Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Önemli ama, mutlu etmeyen puan
Sivasspor dün Bursa Atatürk Stadı’nda sezonun en tutuk futbolundan birisini sergiledi.
Herkes Bursaspor’un iyi oynadığını filan söylüyor ama,kimse Sivasspor’un etkisiz futbolundan söz etmiyor. Bursa’nın etkili görünmesi Sivas’ın tutukluğundan kaynaklandı.
Belkide ilk defa dünkü maçta Mehmet Yıldız’ı çok aradık. Zira, ileride hiç top saklayamadık,tutamadık.
Çok nadir organize ataklarda tehlikeli olmaya çalışan Sivasspor’un diğer ataklarında top duvara çarpar gibi geri geldi.
Ben Bülent hocanın yerinde olsaydım, dünkü maça kesinlikle Balili’ye ilk onbirde yer verirdim. Çünkü, belli ki Bursa Sivas’ın üzerine gelecek ve arkada boş alanlar bırakacaktı.
Maça hızlı başlayan Bursa’ya 15. dakikadan sonra dur diyen Sivasspor, bu yarıda gol yapabilecek pozisyonlarıda buldu. 21’de Tum’un ceza sahasına gönderdiği topa dokunan olmadı, ilk yarı biterken, Murat’ın uzun topunda Musa bomboş pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı,ancak kafa vuramadı.
İkinci yarıda biraz daha istekli görünen Sivasspor, şok bir golle 1-0 geriye düştü.
Daha sonra birazda şans golüyle skor eşitlendi.
Ancak her ne kadar Bursaspor daha çok atak futbol oynuyor görünsede defansı hiç öne çıkarmadı ve belkide bu yüzden Kamanan ve Balili etkili olmadı.
Bir konununda altını çizmek istiyorum.
Ligde en kolay kart gören takımların başındayız. Görülen sarı kartların çoğu pozisyon dışında oluyor.
Dün de öyle oldu. Sedat hakemle ikili diyaloğu nedeniyle sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Sivasspor’un bu konudada dikkatli olması gerekir.