Alıntı:
Buraq58 Nickli Üyeden Alıntı
ne işi var onların orda erkekler tezaürat ettide kadınlar kaldı ya allah allah
|
Sayın Buraq58 adlı üyemize ve,
Sen ve senin gibi bayanların maçlara gelmesine karşı olanlara, bayanları ikinci sınıf vatandaş olarak görenlere bir çift sözüm olacak. O kulaklarınızı iyice açınız beni dinleyiniz lütfen:
1- İlkönce bayanlara karşı saygıya davet ediyorum.
2- Şu ana kadar yazılan bütün yorumları tek tek günlerdir okuyorum.Daha fazla susamayacağım. Her şeyden önce şunu belirteyim Beşiktaş- Sivas spor maçında Üniversitedeki taraftarlar ve çok sevdiğim saygıdeğer arkadaşım Aynur hanım ile beraber bende o maçta idim. İkimizde Cumhuriyet Üniversitesindeki gençleri bir araya getirebilmek için canla başla çalıştık. Ne mutlu ki bize İstasyon caddesinde kırmızı beyaz çiçek bahçesi açarak o güzel yavrularımızla ellerinde davullarla, Sivas spor bayraklarımızla, coşku ile gürleye gürleye 4 Eylül Stadımıza gittik. Hayatımda unutamayacağım büyük anı olarak kalacak. Stat da ise aynı coşku ve heyecan aynı tezahürat devam etti.Elimde bu maçta çektiğim bir sürü resim ve kamera görüntüleri var.Hepsini ben o anki şevk ve heyecanım ile çektim.Stat da bizim grup bağırmaktan seslerimiz kısılırken ne yazı ki , birçok bay taraftarlar tezahürat yaparken bazı bay taraftarlar ise sanki çay bahçesindeki gibi çekirdek çıtlatıyordu ne haber..
3- Şimdi bu yazacaklarım daha çok önemli. Taraftarımızın adı çıkmış küfür söylüyor diye. Ben bu maçta ne küfür duydum nede bir şey.Sivasspor taraftarımız tahmin edildiğinden daha da çok saygılı ve kendini bilen insanlardır.Size çok samimi diyorum ben o maçta bir erkek taraftarın dahi bayanlara yan gözle baktığını görmedim.Tam tersine bizleri görünce yüzlerindeki o sevinç, o gül yüreklerindeki mutluluk yüzlerinden okunuyordu.
Doğrusu hiç böylesini beklemiyorlardı herhalde. Çoğunluğu bayan olan, ellerinde davullarla,bayraklarla stada giren gençleri ve biz bayan taraftarlarını gördüklerinde görmeliydiniz sevinçlerini. Canlarım benim hepsinden inanın gurur duydum. Can yiğidolarımız , Sivas'ımızın mert insanları kimi simit alıp genç yavrularımıza verdi, kimi su alıp ikram etti.Hepimiz, erkek ve bayan tüm taraftarlar olarak tek yürek olup, sımsıkı sarıldık ve takımımızı destekledik.
İşte o zaman taraftarlarımıza küfür söylüyor diye adını çıkaranlar gelip görmeliydiniz.
Şimdi bana küfür söyleyenler çok diyeceksiniz. Bende iddia ediyorum ki bayanlar olunca o içlerindeki saygısız olupta küfür söyleyenler, bayanlar olunca o pis çenelerini azda olsa kapatmaya çalışıyorlar.
İşte o nedenle bayanların maçlara gelmesini istemiyorlar.İşlerine gelmiyor da ondan..
Her zaman derim Güzel Sivas’ımda ben 7 yaşında da gittim maçlara 34 yıl sonra yine de gidiyorum maçlara.Sonsuza kadarda gideceğim.Ama keşke o yıllardaki gibi taraftarlarımız biraz daha saygılı olmayı başarabilse.Saha da çok sevineceğiz. Bence bunu da başarabiliriz.Yeter ki Aramızdaki üç beş küfürbazı kulağından tutup stat dan dışarı atmayı başarabilen yetkililer ve bizler bunu başarabilsek ne güzel olur. Bakın o zaman daha küfür söyleyebiliyorlar mı.Allahtan ben duymadım, hele duysaydım yaşı kaç olursa olsun vallah tükürürdüm suratına..Kolundan tuttuğum gibi atardım stat dan.Bizde bu yürek var mı hani?.Yanımızdaki küfür söylese de biz ninni gibi dinlemeyeceğiz.Yürekli olacağız yürekli, kolundan tuttuğumuz gibi atacağız dışarı. Bakınız daha küfür söyleyebiliyor mu? Bir hafta evinde, işinde bağıramıyan o yüreksiz, aciz zavallılar bir daha küfüre cesaret edebiliyorlar mı?
BU BUDUR.
SONRADA YAŞIN YANINDA KURUNUNDA ADI ÇIKIYOR, NEYMİŞ SİVASSPOR TARAFTARI KÜFÜR SÖYLÜYORMUŞ. HİÇTE BİLE.. İŞTE GERÇEKLER.
BENİM TOPRAĞIMIN İNSANINA LAF YOK. TOPRAĞIMA VE TOPRAĞIMIN İNSANINA LAF SÖYLETMEM ,İŞTE O KADAR.
BAYANLAR MAÇA GELMESİN DİYENLER BOŞA YORULMAYINIZ.
SİVASSPOR ERKEK BAYAN DEMEDEN HEPİMİZİNDİR,
İNADINA SİVASSPORLUYUZ.
İNADINA GELECEĞİZ