Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Aslında bugünkü yazıyı Gaziantep galibiyeti üzerine yazıp, bu farklı skorun keyfini yaşamak istiyordum, ancak pazar akşamı gördüklerim, bana bugünkü yazıyı mecbur etti.
Sivasspor Antep’le öyle bir kritik maç oynadıki,alınacak bir kötü sonuç Sivasspor’da her şeyi alt-üst edebilirdi! Böyle bir kritik maçta 4 Eylül stadı yarıdan biraz fazla doluydu.
Yaz mevsiminden kalma bir hava,yeni Teknik direktörle kendi sahasındaki ilk maçı, biletler sudan ucuz ve rakipte geçen sezon Beşiktaş’tan teşvik pirimi alarak Sivas maçına çıktığı söylenen Gaziantep. Yani bu maçta stadı tıklım tıklım doldurmak için bir çok neden vardı.
Fakat Sivas'lı,bu maça gelme yerine,akşam oynanacak Fener-Galatasaray maçını tercih etmiş. Şunu hemen belirteyim,maça gelenlere lafım yok, hele hele gelipte susmadan destek verenlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Benim sözüm ihanete!
Akşam Fener-Galatasaray maçı sonrasında dışarı çıktım,aman Allah’ım! Araçlarıyla konvoy yapıp Fener’in galibiyetini kutlayanlar,caddelerde marş söyleyerek zafer sarhoşu olanlar!
Diğer tarafta ise üzerlerinde sarı-kırmızı formayla üzgün üzgün evine dönenler!
Gündüz oynanan kritik maçı kazanan Sivasspor kimsenin umurunda değil.
Bu “utanç” manzarasını yaşatanların yabancılar olduğunu sanmayın.
Çok sayıda tanıdık simalarda vardı. Sonradan öğrendiğime göre, Sivasspor maçı sonrasında Fenerli gruplarla Sivasspor taraftarı arasında olaylarda çıkmış. Ne diyeyim, sadece onlara “Yazıklar olsun” demekten başka bir şey içimden gelmiyor.
Başka şehrin takımına gösterilen bu ilgi ve sevgi bununla bitmedi. Sabah işe geldiğimde, hiç kimse Sivas’ın 3-0’lık galibiyetini konuşmadı. Onlarında gündeminde varsa yoksa Fener-Galatasaray maçı vardı.
Tekrar ediyorum, benim eleştirim ve sitemim sadece Sivaslı olduğunu söyleyip başka takım tutanlara. Sivaslı olmayıp başka takımın peşinde koşanlara saygı duyarım,anlayış gösteririm.
Birde şunu çok merak ediyorum! Bu hafta Sivasspor Galatasaray’la oynayacak. Sivasspor yenerse acaba Galatasaray’ı tutan Sivaslılar (!) yine üzülecek mi?