Cevap: "Pes etmek yok"
Takım oyuncularına ya da hocaya toptan suçlama yapmak ancak laf kalabalığı ve boşa zaman kaybı oluyor. Silbaştan düşünelim:
1) Muhsin hoca diyelim ki dünyanın en kötü antrenörü. Bu durumda bile en azından kendi oyuncularının maç istatistiklerini, doğrularını yanlışlarının hesabını tutuyordur.
Neden son maçımıza Faruk Bayarla başlamış ve maç sonuna dek oyunda tutmuştur? Bu soruya cevabımız var mı? Peki, Faruk'un pas yüzdesi maçta gördük inanılmaz düşüktü ve ne hücumu ne de savunmayı düşünebildi.Bulunduğu 30 m2lik alanda bekledi durdu. Önümüzdeki maç yine oynar mı? Karşı takım 11 kişi tüm gücüyle fedakarca oynarken bizi çok kötü oynayarak rakip önünde eksik bırakan bazıları da önümüzdeki maç oynayacak mı ? Çünkü epey zamandır belli oyuncular şans buluyor, diğerleri bulamıyor. Yani istatistiklere rağmen bazı oyuncular ısrarla oynatılacak mı?Bu sorunun cevabını Antalya maçında alacağım ,hoca ve takımın kötü gidişi hakkındaki kararım netleşecek.
2) Şimdilik, bu maçlık, takımın kötü gidişini ,hocaya değil,oyuncuların (başta yabancıların) disiplinsizliğine bağlıyorum. Örneğin
Elrioya bakalım: Daha maç başlamadan ısınırken paslaşmalarda çekingenliği farkediliyordu. Bu oyuncu bence sezon sonu gelse de asıl takımıma dönsem ya da transferimi düşünsem diyor ve riske girmiyor. Bir maçta 5 dk. göz boyadı ama yalanı da ortaya çıktı. Demek ki yapabiliyor ama yapmıyor? Niye son maçta bir tane adam geçemedi? Öylese niye oynatılıyor?
Taider: 10 numara giyen oyuncu nasıl olur? Taider gibi olmaz herhalde. Fizik kondisyon yok, kopuk kopuk oynuyor, sorumluluk almıyor, kaleye gitmiyor, ne biçim 10 numara? Bence iyi bir yedek olur bizim takımda.
Keita: Ne oldu bu oyuncuya? Yabancılardan takımda banko oynayacağını beklediğim oyuncuydu. Oyun disiplininin iyi olmadığı, sorunlu olduğunu sanıyorum. Hoca da onu düzeltebilecek olsa düzeltirdi.
Aubey: Defansa ilaç, kurtarıcı bir oyuncu mu? Yoksa takım iyiyken iyi, kötüyken kötü mü?
Kamanan bu sene hangi maç iyiydi? Ya Musa?
Devre arası yabancı transferleri hata olmuştur,takıma katkıları yoktur, bundan sonra da olmaz zaten. Sezon sonu gönderilmelidirler. Eski oyunculardan bir kısmı ise yedek bırakılmalıdır.
3) Takıma kan değişimi şart. Rahman,Harun,Yunus,Ferhat gibi başarıya aç oyunculara kendilerini gösterme şansı verilmelidir. Faruk,Elrio ,Keita ve Musanın yalnız adı vardı sahada. Artık Muhsin Ertuğral daha cesur olmalıdır. Kendi adına Kaybedeceği birşey kalmadı, takım zaten yeniliyor. O halde eski yemeği ısıtacağına, yeni yemek yapsın. Takımı tamamen değiştirsin demiyorum.
Bir takım hayal edelim yabancı yazmadım. Agbetu olabilirdi belki.
Kalede Akın,defans Abdurrahman,Yasin(Sedat),Murat ,Hayrettin,orta saha Dağaşan(Kadir),Ferhat,Cihan,Ha run( Yunus),ilerde Rahman,Mehmet Yıldız.
|