Eneramo’suz olmuyor
Abdullah YİĞİT
Sivasspor'da Michael Eneramo'nun ne kadar önemli bir isim olduğunu dünkü kupa maçında daha iyi anladım. Kırmızı-Beyazlıların 3-1 kazanarak bir üst tura çıktığı maçı iki bölüme ayırmak lazım, Eneramo'dan önce, Eneramo'dan sonra, diye. Maçın neredeyse ilk bir saatlik bölümünde ne doğru düzgün top tutabildik, ne rakip kaleye top taşıdık, ne de pas yapabildik. Sivasspor gerçek gücünü 60. dakikadan sonra göstermeye başladı. Gerçi o dakikalarda rakip takım pozisyon üstüne pozisyonda buldu ama, hiç olmazsa rakip kaleye giden, golü düşünen Sivasspor'u görmeye başladık. Eneramo oyuna girdikten sonra Sivasspor tamamen oyunun hakimi oldu. Eneramo hakikaten Sivasspor'un olmazsa olmazlarından birisi. Bir futbolcu bir takım için ancak bu kadar etkili ve önemli olur! Tebrikler Sivasspor,teşekkürler Eneramo..
TARAFTARI GÖRDÜNÜZ MÜ?
Geçen hafta lig maçında Eskişehir taraftarı, dün akşamda Kırmızı Şeytanlar, yani Mersin taraftarı müthişti! Taraftar nasıl olur, nasıl takım desteklenir fazlasıyla gösterdiler. Takımları uzatmada 3-1 geriye düşmesine rağmen coşkularından fazla bir şey kaybetmeden destek oldular, helal olsun onlara, darısı bizimkilere…
YİNE YAPACAĞINI YAPTI!
Maçı Sivasspor'un farklı kazanması hiçbir şey değiştirmez. Hakem Abdullah Yılmaz beklendiği gibi yine rezil bir maç idare etti. Sivasspor'da en az 3 futbolcuya çok çok uçuz sarı kart gösterirken, en büyük hatasını, maçın 112. dakikasında Rajnoch'a gösterdiği ikinci sarı kartla yaptı. Öyleki, hakemin bu kararına en büyük tepkiyide Sivaslı olmayan gazeteci dostum Tunç Kayacı verdi. Rajnoch'un kırmızı kartından sonra beni arayıp Gördün mü hakemi? Bunlar gerçekten hakem filan değil! Böyle kırmızı kırmızı kartmı olur? Şimdi adam lig maçına oynayamayacak diyerek tepki gösterdi. Hakikatende öyle. Bunlardan vallahide hakem olmaz billahide! Kaan'a, Kıvanç'a ve Rajhonc'a gösterdiği her iki sarı kartta ayıp denecek kadar ucuzdu! Sonuçta Abdullah Yılmaz yine yapacağını yaptı.Allah'dan bu adamı lig maçında vermediler. Şunu da belirtmekte yarar var. Zaman zaman Mersin aleyhine de yanlış düdükler çaldı. Buda gerçekten bu adamdan hakem olmayacağını bir kez daha gösterdi.
Hürdoğan