Cevap: Maçı değerlendirelim
MAÇTAN ALINACAK DERSLER
-Maçı maratondan canlı izledim. Öncelikle Futbolcularımızın genelinde maçın başından sonuna dek kazanma hırsı ve azmi hissetmedim. Hazırlık maçı diye görüp motive olamadılar. Çok saçma. Hangi futbolcu Fenerbahçeye gol atmak istemez ki diye düşündüm ama isteksizlerdi.
-GS maçı çoğumuzu ve hocayı yanılttı. Gerçek şu. İlk onbir ve yerlerine giren 3 oyuncumuz içinde formsuz oyuncularımız var. Bunların oynamasını takım taşıyamıyor. Kim bu formsuzlar:
Cihan: Ferhatla aynı kanadı paylaşıyorlar. O kadar kötü ki,onun yapması gereken bindirmeleri bile Ferhat yapmaya çalıştığı halde taraftar Ferhata yükleniyor.Cihanın formsuzluğu Ferhatı da vuruyor.
Abdurrahman: İlk maçtan itibaren fizik kondisyon vekademe anlayışının eksikliğinden goller yedik. İleri de çıkamadı. Bu FB maçında biraz iyiyse de güven vermiyor.
Sedat: Hoca ona defansın 'kaptanlığını' vermiş,toparla geriyi,sorumluluk al diyor, ama o inanılmaz hatalar yapıyor. FB maçında Bilica ilk köşe atışında geldi,golün sinyalini verdi. İlk pozisyonda boş bıraktı,Bilicaya top gelmedi. Ama az sonra gene boş bırakınca golü yapıverdi. Sedat ya aklını başına alıp sorumluluğunu bilecek, defası toparlayacak,ya da yedek bekleyecek. Golü yedikten sonra ileri çıkıp gol atmaya çalışması bunu değiştirmez.
Mehmet Nas: Dikkatli seyredenler,Mehmet Nas'ın da önceki yıllardaki performansı ile burdakinin farkını göreceklerdir. Tedirgin,sorumluluk almaktan kaçan bir hali var. Daha fazlasını bekliyorum. Böyle yetmiyor.
Ceyhun: Bizim istediğimiz Ceyhun değil iki haftadır. Daha agresif,defansı perişan eden,oyalayan ve arkadaşlarına pozisyon hazırlayan Ceyhunu istiyoruz.
Mehmet Yıldız: Hepimiz oruçluyuz Elhamdulillah ,Ramazandan dolayı bir rehavet oluyor azcık herkeste ama maçlar da devam ediyor,Mehmet deki fizik düşüşün bayramdan sonra yükseleceğini umuyorum, zaten öyle olmazsa 'Acaba?' derim.
Uğur: Mesut hoca onu sağ açık oynatmak istiyor. Ama kanat oyuncusu bindirme yapar,içeri kateder,ya da orta yapar. Uğur bunları yapamıyor. Erman da çare değil.
Vs. Vs. Gelelim çareye.Ne yapmalı Mesut hoca?:
Madem Ocak'a kadar transfer yok,bu malzemeden yemek yapacaksın,o zaman farklı bir yemek deneyeceksin. Şu an şans verdiğin 11 oyuncudan formsuzlar yüzünden sistem işlemiyor. Herkes koşsa ve görevini yapsa hocanın sistemi yürür,ama olmuyor. Öyleyse,ilk 11le oynamak ve bazı oyuncuları değiştirmek zorundasın. Görünen şu:
Ramoviç-Sedat-Abdurrahman-Ivanovs-Ferhat-Kadir-M.Nas-Cihan-M.Yıldız-Ceyhun-Uğur onbiri ile Trabzon ve Eskişehir karşısında şansımız yok.
Ama oyuncu değiştirmek için kadron da yetersiz.
Mesela Ferhatın aslında bu hevesi ile sol açık oynaması gerek. Fakat öyle yapsanız Hayrettin yok,sol bekte kim oynayacak. Mahkumsun Cihan yada Ermana . İlerde sağ kanatta Kamanan olmadığından mecburen Uğur'u deniyor.
Gene de yapacakları birşey olmalı. Mesela Suarez , Zita,Taider ve Keita oyuna sonradan girmeli. Yedekler İbrahim Şahin,S.Yeşilkaya falan olmamalı.
Mehmet Yıldız-Suarez,Ceyhun-Zita,Cihan-Taider,Mehmet Nas-Keita ,Abdurrahman-Uğur gibi değişiklikleri uygulamada görmek istiyoruz.
Şu an defansta , her iki kanatta ve forvette sıkıntılar var. Çözümü varolan tüm oyuncuların arasından 'AYRIM YAPMADAN ' hocanın seçmesi olacak.
|