Lorant: "Penaltımız verilmedi.."
Sivasspor'da son dakikalarda gerçekleşen tartışmalı penaltı pozisyonu gündemde !.. Teknik direktör Lorant da pozisyonun penaltı olduğunu ve hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi.. İşte Lorant'ın açıklamaları:
Werner Lorant, güzel bir futbol sergilediklerini belirterek, ''Futbolcularıma söyleyecek birşeyim yok. 90 dakika boyunca güzel top oynadılar, savaştılar ve bence yenilgiyi haketmediler'' dedi.
Tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili soru üzerine ise Lorant, şunları kaydetti:
''Fenerbahçe'ye karşı oynadığınız zaman böyle olayların olacağını herkes biliyor. Penaltı pozisyonunu çok kişi gördü. Benim için de penaltıydı. Genel olarak Fenerbahçe'nin son 2 maçını izlerseniz sahasında 92. dakikasında penaltı atıyor. Burada da verilmeyen penaltı. Bu büyük takımla Anadolu takımı arasındaki fark. Bunu herkes görebiliyor. Futbolda herkes işini yapmak zorunda.''
Oyuncularının performansından çok memnun olduğunu kaydeden Lorant, ''Süper Lig'e yeni çıkmış takım olarak şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ile aramızda çok büyük bir fark görülmedi. Bundan sonra gelecek maçlarda toplayabildiğimiz kadar puan toplamaya çalışacağız'' diye konuştu.
Lorant, ''Hakemlerin Fenerbahçe'yi tuttuğunu ve o biçimde galip geldiğini söylüyorsunuz. Siz de Fenerbahçe'nin başındayken bu şekilde mi topluyordunuz puanları?'' biçimindeki soru üzerine de, ''Arşivler elinizde bunu kontrol edin. Benim zamanımda Fenerbahçe bu kadar penaltı kazandı mı? Futbolda dün, yarın yoktur, bugün vardır'' dedi.
Maçın 6 Kasım'a denk gelmesi konusu:
Tarihi engeleyemezsiniz evet döndü dolaştı geldi bu maç bu günü buldu.. O gün Galatasaray'a karşı 6-0'lık bir galibiyetimiz vardı ama bugün mağlup olduk.. Haketmedik ama yenilmeyi..
Lorant zamanındaki Fenerbahçe ile şimdiki Fenerbahçe'nin farkı:
Benim zamanımdaki Fenerbahçe ile bugünkü kadroyu karşılaştıramazsınız çok büyük fark var arada.. Mesela oyunu etkileyebilecek oyuncuları var bugün onları gördük.. Benim zamanımda yoktu.. Ama bu zamanın getirdiği bir olay çünkü zamanla tecrübe ve güç kazanıyorsun.. Geçmişte yapılan hataları yapmamaya çalışıyorsun.. Biz de Sivasspor olarak güçleneceğiz dersler alacağız aynı hataları yapmayacağız..