampiyon olsun.Ama bu istemekle olmuyor.Önce ayakların yere sağlam basacak.
Ben Ordu/Ünye'den katılıyorum.Sivas'ta bir çok dostum var.Sivas'ta da çok defa kaldım.Sivasspor süper lige çıktığında da çok sevinmiştim.Ancak Sivasspor, adını Türk futboluna İstanbul medyası,İstanbul takımlarının sempatizanı hakemler ve işbirlikçilerine karşı koyarak 4. büyük olarak adeta tırmakları ile kazıyarak yazan Trabzonspor'a karşı cephe alarak başlaması beni şoka uğrattı.Ne dendi "Sivasspor ligin 4. büyüyü olacak."
Trabzonspor'un büyüklüğünü sanki siz verdiniz de geri alıyorsunuz.Doğrusu bu söylemleri daha önce
Eskişehirspor,Kocaelispor,Sams unspor,Gaziantepspor,Göztepe,G ençlerbirliği gibi takımlardan da duymuştuk.Hele en son geçen sezon ligin ilk yarısını orta sıralarda bitiren Antalyaspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural ligi şampiyon bitirip 4. büyük olacaklarını açıklamıştı.Ama küme düştüler!
Kimse nedense 5. büyük olmak için uğraşmıyor.Herkes kazanılan 6 lig şampiyonluğunu,7 Türkiye kupasını,7 Cumhurbaşkanlığı kupasını,5 Başbakanlık kupasını,Avrupa kupalarında Liverpol,İnter,Barcelona,Aston Villa başta olmak üzere bir çok üst düzey takıma karşı alınan galibiyetleri yok sayarak Trabzonspor'u aşağılamaya çalışıyor.Oysaki bunu yapnlar küçülüyor,Trabzomspor daha da büyüyor.Bunu yapanların bazıları süper ligde yıllardır İstanbul takımlarına futbolcu pazarlayan sıradan Anadolu takımı,bir kısmı Bank Asya 1. ligde,kimi ise amatöre kadar indi!
Gönül isterdi ki Sivasspor bu yanlışa düşmesin.İnşallah yanlıştan dönülür.Ben Sivasspor başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz'a güveniyorum.Kendisi oldukça donanımlı bir başkan.Sivasspor yönetiminde bile Trabzonspor kongre üyesi arkadallarının olduğunu söyledi.Teknik direktör eski futbolcumuz olan Bülent Uygun da kişilikli bir insandır.İş Sivas halkına kalıyor.Bakıyorum aranızda her ne kadar Sivas'lı olsa da İstanbul takım taraftarı olanlar var.Konu Trabzonspor olunca hemen kendilerini ele veriyorlar.Çünkü yıllar boyu onlara çok çektirdik.Bizim adımızın geçtiği yede hemen afkururlar.Trabzonspor taraftarları arasında da kendini ve haddini bilez bir çok insan var.Ben sağduyulu,birinci takımı ve tek takımı sadece Sivasspor olan futbolseverlere seslenmek istiyorum.Lütfen takımıza sahip çıkın.Takımınızı çok güçlü bir şekilde sahiplenin.Aranızdaki bozguncuları ayırt edin.Ve bir gün Sivas'ta başka bir takımın şampiyonluğunun kutlanmadığında şampiyonluktan söz edin ve 5. büyük olmak için kolları sıvayın.Yoksa bu şekilde az önce üstte adlarını yazdığım takımlardan hiç bir farkınız kalmaz.
Umarım bundan sonra Trabzonspor'un adı geçtiğinde bugün aşağılayıp dalga geçenler iki defa düşünüp yazarlar.
Sağlıcakla ve dostça kalın.

Bu görüntülerin baki kalması dileğiyle...