Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 26.09.2010, 21:07   #81
rmznshn
Acemi Yiğido

68 Mesajına 228 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 675 rmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

HER MAÇ TA GOL YENİR Mİ?
28 Mart 2010 Gaziantepspor : 2 Sivasspor : 2
5 Nisan 2010 Sivasspor : 1 Galatasaray : 1
12 Nisan 2010 Kayserispor : 2 Sivasspor : 2
24 Nisan 2010 Beşiktaş : 2 Sivasspor : 2
2 Mayıs 2010 Sivasspor : 1 Kasımpaşa : 1
9 Mayıs 2010 Eskişehirspor : 1 Sivasspor : 1
15 Mayıs 2010 Sivasspor : 3 Ankaragücü : 3
14 Ağustos 2010 Sivasspor : 2 Galatasaray : 1
21 Ağustos 2010 Antalyaspor : 1 Sivasspor : 1
28 Ağustos 2010 Sivasspor : 0 Bursaspor : 2
13 Eylül 2010 Trabzonspor : 6 Sivasspor : 1
18 Eylül 2010 Sivasspor : 1 Eskişehirspor : 1
26 Eylül 2010 Manisaspor : 3 Sivasspor : 0

Yukarıda Mesut Bakkal yönetiminde çıktığımız lig maçlarının skorları görülmekte. Görülüyor ki oynadığımız 13 maçın tamamında da gol yemeden maçı bitiremedik. 13 maçtaki yediğimiz gol ortalaması 2. bu durum akıllara şu soruyu getiriyor. HER MAÇ TA GOL YENİR Mİ?

Sivasspor takımı süper lige çıktığı günden beri oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin aklında şu cümlelerle kalmıştır. “Sağlam defansları var. Kalecileri çok iyi. Zor gol yiyorlar… vs.” Gerçekten de hem Lorant zamanında hem de Bülent Uygun zamanında Sivasspora gol atmak o kadar kolay değildi. Bunun sebeplerinden biri o zaman ki hocaların takıma oynattığı oyun sistemiyle alakalıydı. Yani önce defansımızı sağlama alalım, gol yemeyelim, nasıl olsa atarız veya atamazsak en azından yenilmeyiz diye bir düşünce vardı. Bunda da ne kadar başarılı olduğumuz ortada.
Ama bugüne geldiğimizde son iki sezondur takım ne kadar üst düzey mücadele etse bile bir şekilde gol yememiz kaçınılmaz oluyor. Bunun ilk ve en önemli sebebi olarak teknik direktörün takıma defansif anlamda bir katkı sağlayamadığını görüyorum. Yani bence Mesut Hoca Sivasspora sürekli olmasa da zaman zaman çok mücadeleci futbol oynatsa da takım defansı anlamında şimdiye kadar takıma yaptığı bir katkı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle topun kaybedildiği yerde gerekli baskının yapılmaması, en uçtaki oyuncumuzla en gerideki oyuncumuz arasındaki mesafenin daraltılamaması ve rakibe hep geniş alan bırakmamız çok gol yenilmesinde başrolü oynayan noktalar.

Şimdi Sivassporun çok kolay gol yemesine herkes birçok sebep gösterebilir. Mesela, kalecimiz iyi değil, defansta bireysel hatalar yapıyoruz, stoperlerimiz iyi değil, bekler iyi değil, takım yaşlı fazla koşamıyor, bazı futbolcular güçsüz yeterli mücadeleyi yapamıyor gibi.
Ben bunları takımın gol yemesine ana sebep olarak görmüyorum. Bence esas sıkıntı takımın defansif anlayışına Mesut Bakkalın katkı sağlayamaması. Yani Hoca bu yönde yetersiz.

Herkesin Mesut Bakkalı istifa çağırdığı bir durumda ben kalsın diye bir ısrarda bulunmayacağım. Ama illa da gitsin ve Sivasspor bulunduğu bu durumdan hemen kurtarır diye de bir şey düşünmüyorum. En azından önümüzdeki Gaziantep maçını da beklemekten yanayım.
Saygılarımla…
rmznshn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı rmznshn'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Bu Kadronun Bu Ligde Yeri yok ?
Alt 26.09.2010, 21:10   #82
Caner POLAT
Tecrübeli Yiğido

Caner POLAT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

221 Mesajına 404 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 630 Caner POLAT FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Bu Kadronun Bu Ligde Yeri yok ?

Ligin en kalitesiz takımlarından biriyiz şuan
Alt 26.09.2010, 21:11   #83
Aydogan58
Yiğido

Aydogan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

76 Mesajına 106 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 642 Aydogan58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
85200258 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşım hikmet Karaman'da Mesut Bakkal'dan farklı degil... Bunlar Anadolu da şehir şehir gezen hocalar... Kötü giden takım oldugunda piyasa yapan hocalar... Bize genç jenerasyondan lazım... Ertugrul Saglam, Şifo Mehmet , sevmem ama Tolunay Kafkas yani bu isimler olsun demiyorum bunun gibi genç jenerasyon... Benim düşüncem bi Sergene teklif götürülebilirdi... Yada Hakan Şükür'e ya da gelirse Tv baglantısını atarsa bi Rıdvana daha bi çok isim sayabilirsiniz... yani bu işin kaşarı olmamış isimler gelmeli takımın başına..

Zamanında Bülentte oldugu gibi o heyecanlı topculara verip yeniden yukarılara oynayan takım yapılamlıydı.. ama bunların hepsi sezon başı olacak işler.. Şu saatten sonra hoca getirsen kimi getireceksin işte Giray bulak Ziya Dogan Mesut Bakkal gibi anı kurtarma derdinde olan hoca gelir sezon ortasında takıma...

Şunu üzülerek söylüyorum kii.. Oyuncu transferleri ve hoca tercihleri Sivassporumuzu sıradan bi Anadolu takımı haline getirdi...

Bu yazdiklarin dogru olabilir kardes,,, ama bu iste sadece t.d. olacak is degil ...
bu yönetim basimizda oldugu sürecde,,50.oootl. adam dururken 500.ooo tl lik T.D. istedigi kalitede adamida almazlar ve sonucdada hic birsey degismez.....
Aydogan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.2010, 21:11   #84
eyuphulagu
Usta Yiğido

1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 eyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOKeyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOK

Takımın Kötüsü:MESUT BAKKAL Takımın En Kötüsü:Tek Kelimeyle Hayrettin....Maçın yorumlarına bir göz attım..Kimse Hayrettin'den bahsetmiyor..Halbuki uzun zamandır oynamayan,hiç hazır olmayan Hayrettin niye bu maçta oynatılır anlayan aşkolsun....Hayerttin'in çok kötü oynadığımaçlarda oldu ama bugünkü maçta tek kelimeyele REZALETTİ...MESSİ kardeşimi göreve davet ediyorum ..Bakalım bugünkü maçı nasıl yorumlayacak;HAYRETTİN'İ NASIL SAVUNACAK ÇOK MERAK EDİYORUM...Maça gelince Mesut Hoca sürprizlere devam ediyor;bu haftada 3 değişik oyuncuyla(Hayrettin,Murat ve Saido )maça çıktı...Maç dengede başladı ama Manisa'nın Hayrettin'in kanadındaki madeni keşfetmesi fazla uzun sürmedi... Çünkü sağ kanattan gittiklerinde zorlanmaya başlayınca sol kanada yüklendiler;her yüklenmede sanki maden buldular..Hayrettin sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncu olarak bu maçta hazır olmayacağı açıkca belliydi..Hoca bunu bir türlü göremedi..Adamlar ilk yarı neredeyse ataklarının %90 ını bu kanattan yapıp gol pozisyonlarına girdiler....İlk yarı hayrettin'in kanadından en az ilk yarı 4-5 taner gol pozisyonuna girdiler ..Bu pozisyonlarda Hayerttin kardeşimiz adeta E-5 Otobanına döndü;gelen geçti giden geçti..Sonunda gol de bu kanattan geldi...2. Yarı ise daha da rezaletti..Burası o kadar rahattı ki adamların çay,kahve ve tost söylemediği kalmıştı...Neyseki adamlar çok bonkör attıklarının en az 3-4 mislini de kaçırdılar...Sivasspor 2. yarı biraz top oynamaya başladı..Bu da Suarez'in takıma girmesinden kaynaklandı...Suarez oyuna girdkten sonra sivasspor forvette daha çok çoğaldı ve 3-4 tane de pozisyona girdi...Suarez'in bu oyununu gördükten sonra MESUT HOCA'YA -GÜNAYDIN HOCAM 6 MAÇ SONRA MI BU OYUNCUYU OYNATMAK AKLINA GELDİ-demek aklıma geliyor...Suarez gerçekten iyi bir oyuncu 2. yarı eğer rakibi zorladıysak bunda Suarez'in de büyük katkısı var...Ceza Tahtası:en büyk ceza hocaya verilmeli ve kesilmeli...Sonra CEYHUN KARDEŞİME3 BİRİSİ sivassporda oynadığını hatırlatmalı;çünkü bu maçta takımın en kötülerinden birisiydi...Aldığı tüm topları ezdi,hep kendine oynadı;pastan çok çalımı düşündü...Gözümden kaçmayan bir durumda Ceyhun geldi geleli G.S. maçı hariç Cihan'ı görene aşkolsun...Ceyhun'u kazanayım derken Cİhan'ı kaybetmek üzereyiz..Hoca inadından vazgeçti ama Keita ve Suarez 'i 18 e almamak inadı sivasspora çok şeyler kaybettirmiş durumda...Bu maçta da bazı oyuncular çok kaçak oynadılar hele M. Nas öyler bir oynadı ki sahada göremedik kendisini..Biri M. Nas'a bol bol orta antremanı yaptırmalı;30 yaşından sonra orat yapmayı öğrenir mi bilemem ama maçı izlerken kanatta aldığı çoğu topu hep rakibe doğru ortaladı ortalarının çoğu karavanaydı..sivasspor bugün tarihi fark bile yiyebilirdi;neyseki kalecimiz günündeydi...ALLH SONUMUZU HAYIR ETSİN...
eyuphulagu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı eyuphulagu'a Teşekkür Ediyor...
Alt 26.09.2010, 21:11   #85
58candide58
Yiğido

58candide58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

52 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 590 58candide58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

o kadar kötü bi maçtı ki..trt spikeri bile maçı anlatmak istemiyordu yaff..bi kaç hafta böyle gideceğiz..mecnun uyuyor bakkal uyuyor sivasspor adım adım bankasyaya gidiyor.. mesut bakkal istifa !!!
58candide58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda 58candide58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: Bu Kadronun Bu Ligde Yeri yok ?
Alt 26.09.2010, 21:12   #86
karşıyakalı
Tecrübeli Yiğido

karşıyakalı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

325 Mesajına 593 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 642 karşıyakalı FAZLA SÖZE GEREK YOKkarşıyakalı FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Bu Kadronun Bu Ligde Yeri yok ?

beyler eleştirelim ama küfür etmeyelim.
karşıyakalı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.2010, 21:12   #87
FANATIK YIGIDO
Tecrübeli Yiğido

130 Mesajına 164 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 664 FANATIK YIGIDO FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

allahtan ayzek beceriksizdi yoksa ikinci bir ts faciyasi yasayacaktik
FANATIK YIGIDO isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.2010, 21:12   #88
calipso
Usta Yiğido

426 Mesajına 700 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 699 calipso FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

nesini değerlendireciğim maçın..ruh yok takımda her hafta aynı terane okunuyor sahada..bu yılda fiyasko...çekirge misali bakalım bu yılda sıçrayabilecekmyiz yoksa banka asyayı boylayacakmıyız
calipso isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.09.2010, 21:14   #89
halilim5858
Yiğido

halilim5858 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

119 Mesajına 285 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 590 halilim5858 FAZLA SÖZE GEREK YOKhalilim5858 FAZLA SÖZE GEREK YOK

macin en kötüsü bence bakkal yter artik bakkal git
halilim5858 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Manisaspor 3-0 Sivasspor
Alt 26.09.2010, 21:15   #90
rmznshn
Acemi Yiğido

68 Mesajına 228 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 675 rmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Manisaspor 3-0 Sivasspor

HER MAÇ TA GOL YENİR Mİ?
28 Mart 2010 Gaziantepspor : 2 Sivasspor : 2
5 Nisan 2010 Sivasspor : 1 Galatasaray : 1
12 Nisan 2010 Kayserispor : 2 Sivasspor : 2
24 Nisan 2010 Beşiktaş : 2 Sivasspor : 2
2 Mayıs 2010 Sivasspor : 1 Kasımpaşa : 1
9 Mayıs 2010 Eskişehirspor : 1 Sivasspor : 1
15 Mayıs 2010 Sivasspor : 3 Ankaragücü : 3
14 Ağustos 2010 Sivasspor : 2 Galatasaray : 1
21 Ağustos 2010 Antalyaspor : 1 Sivasspor : 1
28 Ağustos 2010 Sivasspor : 0 Bursaspor : 2
13 Eylül 2010 Trabzonspor : 6 Sivasspor : 1
18 Eylül 2010 Sivasspor : 1 Eskişehirspor : 1
26 Eylül 2010 Manisaspor : 3 Sivasspor : 0

Yukarıda Mesut Bakkal yönetiminde çıktığımız lig maçlarının skorları görülmekte. Görülüyor ki oynadığımız 13 maçın tamamında da gol yemeden maçı bitiremedik. 13 maçtaki yediğimiz gol ortalaması 2. bu durum akıllara şu soruyu getiriyor. HER MAÇ TA GOL YENİR Mİ?

Sivasspor takımı süper lige çıktığı günden beri oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin aklında şu cümlelerle kalmıştır. “Sağlam defansları var. Kalecileri çok iyi. Zor gol yiyorlar… vs.” Gerçekten de hem Lorant zamanında hem de Bülent Uygun zamanında Sivasspora gol atmak o kadar kolay değildi. Bunun sebeplerinden biri o zaman ki hocaların takıma oynattığı oyun sistemiyle alakalıydı. Yani önce defansımızı sağlama alalım, gol yemeyelim, nasıl olsa atarız veya atamazsak en azından yenilmeyiz diye bir düşünce vardı. Bunda da ne kadar başarılı olduğumuz ortada.
Ama bugüne geldiğimizde son iki sezondur takım ne kadar üst düzey mücadele etse bile bir şekilde gol yememiz kaçınılmaz oluyor. Bunun ilk ve en önemli sebebi olarak teknik direktörün takıma defansif anlamda bir katkı sağlayamadığını görüyorum. Yani bence Mesut Hoca Sivasspora sürekli olmasa da zaman zaman çok mücadeleci futbol oynatsa da takım defansı anlamında şimdiye kadar takıma yaptığı bir katkı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle topun kaybedildiği yerde gerekli baskının yapılmaması, en uçtaki oyuncumuzla en gerideki oyuncumuz arasındaki mesafenin daraltılamaması ve rakibe hep geniş alan bırakmamız çok gol yenilmesinde başrolü oynayan noktalar.

Şimdi Sivassporun çok kolay gol yemesine herkes birçok sebep gösterebilir. Mesela, kalecimiz iyi değil, defansta bireysel hatalar yapıyoruz, stoperlerimiz iyi değil, bekler iyi değil, takım yaşlı fazla koşamıyor, bazı futbolcular güçsüz yeterli mücadeleyi yapamıyor gibi.
Ben bunları takımın gol yemesine ana sebep olarak görmüyorum. Bence esas sıkıntı takımın defansif anlayışına Mesut Bakkalın katkı sağlayamaması. Yani Hoca bu yönde yetersiz.

Herkesin Mesut Bakkalı istifa çağırdığı bir durumda ben kalsın diye bir ısrarda bulunmayacağım. Ama illa da gitsin ve Sivasspor bulunduğu bu durumdan hemen kurtarır diye de bir şey düşünmüyorum. En azından önümüzdeki Gaziantep maçını da beklemekten yanayım.
Saygılarımla…
rmznshn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı rmznshn'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
bitiririz, değerlendirelim, farkı, kaÇinci, kadronun, kalite, ligde, ligi, maçı, oyunla, yeri