Alıntı:
yigido_halil_58 Nickli Üyeden Alıntı
arkadasim yeri nerde olacak ve 4 eylul stadimiz nolacak yikilmasin lutfen
insallah secim oyunu degildir yoksa allah belanizi versin elalemi kandiripta
|
Stadyumun yeri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi yanında ve Sivasspor Tesisleri'nin tam karşısındadır. Stad arsası Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait olan arsadır. Stadyum tam olarak oraya yapılacak. Arsanın altının kaygan bir yapıda olduğunu ve temel sağlamlığı için altında önemli bir doldurma faaliyeti yapılacağını öğrendim. Detaylar hakkında bilgi vereceğim.
Şimdiki 4 Eylül Stadyumu ise yeni stadyum yapılana kadar yıkılmayacaktır. Yeni stadyumun ismi yine büyük ihtimalle 4 Eylül Stadyumu olarak kalacaktır. Eğer yeterli bir kampanya başlatabilirsek yeni stadyumun bir tribününün isminin Muhsin Yazıcıoğlu Tribünü olmasının önünde engel yoktur.
Gelelim asıl meseleye ; Beni bu stad konusunda asıl ilgilendiren mesele yeni stad yapıldıktan sonra eski stad yerinin nasıl değerlendirileceği. O konuda Toki hem kendisi kar edecek ve hem de tahminime göre Sivas'a faydalı olacak şekilde Avm, Otel, Rezidans, konutlar dahil büyük bir inşaat projesi yapılacaktır. Atatürk Spor Salonu da yıkılıp yeni stada yakın bir yerde en az 4500 kişilik bir kapalı spor salonu yapılacak. Dilerim salon 6000 kişilik yapılır. Ve her türlü etkinlikte kullanılabilir. Bu şehrin gelişmesi açısından daha da önemsediğim bir noktadır.
Stad projesi ve projenin hangi aşamalarda belli olacağı ile ilgili önümüzdeki günlerde yazacağım.
Bazı arkadaşlar halen inanmıyorlar ama artık resmi olarak Toki bunu duyurmuştur. Hiçbir engel kalmamıştır. İnşaat süresinin 2 yıl kadar süreceğini tahmin ediyoruz. 2013 - 2014 sezonuna yetişirse güzel olur. Temelin sonbaharda atılmasıyla bu mümkün olacaktır. İhale şartnamesinde bu konulara yer verilecek.
Bazı arkadaşlar da 33.000 rakamını küçümsüyorlar ve başka stadları örnek gösteriyorlar ama ben şahsen 30.000 rakamına da razıydım. 33.000 rakamı Sivas için çok önemli bir rakam. Şimdi önemli olan tesisin ses getirecek modern bir tesis olması. Kapasiteyi başka yerlerle kıyaslamaya gerek yok. Başbakan ilk sözü verdikten sonra sorun haline gelen asıl mesele Sivas yerelinde yaşanmıştı. Sonrasında ise Toki ile olan pazarlıklar istediğimiz noktaya gelmemişti.