Usta Yiğido
1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913  
|
Cevap: Stad'yumma' Gözünü !
Suçlu kesinlikle Sivaslı’dır! Yazan: Abdullah YİĞİT
Temel atılması “yılan hikayesine” dönen ve son yapılan açıklamada,18 Haziran olarak belirlenen yeni stadyumun seyirci kapasitesinin 25 bin olarak ilan edilmesi,taraftarlar arasında eleştiri konusu oldu,olmayada devam ediyor. Bazıları,Sivas’a haksızlık yapıldığı ve 33 bin olması gerektiğini belirtirken,kimileride 25 bin kapasitenin yeterli olacağı görüşünde.Bunların dışında,” Eğer 25 bin olacaksa,mevcut stad kalsın” diyenlerde var.
Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Tabiki,Sivaslı olarak Türkiye’nin en modern,en büyük stadının Sivas’a yapılmasını isterim. Ama birde ortada bazı gerçekler var. Bilindiği gibi daha önce yapılan açıklamada Sivas’a yapılacak olan stadın kapasitesi 33 bin denildi.Ancak ihalenin gecikmesi,kapasitenin 25 bine düşmesinde önemli rol oynadı. Bu süre içerisinde,Sivas 4 Eylül stadında oynanan maçlardaki seyirci yoğunluğuna bakıldı,hatta geçmişte (3-4 yıl önce) Sivasspor’un başarılı olduğu dönemlerdeki seyirci sayılarına bakıldı ve sonundada 25 bine karar verildi. Ne yazık ki,kapasitenin düşmesinde birinci sorumlu Sivaslı’dır,Sivassporluyum diyenlerdir.
Bizim önce aynaya bakıp kendimize şu soruyu sormamız gerekir; “7 sezondur süper ligde oynayan Sivasspor’un hangi maçında 15 bin kişilik stadı hınca hınç doldurduk ve sonrasında da bu stad Sivas’a yetmiyor mesajı verdik?” Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarıda dahil,Sivas’ta hiçbir maçta bilet tükenmedi,stad dolmadı. Doluya yakın bazı maçlar oldu ama,kesinlikle tam dolmadı. Adama demezler mi “ Siz 15 bin kişilik mevcut stadı dolduramıyorsunuz ki,bizden 33 bin kişilik stad istiyorsunuz?” Bazıları,ileriyide görmek lazım diyerek stadın 33 bin olmasını savunuyor. Bakın,Sivasspor taa 3.ligde oynadığı dönemlerde 8-10 bin kişiye oynuyordu,süper lige çıktı aşağı yukarı maça gelen seyirci sayısı aynı.Önümüzdeki 30-40 yılda seyirci sayısı yüzde yüz artsa bile 25 bini bulmaz bile. Kimse bir birini kandırmasın,eğer stad kapasitesi 33 binden 25’e düşüyorsa bunun en büyük nedeni kesinlikle takımına sahip çıkmayan Sivaslı’lardır.
Sivaslı maçlarda mevcut stadı doldursaydı ( tıpkı Trabzon ve Bursa gibi) kesinlikle 25 bine düşmezdi. Ben kendi adıma söylüyorum,eğer böyle olsaydı basın olarak her türlü tepkimi gösterir,kapasitenin 33 bine çıkması için kampanya bile başlatırdım. Ama,şu anda bunları yapacak ortada geçerli bir neden yok. Yaptığın zaman yukarıdada belirttiğim gibi “ Siz 15 bin kişilik stadı dolduramıyorsunuz ki,25 bine az diyorsunuz” demezler mi?
Bursa ceza alıyar,sadece bayan ve çocuklar geliyor aşağı yukarı 20 bin kişi oluyor. Aynı şekilde Trabzon ceza alıyor,Avni Aker hınca hınç doluyor 22 binin üzerinde bayan ve çocuk seyirci geliyor.
Onun için kimse kusura bakmasın,stad kapasitesinin 33 binden 25 bine düşmesinin tek nedeni Sivas’da yaşayan Sivaslı’lardır.
Suçlu aramaya gerek yok!..................Abdullah YİĞİT e her konuda katılıyorum..Ama malesef statyum kanusunda yazdıklarının doğru olduğunu düşünmekle birlikte görüşlerine kesinlikle katılmıyorum..Çünkü bu stadı Sİvas'a yapmak isteyenler acaba başlangıçta Sivas'ın durumunu bilmiyorlarmıydı ki Sivas'a 35bin-33bin kişilik stat sözlerini verdiler..Tabiki biliyorlardı..Ama zaman geçince bazı şeyler değişinde dün dündür bugün bugündür oldu...Bir defa bu söz bize en az 2-3 defa verildi...2. olarak bence Bu işte bir iş var..Çünkü Türkiye'nin 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday olduğu bir dönemdeSivas'ın,Mersin'in,Saka rya'nın,Malatya'nın stat kapasitelerinin 25 e dürülmesi çok ilginç değil mi..Avrupa Şampiyonası için aday olacak şehirler arasına acaba bu iller alınmasın diye mi bu stat kapasiteleri düşürülmüş olabilir mi?Çünkü Avrupa Futbol Şampiyonasında maçların oynanacağı şehirler büyük ihtimalle İstanbul'un dışında,İzmir,Adana,Konya,Kays eri,Ankara,Samsun,Trabzon,Eski şehir,Kocaeli,G.antep ,Antalya gibi iller düşünülüyor..Yakında UEFA ya verilen aday şehirlerin ismi açıklandığında bunlar daha iyi görünecek...Çünkü Sivas,Mersin,Sakarya,Malatya gibi illere 33000 lik statlar yapılırsa bu illerde aday şehirler arasında olamk isteyecek hatta bu konuda kamuoyu oluşturacaklar..Bu durumu şimdidden önlemek için bu şehirlerin stat kapasitelerinin düşürülmüş olabileceği insana mantıklı geliyor.Çünkü Mersin'in yerine komşuları Antalya ve Adana aday şehir olacaklar..Sivas'ın yerine Kayseri,Malatya'nın yerine Konya,Samsun ,Trabzon gibi iller,Sakarya'nın yerine Eskişehir aday şehir olarak gösterilecek büyük ihtimlle..Durum böyleyken iller arasında aday şehir olmak için büyük bir yarış varken bazı illerin kapasitesi düşürülerek bu iller yarış dışına itilmiş olabilir diye düşünüyorum..Belki de yanlış düşünüyorum ama benim düşüncelerimin doğru olup olmadığı da zamanla belli olacaktır...Onun için Abdullah Bey in düncelerine kesinlikle katılmıyorum...Çünkü Önce33000 stat yapılacak denilen Mersin'in kapasitesini ,sonra Malatya'nın kapasitesini,en son da Sivas'ın kapasitesini düşürdüler..Yakında Sakarya'nın da kapasitesisinin 25000 düşürüleceği konuşuluyor...Bu iş artık bitti..Bu saatten sonra SAyın BAŞBAKANIMIZ ancak isterse bizim kapasite tekrar 25000 e yükseltilir..Bu da olmayacağına göre artık yeni stadın ihalesinin bir an önce yapılıp temellerin bi,r an önce atılmasını beklmekten başka yapacağımız başka bir de yok..YENİ STAT SİVAS'AHAYIRLI UĞURLU OLSUN!
|