Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Teknik Direktör

Teknik Direktör Teknik Direktör hakkindaki yorumlar

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTIK
Alt 15.10.2008, 08:44   #1
hakandemirezen
Yiğido
 
hakandemirezen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 49
Mesajlar: 416
Thanks: 7
31 Mesajına 77 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 762 hakandemirezen isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTIK

CAN BİRSAY'IN HABERİ (HTSPOR.COM ÖZEL RÖPORTAJ)

Anadolu’nun parlayan yüzü Sivasspor bu sezon da en korkulu ekiplerden biri olmayı başarırken, özellikle elde edilen Fenerbahçe zaferi hem takım, hem Sivas şehri, hem de Bülent Uygun için ayrı bir önem taşıdı. Sivasspor’un hedefleri neler? Bülent Uygun kariyerinde ne istiyor, ne için çabalıyor? Sivasspor maddi sıkıntılarından kurtuldu mu?
Bülent Uygun, yıllardır sergiledikleri performans ve sahaya yansıttıkları karakter sayesinde Anadolu’dan bir takımın şampiyon olabilmesi için yolu açtıklarını ifade ettiği bu güzel söyleşi bir çok mesaj içeriyor. İşte “Asker Bülent” ile gerçekleştirdiğimiz özel röportaj…

-INTERTOTO’DAN TALİHSİZ BİR ŞEKİLDE ELENDİK-

Sivasspor rakiplerine nazaran daha yoğun bir tempoyla lige hazırlandı. İlk 6 haftada 3 galibiyet elde etmeyi başardınız. Ankaraspor mağlubiyet ise çok önemli bir galibiyet olan Fenerbahçe maçının ardından geldi. Kısaca ilk 6 haftanın değerlendirmesini alabilir miyiz?
Sivasspor sezonu çok erken açan bir takım. Sizin de söylediğiniz gibi lige tempolu girdik. Ama lig başlamadan önce Intertoto maçlarımız vardı. Talihsiz bir şekilde Intertoto’dan elendik. Tur atlamalıydık. Ama Sivasspor felsefesini ve oyun yapısını bozmadığımız gibi, güzel futbolu ön plana çıkartmaya devam ettik. Sivasspor’un güzel futbolundan ödün vermeden 6 haftanın 5’ini geride bıraktık. Fenerbahçe gibi bir takımı yenmenin mutluluğunu yaşayarak girdiğimiz 6. haftadaki Ankaraspor maçında ise hiç bize yakışmayan bir futbol oynadık. Kurgularımızdan uzak, oyun felsefemizden kopuk, sahaya hiçbir güzelliği yansıtamamış bir Sivasspor vardı 6. haftada sahada ve yenildik.

Ankaraspor maçıyla birlikte bir araya girdiniz. Hem hazırlıklar hem de dinlenmek için iyi bir fırsat yakalandı.
Evet. Şimdi bu arayı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Değerlendirdik. Sakatlardan tamamen kurtulmak istiyoruz. Hazırlıklarımızı ve yüklemelerimizi yapıyoruz, yaptık. Sahamızdaki maçlarda kesinlikle kaybetmek istemiyoruz. Biz deplasmanlarda da kazanmak için sahaya çıkan bir takımız. En son Galatasaray’a kaybetmiştik, bir de Ankaraspor’a kaybettik.

-EN AZ DÖRT PUAN-

Şimdi sırsıyla Ankaragücü, Beşiktaş ve Denizlispor ile karşılaşacaksınız. Zorlu bir üç hafta olacak.
Dediğim gibi sahamızda maç kaybetmek istemiyoruz. Ankaragücü ve Denizlispor ile Sivas’ta oynayacağız. Zor maçlar ve Beşiktaş ile de deplasmanda karşılaşacağız. Her maça üç puan için çıkıyoruz. Ankaragücü ve Beşiktaş maçlarında hedef en azından 4 puandır.

-SPORCULAR İÇİN ÖZEL BİR HASTANE ŞART-

Sayın Uygun siz her zaman antrenörlüğün dışında da projeleri olan bir çalıştırıcı oldunuz.
Türkiye’deki projelerim arasında yıllardır söylediğim bir tanesi var. Tam teşekküllü bir sporcu sağlık hastanesi. Bunu başarabilirsek futbolcularımızı çok daha kısa süre içerisinde sahalara döndürebiliriz. Yanlış teşhis ve tedavileri önleriz. Biz ameliyatların yanlış yapılmasından ötürü kısa süre öncesine kadar sıkıntı yaşadık. Bir menüsküs ameliyatından ötürü 23 ay sahalardan uzak kalınmaz. Bu spor hekimliğinin tartışması gereken bir konu. Menüsküs ve çapraz bağlar anatomiyle darbelerle ilgilidir. Bu durumlar için de Türkiye’de bu işlere özel bir hastaneye ihtiyacımız var. Bu hastaneye zamanla spor sakatlıklarıyla ilgili olarak halk da alınabilir. Bu yapılmak zorundadır ve ne kadar az zaman kaybedersek okadar iyi olur. Bu hizmet ve projeler hayata geçirilmeli.

Hastane dışında da bahsettiğiniz konular vardı. Askerlik ve hakemler hakkında.
Daha önce de ifade ettim. Askerlik 38 yaşına alınmalı diye. Sonunda oldu. Ayrıca bu hastane dışında huzur evi de yapılmalı. Hakemlerin de sabit maaşları olması lazım. Bu da kısa süre içerisinde hayata geçirilmeli. Bu 3-5 kişinin değil Türkiye’de sporun gelişmesi için şart. Siz hakemlere de bu şekilde güvence verirseniz maçların da sonuçların da daha sağlıklı olmasını sağlarsınız.

-BU SEZON BÜYÜK FIRSAT-

Sivasspor uzun zamandır sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla ligimizin en çok korkulan takımlarından oldu. Sivasspor için şampiyonluk ne kadar uzak olan bir hedef?
Şimdi şu var Sivasspor Anadolu’dan bir takımın şampiyon olabileceğini gösterdi Şampiyonluğun yolunu açtı. Bunu herkese inandırdı. Bu Sivasspor’un senelerdir gösterdiği karakter ve sahaya yansıttığı olumlu futbol sayesinde oldu. Şimdi Kayserispor da çok önemli işler yapıyor. Geçen sene Sivasspor’un şampiyonluğu neredeyse son haftada kaçtı. Nurullah Hoca, Samet Hoca, Tolunay Hoca birimiz başaracağız. Bu sezonu da bu hedef için çok iyi bir sezon olarak görüyorum. Trabzonspor da olabilir tabii ki. Trabzonspor zaten bunu daha önce başarmış bir ekip ve bu sezon da olabilir. Ama son yıllarda bu gelişimi başlatan Sivasspor’dur. Sivasspor’un duruşu, sahadaki mücadelesi ve insanlara gösterdiği sevgi ile saygının göstergesidir bu durum.

-ANADOLU TAKIMLARI BİR SAYFAYA SIĞDIRILIR-

Ama ne olursa olsun her zaman en çok konuşulan 4 büyük ekibimiz oluyor. Bu neden?
Yaşadığımız rekabet ortamı yüzünden. En çok taraftar bu takımlarda. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un taraftarı diğerlerinden fazla. Böyle olunca doğan rekabet ortamı da bu şekilde oluyor. Gazetelere bakın, spor gazetelerinden bahsediyorum. 4 takımı görürsünüz. Anadolu’nun bütün takımları da bir sayfaya sığdırılır. Hatta İddia ve At Yarışları eki dahi Anadolu takımlarından çok daha fazla yer tutar. Böyle bir ortamda, köşe yazarları olmayan takımlar, bu baskı ortamında ne kadar başarılı olabilir, adalet ne kadar olur. Siz düşünün!

-NE MEDYADA NE DE DİĞERİNDE ADALETLİ DEĞİLİZ-

Bu durumda hakemler ile ilgili bir yorum istiyorum. Sizce adaletin terazisinde bozukluk mu var?
Ben hakemlerle ilgili her zaman söylüyorum, hakemlerin sabit 10 milyar maaşı olması lazım. Her birinin kendi antrenörü olması lazım. Belli bir yaştan sonra emeklilik şansları olması lazım. Bunları yaparsanız o zaman dik duran, gördüğünü yapan Türk hakemleriniz olur. Futbolcularımız da daha iyi niyetli olursa o zaman hata ortamı da iyice azaltılmış olur. Yani şu anda medyada da hakemlerde de adaletli değiliz!

-FUTBOLCULARIMIZ ALKIŞLANSIN-

Sivasspor hedefleri için rahat bir şekilde ilerleyemiyor mu?
Sivasspor camiası kenetlenmiş durumda. Başkanımız Mecnun Odyakmaz önderliğinde, birler teknik ekip olarak ve futbolcularımız tam anlamıyla kenetlendik ve bir devrim yaptık. Duruşumuz ve yapımızla inanılmaz güzel şeyler başardık. Sivasspor’un maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Mücadelemizin arkasında durulsun, futbolcularımız alkışlansın.

Sivasspor’un özellikle geçen sezon maddi sıkıntıları oldu. Şu anda durum nedir?
Otobüsümüzü aldık. Tesislerimizin de yüzde 70’i tamamlandı. Muhteşem bir tesis oluyor. O da tamamlanmak üzere. Genel olarak baktığımızda durumumuz gayet iyi. Avrupa’daki projelere ve kulüp yönetimlerine baktığımızda Sivasspor çok iyi bir yere geldi ve ilerliyor. Doludizgin gidiyoruz.

-EKOLÜMÜ YARATIYORUM-

Bülent Uygun ile konuşup da Fenerbahçe’den bahsetmemek olmaz. Gelecekle ilgili planlarınız neler? Fenerbahçe de bu planlar arasında var mı?
Fenerbahçe ile ilgili özel bir şey söylemeyeceğim. Benin gelecekle ilgili en büyük hedefim Anadolu’dan bir şampiyon çıkması ve benim de bu başarıda payım olması. Şampiyon bir hoca olmak isterim. Ben Şampiyonlar Ligi hedefi, Dünya Kupası hedefi olan bir hocayım. İnşallah bunlardan birini ya da hepsini başarabilirim. Bu hedeflerime ulaşmak için de en iyi şekilde yapılanmaya çalışıyorum. Her türlü donanım ve bilgi için çalışıyorum. Ekolümü yaratıyorum. Ben bunların olacağına inanıyorum.

Sayın Uygun bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Başarılar diliyorum.
Ben de size teşekkür ederim. Size de başarılar.

Lige iyi bir başlangıç yapan ve ilk 5 haftada yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Ankaraspor'a yenilerek bu sezon ilk mağlubiyetini aldı. Ligin ilk 5 haftasında 3 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Yiğidolar, 6. haftada, Bülent Uygun’un ifadesine göre, karakterinden uzak bir futbol sergileyerek yenildi. Ligde en son geçen sezonun 33. haftasında sahasında Galatasaray'a 5-3 yenilen Sivasspor, bu mağlubiyetin ardından ligde oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmemişti. Geçen sezonun 34. haftasında Gençlerbirliği'ni yenen Sivasspor, bu sezonun ilk 5 haftasında da Kocaelispor, Bursaspor, Fenerbahçe'yi yenip, Kayserispor ve Eskişehirpor ile berabere kalmıştı.
__________________
İstanbul Sivasspor Taraftar Derneği G.Sekreteri
Hakan DEMİREZEN
hakandemirezen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTIK
Alt 15.10.2008, 10:06   #2
EyüphanAydın
Usta Yiğido
 
EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 10.08.2007
Mesajlar: 6.006
Thanks: 3.350
1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1277 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok
Standart --->: ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTIK

Böyle bir habere öncülük yapan Sayın ; CAN BİRSAY'A sonsuz teşekkür ederiz.Bu paylaşımı yapan HAKAN abimizede teşekkürlerimi sunuyorum.
__________________
http://img.blogcu.com/uploads/erkans...0000266796.gif
Hayat böyledir dostum,
Geçer beklemekle,
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTIK
Alt 15.10.2008, 10:41   #3
pover58
Usta Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 23.09.2007
Yaş: 59
Mesajlar: 1.618
Thanks: 397
501 Mesajına 741 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 786 pover58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTIK

bizimle paylaştıgın için saol kardeş bilgilenmemiz açısından iyi oldu yok hoca gidiyor yok uçuyor yok kaçıyor işin aslı bu hocanın hedefi sivası şampiyon yapmak.hepsi bu.
pover58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git