Cevap: İlk Yarıda Neler Yaptık
Eskiler ''bir musibet bin nasihatten iyidir'' demişler. Biz de bir kez daha bu sözün ne kadar doğru olduğunu yaşayarak öğrenmiş olduk. Bu musibeti yaşadığımıza göre bir daha yaşamamak için elbette bazı dersleri çıkarmamız lazım:
- Sivasspor geçen yıl zirve noktasına çıkardığı başarısını, temeli geçen on yıla dayanan bir istikrara borçlu idi. Bu istikrarın en önemli kısmını da kadro istikrarı oluşturuyordu. İkinci ligden gelen 7-8 futbolcu ve Süper lige ilk yükseldiğimiz yıl alınan bir çok oyuncu yıllarca beraber oynamanın vermiş olduğu avantajla ve yapılan bir-iki nokta transferle bizi zirveye taşıdılar. Ancak dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek bir hoyratlıkla takımın belkemiğini oluşturan altı futbolcu elden çıkarıldı, oturmuş kadro dağıtıldı, ve yerlerine de asla daha iyileri alınamadı. Bir daha bu hataya düşmememiz lazım. Ders 1
- Anlaşılamayacak bir şekilde takıma 2. ve 3. liglerden topçular dolduruldu. Sivasspor Şampiyonlar ligine değil de, Bank Asya ligine hazırlanan bir takım havasına büründü. İskelet kadro korunup, çok çok iyi maksimum üç veya dört transfer yapılması gerekirken tam tersi neredeyse tamamı vasat, hatta bazıları bu kulübün kapısından girmemesi gereken bir düzine futbolcu Sivasspor'a getirildi, bir çoğu doğru düzgün hazırlık maçı dahi yapmadan gönderildi. Bu arada ismini anmak istemediğim menejerimiz(!) ne fırıldaklar çevirdi anlaşılamadı. Bir daha asla bu hataya düşmememiz lazım. Ders 2
- Sivasspor kulübünün, taraftarının ve futbolcularının olması gereken başarı, ismini anmak istemediğim kişi tarafından her fırsatta sadece kendisine mal edildi, taraftar bu başarıdan dışlandı ve hatta bazı zamanlar yönetim bile tüm futbol kamuoyu önünde küçük düşürüldü. ''Ben geldiğimde 17. sıradan takımı aldım'' şeklinde başlayan söylevler bu şahsın kendisini artık yarı tanrı görmesine kadar vardı. Ayrıca hiç gereği yokken henüz yeni yeni oluşmaya başlamış olan ''Sivasspor taraftarı'' olgusu, İstanbul takımlarının vahşi taraftarını önüne atıldı, onlarla çarpıştırıldı. Bir çok insan, hatta bir çok Sivaslı bile Sivasspor'a karşı olumsuz bakış açısına sahip oldu. Bir daha asla çatışmacı bir zihniyete bürünmememiz ve bu hataya düşmememiz gerekir. Ders 3