Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Türkiye Gazetesi’nde birlikte çalıştığım ve şu anda Ankara’da gazetecilik yapan aslen Yozgatlı olan arkadaşım telefonun diğer ucunda benimle dalga geçiyor.
“Ya hani siz Türkiye’de 5. büyüktünüz. Eskişehirspor’un ve Ankaragücü’nün bile taraftarı sizden fazlaymış” diyerek beni köşeye sıkıştırmaya,daha doğrusu Sivasspor’un eleştirilecek bir yanını bulmaya çalıştı. Tabi ben kendisine “Hala Sivasspor’un büyüklüğünden şüphen mi var? Sahi Yozgatspor’dan ne haber! 2.ligin hangi kategorisinde oynuyordu?” diyerek yarı şaka yarı ciddi sözler sarf ederek, bu taraftar işinin nerden çıktığını sordum.
Önceki gün bir gazetenin spor ekinde “En çok taraftara hangi kulüp sahip?” diye bir haber okumuş ve orada Sivasspor’un, taraftar sayısı yüzde 0.132 çıkmış,yani yüzde 1 bile değil. Tabi bu olacak ve inanılacak bir iş değil! Söz konusu gazetenin SMS yoluyla düzenlediği ankette Galatasaray yüzde 39.72 oy almış,kinci sırada Fenerbahçe yüzde 36.77, Beşiktaş’ın oranı ise yüzde 17.09 olmuş.
4. en çok oy alan takım ise yüzde 2.958 ile Eskişehirspor olurken, Trabzonspor yüzde 1.449’la 6. sırada ise yüzde .436 ile Ankaragücü takımları geliyor. Kocaelispor, Bursaspor gibi takımlarda Sivasspor’u geçmişler.
Aslında böyle bir anketten Sivasspor’un fazla oy alamaması değil,alması benim İçin çok büyük sürpriz olurdu! Onun için ben kesinlikle şaşırmadım, hatta Hacettepe, İstanbul Büyükşehir ve Antalyaspor gibi takımları geçtiğimiz içinde ayrıca mutlu oldum.
Neden böyle düşündüğüme gelince; Kesinlikle ve kesinlikle Sivasspor’un arkasında bulunan kitle sosyal değil bu biirr! İkincisi,bizim taraftarımız “Ya ne olacak sanki,şuraya mesaj geçelim de Sivasspor’un namı yürüsün.havası olsun” gibi düşüncelere kesinlikle girmez. Sivaslı’lar geçen sezon Valilik tarafından başlatılan “5858” SMS hattına mesajlarıyla yardım yapmadı ki buna yapsın.
Haa şunu da belirteyim, taraftar anketinde sadece 2 kontör gidiyormuş,kimse pahalı olduğunu zannetmesin,bu işin parasızlıkla filan alakası da yok zaten. Sivasspor yıllar önce 2 ve 3. ligdeyken,bütün herkes bas bağırırdı ki, Takım için kampanyalar açılsın” diye.
Sonrada Valilik veya Belediye tarafından yardım kampanyası başlatılır, caddelere, dükkanların ve bankaların camlarına duyurular asılır, hatta sembolik olarak Valilik tarafından toplu bir para bağışlanır,ancak gerisi gelmez.
Kimse önünden geçtiği bankaya giripte 1 lira bile vermez. Aslında vermediğinden değil,ama öyle bir alışkanlığı,daha doğrusu, kültürü yok.
Uzun lafın kısası, sosyal ve organize işler Yiğidoların işi değil.