Alıntı:
Kederli Yiğido Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi elden geldikçe sizi aydınlatmaya çalışayım. Malum sapla samanı karıştırmaktasınız.
Yamyam mevzusuna gelelim. Yamyam insan eti yiyen, Afrika'da yaşayan ilkel insanlara verilen bir sıfattır. Bunda aşağılayıcı bir unsur yoktur. Medeniyet bizlerede uzak kalsaydı bizlerde yamyam olabilirdik. Eğer ben o insanlara yamyam değilde maymun demiş olsaydı dediğiniz gibi bir inançsızlık yapardım Allah'ın yarattıı kullarla alay ederek. Bu konuda yeteri kadar aydınlandınız sanırım.
Dünyada sporu ayakta tuttuklarına katılmıyorum. Afrika kökenli başarılı epeyce sporcu var ama araştırıp bakın hepsinin Avrupa veya Amerika gibi gelişmiş yerlerde eğitimden geçtiğini anlarsınız. Zira dediğiniz gibi bir şey olsaydı Afrika bir dünya şampiyonu ülke çıkartırdı futbolda. Bu argümanınızda sakat yani.
Gelelim kişiselleştirerek sorduğunuz soruya. Bülent Uygun'dan beklenti içindeydim ama ellerimin boş kalması durumu saçma sapan bir şey. İyi olanı istemek garip bir şey olmamalı. Neyse anlamamız mümkün değil sizlerin futbol algısı bu kadar. Bunu da yadırgamıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Ben bu işin eğitimini almışım ve sizlerden farklı olarak bir şeyleri görebiliyorsam o kadar fark olur.
Bu yazılanları hep not ediyorum dediklerim çıkınca tek tek alıntılayıp her birinizin benden özür dilediği günleride göreceğim.
|
Güzel münazara konusu, bende dahil olayım...
Afrika menşeli sporcuların dünya sporunun hepsi olmasa da bir çok spor dalını ayakta tuttukları kesin.
Afrika'da yaşayanları değerlendirirseniz atletizmin bazı dallarında liderler. Afrika'dan dışarı çıkarak başarılı olanları düşünürseniz bir çok spor dalını tek başlarına sürüklüyorlar. Neden Afrika'dan şampiyon takımlar insanlar çıkmıyor argümanın cevabı çok basit. Futbol gibi spor dallarında parası çok olan kulüpler iyi topçuları topluyorlar. Dolayısı ile de Afrika'dan oldukça fazla futbolcu hem de ucuza Avrupa'ya dağılıyor. Gidip orada futbolu öğrenmiyorlar, kaldı ki futbolcu olmak eğitimle olmaz önce kabiliyetiniz nefesiniz olması lazım. Ferdi bir çok dalda artık sporcular kendilerine para veren finansman sağlayan spor kulüplerine gidiyorlar, Afrika'da bunu verecek zenginlik nerede? Her alanda olduğu gibi sporda da maalesef Avrupa ve Amerika tarafından sömürülüyorlar..
Bir çok spor dalı gibi futbolda da iyi oyuncuların musluğunun başı Afrika'da.
Musluğun başında çalışan biri olmak dezavantaj olmasa gerek.
Yamyam sıfatına sahip (insan eti yiyen) kabileler artık Afrika'nın orta bölgelerinde bir kaç küçük gruptan ibaretler. Belkide artık hepten kaybolmuşlardır, ya da insan eti yemiyorlardır. Afrikalıları yamyamlar olarak tariflemek artık geçmişte kaldı.