Abdullah YİĞİT
spor@hurdogan.com 2011-10-15
ONURLU İNSANIN HALİ BAŞKA
Birkaç gün önce basın toplantısı yaparak hakemliği bıraktığını açıklayan Bünyamin Gezer’i bir kez de ben tebrik ediyorum. “Bir kez de ben” diyorum, zira onurlu davranışından dolayı çok sayıda tebrik aldığı söyleniyor.
Benim günlerdir, haftalardır isyan ettiğim konuların temelinde Bünyamin hocanın dile getirdiği sorunlar yatıyor. Bakın, ligin 3. haftasında Karabük’te oynanan maçta Galatasaray’ın kalecisi ceza sahası dışında rakibine adeta karate yapıyor, sonra kırmızı kart görüyor, fakat asıl cezayı maçı yöneten hakem Bünyamin Gezer alıyor.
O maçtan sonra Gezer’e maç verilmiyor, bundan sonrada süper ligde verileceği de meçhul deniyor. Ne güzel değil mi? Hak ettiği halde “3 büyütülmüş” takımın oyuncusuna kırmızı kart gösterildiği zaman hakem anasından doğduğuna pişman edilip istifa etmeye mecbur bırakılıyor, diğer taraftan bir Anadolu takımını “kıtır kıtır” doğrayan hakeme hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Tabi burada hakemlerin “ karakteri de” ortaya çıkıyor. Büynamin Gezer yapılan haksızlığa tahammül edemeyip onurlu bir biçimde hakemliği bıraktığını açıklıyor, diğer taraftan Barış Şimşek gibi isimler gayet pişkin ve hiçbir şey yapmamış gibi davranıyor. Bizim tartışmamız gereken iki konu var, birincisi MHK’nin Anadolu takımlarına başka, malüm takımlara başka davranması, ikincisi de söz konusu hakemlerin tutumları.
Tekrar tekrar Bünyamin Gezer’i bu onurlu davranışından dolayı tebrik ederken, çifte standart uygulamaya devam eden MHK’nin ve hakem Barış Şimşek’in bu yaşananlardan ders almalarını temenni ediyorum.
HAYDİ SİVASSPOR
Lige verilen aradan sonra Sivasspor bugün kendi evinde Gaziantepspor’la karşı karşıya gelecek. Oynadığı son üç maçtan 2 galibiyet, birde beraberlik alarak çıkışa geçen Sivasspor’la, ligdeki ilk puanını maçı 9 kişi tamamlayan Beşiktaş karşısında alan Gaziantep maçında elbette kâğıt üzerine Sivasspor favori. Fakat şunu da hiçbir zaman unutmamak gerekir, maçları favori olan takımlar değil, oynayan, mücadele eden takımlar kazanıyor. Sivasspor’un hedefini belirlemesi ve gelecek haftalara daha umutlu girebilmesi için Gaziantep maçından mutlak üç puanla ayrılması gerekiyor.
Bu önemli maça çıkarken, Sivasspor’un en büyük dezavantajı izinli olan Eneramo ile sakat ve henüz hazır olmayan futbolcuların çokluğu. Bursa ve Ankaragücü maçlarına da bir hayli eksikle çıkan Sivasspor’un bugünde başarılı olacağına inanıyorum.
4 EYLÜL’ÜN ZOR DEPLASMANI
Deplasman maçları her zaman zordur, ama bazıları daha zordur. Şu ana kadar ligde oynadığı 7 maçtan 4 galibiyet 3 beraberlik alarak iyi bir grafik çizen 4 Eylül Belediyespor, henüz istedikleri yere gelemeyen Kahramanmaraş’la deplasmanda oynayacak. 4 Eylül maçını “ çıkış” maçı olarak gören ve böyle hazırlanan Maraş’ta temsilcimizin dikkatli olmasını istiyor, başarılar diliyorum.
BAL LİGİNDE ÖNEMLİ SINAV
BAL liginde Sivas’ı temsil eden Zara Belediyespor ve İl Özel İdarespor yarın önemli maçlara çıkacaklar. Oynadığı iki maçı da kazanarak yüzümüzü güldüren İl Özel İdarespor, yarın deplasmanda Nevşehir’le önemli bir maç oynayacak. Zara Belediyespor ise kendi sahasında grubun güçlü ekiplerinden Çorum Belediyespor’u misafir edecek. Bu önemli maça Yiğidoların Sivas temsilcisine destek vermesi bekleniyor.