Yaklaşık 20 yıl önceydi. Yani Sivasspor'un 3.ligde mücadele ettiği yıllar. Dönemin Kulüp Başkanı Yılmaz Göktürk, kulübe gelir sağlamak amacıyla bir gece organize etti. İstanbul'da yaşayan yüzbinlerce Sivaslı'nın da olduğu hesap edilerek gece Abdi İpekçi Spor salonuna alındı. O gün bende gece için İstanbul'a gittim. Gece başladığında salonun 4'e biri ancak doluydu. Başkan Göktürk ve bizlerin yüzünde büyük bir şaşkınlık vardı. Ama o zamanda söyleniyordu. ' Bakmayın siz İstanbul'da yüzbinlerce Sivaslı'nın olduğuna, bu tür organizelerde 2 bin kişiyi bulamazsınız' deniyordu. Bunu ben taa o zamanlar gördüm ve anladım. Aradan geçen zaman içerisinde yine çeşitli organizeler yapıldı.
Genellikle benzer manzaralarla karşılaştık. Sivasspor süper lige çıktı, Beşiktaş,Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında Sivasspor'a ayrılan tribünler genellikle boş kaldı. Hatta bu durum zaman zaman ulusal gazetelere de haber olmuştu. Dünya'nın her yerinde, özelliklede İstanbul'da yaşayan Sivaslı'nın çok olmasına güvenilerek SMS hattı kuruldu. '5858' hattında, çoğu toplu ve mükerrer olmak üzere bir yıl içerisinde 25 bin kadar SMS toplanabildi.
Yeryüzünde 5-6 milyon Sivaslı olduğundan bahsediliyor, ama organizelerde 8-10 bin nüfuslu bir kasabanın toplayabileceği insan sayısını ancak toplanabiliyor. Bu duyarsızlık sadece İstanbul'daki Sivaslı'larda yok, Sivas da yaşayan Sivaslı'larda daha fazla. Son oynanan Gençlerbirliği maçına gelen 5-6 bin taraftarla her şeyi bir kez daha çok net görmüş oldu.
SİVAS DERNEĞİ KAPANIYOR
Yaklaşık 5 yıl önce, gönülleri Sivas ve Sivasspor sevgisiyle dolu olan bir grup genç
İstanbul'da ' İstanbul Sivasspor Taraftarlar Derneği ' ve ardında birde site kurdular. Amaçları, Sivasspor'u İstanbul'daki ve İstanbul'a yakın illerdeki maçlarda yalnız bırakmamaktı.
Recep Yüksel isimli hemşerimizin başkanlığını yaptığı derneğin ilgisizlik nedeniyle kapanacağını duyunca inanın çok üzüldüm. Önceki akşam Recep kardeşimi arayıp biraz sohbet ettim. Aylık kirası 300 TL. olan derneğin kirasını dahi vermekte sıkıntı yaşadıklarını, kendisinin de maddi durumunun sınırlı olması nedeniyle bir yere kadar fedakarlık yapabileceğini söyledi.
Kısacası çok yakında, milyonların yaşadığı iddia edilen İstanbul'da Sivasspor taraftarını temsil eden resmi bir dernek olmayacak.
Kimse kimseyi kandırmasın. Neymiş efendim ' İstanbul'da şu kadar milyon Sivaslı var'memleketin hayrına iş yapmadıktan sonra, bir araya gelemedikten sonra 10 milyon Sivaslı olsa ne yazar?
Maç veya benzeri bir organize olduğu zaman İstanbul'u ayağa kaldıran Trabzonlu'lara biz daha çook gıpta ederek bakarız!
Recep Yüksel kardeşim; Bu işin seni kadar üzdüğünü sesinden anladım. Sana da söylediğim gibi sen rahat ol.Sen gerçekten duyarlı iyi bir Sivaslı'sın.görevini fazlasıyla yaptın.
Yapmayanlar utansın,sen değil!...
Not:Gecen Besiktas macından once ilk defa dernege gittim...Saolsun Recep ab, durumdan bahsetti.
.Malesef koca İst.da ayda 10 tl verecek 58 kişi bulunamiyor..Dernek kirası ve giderler ile birlikte masraf 550 tlyi bulmakta ancak gelir nerdeyse sıfır...Anca maclarda 5
tl ye mal olan atkilar 10 tl satilip is donmeye calisilmis...
Ancak Besiktas macında sadece 12 atki satildigi goz onune anilinca isler biraz yaşa donmustu..Simdii herkes bir umut bekliyor ancak büyük ihtimalle 12.30.2011 tarihinde dernek kapanacak...
Utanılasi bir durum ama yapacak yok..Kimseden bagıs yapmasi istenmedi..İstensede yapan olmaz zaten..
Sadec ayda 10 tl veya 1atki alinmasi ama onuda beceremedik elimizi görümüze bulastirdik..Benim yasim henüz kücük fazla eskileri bilmem ama babam gecen Besiktas macından sonra
bosa cabalama olm zamanında bnde ugrastim ama malesef bir türlü organize olamiyoruz,yazikki hemserilerimiz her konuda bizi yanliz birakir demisti bunu dogruladiklari icin ayrica tesekkür ediyorum...Ve son olarak sayin
Abdullah Yigit'e yazısından dolayi sonsuz tesekkürler...