SS-TS OYUNU
Bu iki takım arasındaki düşmanlık neden kaynaklanıyor anlamakta zorlanıyorum. Acaba bizi ötekileştirmeye mi çalışıyorlar sorusu aklıma geliyor. Kardeşken bir birimize düşmemizin nedeni ne? Acaba bizleri birbirimize düşürmek kimlerin işine geliyor. Asıl düşmanlarımı unutup birbirimize saldırmamız ne kadar doğru.
Televizyonları açıyoruz futbol programları 3 büyük denilen takımlarla başlıyor onlarla bitiyor. Örnek stadyum, ntv’de %100 futbol(3 büyüklerin maçlarından sonra yayın yapıyorlar sadece), ligtv(Sivasspor ve Trabzonspor maçlarını hep gündüz veriyor. Diğer kanallarda adımızı bile anmıyorlar.
Tabiki Trabzonspor camiası büyük bir camiadır, kupalar kazanmıştır. Zamanında bir devrim yapmış ve İstanbul hegemonyasını kırmıştır. ancak yalnız kaldığı için bu devrimi tek başına yaptığı için 3 rakibine karşı zayıf düşmüştür (96–97 sezonu, 2004–2005 sezonu, hatırlayalım 04–05 te Galatasaray Trabzonsporu yenmiş ve Fenerbahçeye yardımcı olmuştur). Ben ısrarlar şunu savunuyorum bu 3 İstanbul takımı insanların önünde büyük bir tiyatro oynuyor. İnsanlara karşı aralarında bir düşmanlık varmış gibi rol yapıyorlar. Ancak kapalı kapılar ardında birbirilerine yardımcı oluyorlar.
Sivasspor ve Trabzonspor taraftarı unutmamalı ki bu gerginlik bize fayda getirmez ancak 3 İstanbul takımının ekmeğine bal sürer. Biz Anadoluluyuz ve kardeşiz. Anlık sinire yenik düşmemeliyiz.
Nasıl ki Trabzonspor yıllarca Anadolu’nun gururu olmuştur bize yol göstermiştir. Bizde Trabzonsporun yolundan gidip Anadoluda ikinci bir gurur kaynağı olmak istiyoruz. bize bu yolda destek vermelerini bekliyoruz nasıl ki biz yıllar boyu onları desteklediysek.
Biliyorum bu sözlerime Sivasspor taraftarı ve Trabzon taraftarlarından tepkiler gelecek ama gerçek Sivasspor taraftarı ve Trabzon taraftarı beni destekleyecektir.
Şimdi kardeşlik zamanıdır. 3 İstanbul takımını bu halde bulmuşken Anadoludan bir şampiyon çıkarmamız gerekir bu yılda olmazsa bir daha asla olmaz.
İnşallah bu sene bir Sivasspor taraftarı olarak tabiki şampiyon olmak istiyorum ama biz olamıyor sakta inşallah Trabzonspor olur.
Bizler asla kardeş olduğumuz unutmamalıyız.
Konu SenSetik tarafından (21.04.2009 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir..
Sebep: büyük harf küçük harf değişimi ve imla kurallarına aykırı kelimelerin bulunması.
|