Cevap: Yeni sezona iyi başlamalıyız
Haber doğru ise , Mehmet Yıldız ve Murat Sözgelmez ile anlaşılması,Sedat,Abdurrahman, Musa ve Abdurrahman ile masaya oturulması, kalan oyuncularla yolların ayrılmasını olumlu buluyorum.
Petkoviç artık bırakmalı. Akın ve ona alternatif bir genç kaleci daha alınmalı.Defansta Sedat(Murat)-Hayrettin-Abdurrahman ın yanına kaliteli bir stoper daha almalıyız. Alacağımız stoper Sedat ve Murattan farklı olarak daha teknik,adam da geçebilen,daha çabuk bir oyuncu olmalı. Diallo gelmeli ama bence direkt oynayamaz hemen,yeterli bulmuyorum. Defansa ya kaliteli oyuncu alınsın, ya da hiç alınmamalı.
Orta sahada Musa bir silahtır.Her maç iyi oynayamaz hiçkimse ,Musa gözden çıkarılmamalıdır. Kadir Bekmezci ,Keita ve İbrahim Dağaşan aynı tip,topun arkasında olmayı seven,savunmaya dönük orta saha oyuncularımız.İkisi değişmeli olarak direkt oynamalıdır diyorum. Bize gereken orta sahanın solunda oynayabilecek iyi bir sol ayaklı oyuncu ile Mehmet Nas tarzı hücuma dönük orta saha oyuncusu.Yani orta sahaya bir oyunu yönlendirecek , bir de sol açığa toplam ki transfer gerek.
Forvete gelince Mehmet Yıldızın yanına Kamanana alternatif olarak bir oyuncu alınmalı. Bence bu konuda Mehmet Yıldızın görüşü de çok önemli.Bana kalsa Mehmete sorarım,kiminle oynarsın,anlaşırsın diye ve adayları onunla da değerendiririm.
Toparlarsam bence defansa hızlı ve teknik bir oyuncu , ortaya bir oyun kurucu ve bir sol açık, bir de Mehmetin yanına olmak üzere yalnızca 4 yeni transfer yeter. Fazlasını çeri çöpü istemeyelim. Dört tane kaliteli transfer yeter.
|