Baba oğul muhabbeti olmasın.Alıyorsa parasını ve veriliyorsa süper bir ortam,hakkını verecek futbolcu arkadaşlarımız.Ceza konusunda geri vites yapılmamalı.
__________________ Ne Abiler Gördük. GÜLMEKTEN Öldük.
Ben olaya başka bir açıdan bakacağım...Trbzonsporda da devre arasında Jaja,Colman ve Alanzinho ile ilgili bir disiplin sorunu yaşanmış;Trabzonspor oyunclar 1 hafta kampa geç katıldığı için notere tespit yaptırmıştı..Trabzonspor şu anda lig lideri ama ligde doğru dürüst oynamıyor ve sürekli de puan kaybediyor...Çünkü disiplinsizlik yapan oyuncular bu takımın temel direğiydi ve onlar sayesine Trabzon ligde liderliği yakalamış ve çok iyi maçlar oynuyordu..2.yarı lig başladı başlayalı doğru dürüst antreman yapmayan bu 3 oyuncu neredeyse hiç gözükmüyor ortalıkta ve Trabzonsporda ligde lider ma maç kazanamıyor..Gelelim sivasspora geçmişe bir baktığımızda sivassporda oldukça fazla disiplin sorunu oldu;aslında bu sorunlar geçen yıl M.Ertuğral ı göndermek için adeta elbirliği yapan bazı oyunculardan kaynaklanmıştı..Bu oyuncular koşup mücadele etmeyerek hocayını sonunu hazırladılar yönetim de buna seyirci kaldı..Hoca gidince Mesut Hoca gelince ne olduysa oynmayan bu oyunculara sanki bir doping almış gibi koşmaya mücadele etmye başladılar ve takım kümede kaldı..Bu yılda displin sorunları sivassporda çok fazla oldu;bilhassa Sedat'ın Trabzonspor maçından sonra yaptıkları hareketler sonucu biletinin kesilmemesi sivassporad disiplin sorunu olduğunu açıkca gösterdi..Arkasından Keita nın çete tarafından dövülmesi ve bu olay sonrasında da oyuncuların affedilmesi herkesi şaşırttı;bu olay da kapatıldı çünkü takım küme düşme hattındaydı ve takımın bu oyuncular ihtiyacı vardı;Rıza Hocanında başka çaresi yoktu;yönetimin de..Şimdi de Suarez in takıma 2 gün geç gelmesinden bahsediliyor;baklalım Suarez e ne ceza verecekler.. Suarez 22 yaşında geleceği olan genç bir oyuncu;hatalı da olabilir ama şu anda zor durumda olan sivassporun Suarez i kadro dışı bırakma gibi bir lüksü kesinlikle yok..Kamanan bu kadar kötüyken ligde ilk yarı 5 gol atıp asistler yapan bir oyuncu kesinlikle küstürülmemeli;para ceza verilerek olay tatlıya bağlanmalı..Suarez şu anda takımda yedek kalmanın üzüntüsünü yaşıyor;Çünkü ilk yarı el üstünde tutulan bir oyuncu yerine Enaramo ilk 11 de düşünülüyor...Onun için bu olayı fazla abartmadan gerkli para ceza verilerek genç bir oyuncuyu kazanmak bir takım için en önemli disiplindir diye düşünüyorum...
Suarez Bolivya milli takımına çağrılmış;çarşamba günü de oynamış milli takımın Letonya ile yapılan haz. maçında..Suarez in mili takımda çağrıldığını Rıza hoca bugün yaptığı basın toplantısında söyledi...Suarez şu sıralar dşüşte olabilir ama sivasspor için önmeli bir oyuncu..İlk yarıda gösterdiği performansı inşallah yakında gösterir ve takıma tekrar katkı yapar...Suarez ile Enaramo ikilisinin eğer oynatılırsa neler yapabileceğini çok merak ediyorum..Rıza hoca yakın zamanda bu ikiliyi bir maçta denemelidir diye düşünüyorum...