Ali Turan'a facebooktan gönderdiğim mesajlar.
Mete
Sayın AKP Sivas Temsilcisi;
Malumunuz Sivas'a 2008'den itibaren yeni stadyum yapılması gündemde. Sayın Başbakan'ın 2008 itibariyle vermiş olduğu 30000+ stadın kapasitesinin 25000'e düşürüldüğü Sivas GSIM müdürü Salim Kılıç tarafından açıklanmıştır.
Daha önce Sayın Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve birçok yetkilinin 33000 olarak yapılacağını hatta ihalenin bu yüzden geciktiğini söylediği dahası 33000 olarak TOKI tarafından ihaleye çıkan, ancak daha sonra ihalesi iptal edilen stadyumun kapasitesinin 25000'e düşürülmesini Sivaslılar olarak gerçekten idrak demiyoruz.
Bu bizim Akp'ye Türkiye genelinin üzerinde oy vermemizin hediyesi mi acaba?
Sayın Bakan'ın bir sözü var, "Sivas'ın bugünü dününden daha iyi olacak." diye. Bu mu iyilik sayın bakan? Kusura bakmayın, ama Sivas dününü arar oldu sizin sayenizde.
Son olarak, sizden yeni yapılacak stadyumun kapasitesinin tekrar 33000'e yükseltilmesi için gerekli girişimlerde bulunmanızı rica ediyorum.
--------------------------------------------------------------------------
Mete
Sayın vekilim stadyum konusunda gerekli çalışmayı yapacağız dediniz; ama TOKİ stadyum ihalesinin detaylarını yayınlamış.
Sayın Vekilim Sivaslılar olarak sizin yapacağınız hamleyi ümitle bekliyoruz. Özellikle sayın Başbakanla birebir münasebeti ve dostluğu olan sizden bu konuda girişimler bekliyoruz.
Mete
Sayın Vekilim, daha önce Sayın Hilmi Bilgin ve Sayın Bakan stadın kapasitesinin 33.000 kişilik olacağını söyledi. Hatta ihalenin bu yüzden geciktiğini söylediklerini dün gibi hatırlıyorum.
Sayın Vekilim, belki farkında değilsiniz, ama stadın kapasitesinin 33.000 kişilik olması Sivas için büyük bir fırsat olacaktır; çünkü olası bir uluslararası turnuvanın bir ayağının Sivas'a kaydırılması demek Kent Meydanı'nın, Sıcak çermiğin, Balıklı Çermiğin, Divriği'nin vs. tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olacaktır, ayrıca hızlı trenin Sivas'a gelmesiyle Sivas'ın da aday şehirler arasında olması kuvvetle muhtemeldir. Bu saydıklarım stadın kapasitesinin 33.000 olması olasılığı üzerinden, ama kapasite 25.000 olursa UEFA ve FİFA müsabakaların bu statta oynanmasına müsaade etmiyor.
Sayın Vekilim, işte benim derdim bunlar... Biz taraftar olarak 4 sene 33.000'lik stadı bekledik 25.000'liği değil, ama maalesef hevesimiz kursağımızda kalmak üzere.
Bilmiyorum sizi benden başka rahatsız eden var mı? Ama inanın Sivas halkı bu durumdan çok rahatsız. İsterseniz şu siteye girin bakın.
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=34236
İyi Geceler...
------------------------------------------------------------------------
Mete
Sayın Turan, stadın 25.000 olduğu toki haberde yayınlanmış
http://www.tokihaber.com.tr/haber/Sivas
Ümitlerimiz boşa çıktı. Artık bu saatten sonra kararın değişeceğine, ne sizin ne de sayın Bakan'ın bir şey yapacağına inanmıyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mete
Sayın AKP Sivas Temsilcisi;
Malumunuz Sivas'a 2008'den itibaren yeni stadyum yapılması gündemde. Sayın Başbakan'ın 2008 itibariyle vermiş olduğu 30000+ stadın kapasitesinin 25000'e düşürüldüğü Sivas GSIM müdürü Salim Kılıç tarafından açıklanmıştır.
Daha önce Sayın Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve birçok yetkilinin 33000 olarak yapılacağını hatta ihalenin bu yüzden geciktiğini söylediği dahası 33000 olarak TOKI tarafından ihaleye çıkan, ancak daha sonra ihalesi iptal edilen stadyumun kapasitesinin 25000'e düşürülmesini Sivaslılar olarak gerçekten idrak demiyoruz.
Bu bizim Akp'ye Türkiye genelinin üzerinde oy vermemizin hediyesi mi acaba?
Sayın Bakan'ın bir sözü var, "Sivas'ın bugünü dününden daha iyi olacak." diye. Bu mu iyilik sayın bakan? Kusura bakmayın, ama Sivas dününü arar oldu sizin sayenizde.
Son olarak, sizden yeni yapılacak stadyumun kapasitesinin tekrar 33000'e yükseltilmesi için gerekli girişimlerde bulunmanızı rica ediyorum.
AK Parti Sivas'a cevaben;
Mete
Değerli Kardeşim, stadın kapasitesi doluluk oranıyla ilgili olsaydı Diyarbakır, Samsun vs. gibi illere bizden daha aşağı kapasiteli statlar yapılması gerekirdi. Ama maalesef Sivas'ın sahipsizliği... Sözde bakanımız var.
30.000.000'luk spor salonunun ihalesi iptal edildi tıpkı 33.000 lik stat gibi peki sizin bundan haberiniz var mı?
Biz taraftar olarak 4 sene 33.000 lik stadı bekledik, ama birileri hevesimizi kursağımızda koydu.
Benim size yazı yazmamdaki amaç sesimizi gerekli yerlere iletmenizdi. Görüyorum ki siz durumu kabullenmişsiniz hatta karşımızda duruyorsunuz.
Ne diyelim Allah büyüktür elbet, bir gün sırtınızı döndüklerinize muhtaç olursunuz da kimseyi yanınızda bulamazsınız...
Hayırlı Geceler...
Sami Aydın'a gönderdiğim mesaj.
Mete
Sayın Başkanım Satayumun kapasitesini yine düşürmüşler. Valla bıktık usandık şu stadyum konusundan.
Sayın Başkanım sizden ricamız satdyumun kapasitesinin tekrar eski haline getirilmesi için girişimde bulunmanız.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İsmet Yılmaz'a;
Mete
Sayın Bakan Sivaslılar olarak stadyumun kapasitesinin 25000'e düşürüleceği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sizinde kapasitenin 33000 olacağına dair beyanatlarınız vardı, şimdi ne oldu da bu sözlerinizi unuttunuz. Bizi Mersin ve Malatya'yla nüfus açısından karşılaştırabilirsiniz; ama stadyum kapasitesinin nüfusla değil sportif başarıyla alakası vardır. Eğer nüfusla alakası olsaydı Trabzon'a 40000'in üzeri kapasiteli stat yapılmazdı.
Sayın Bakan belki farkında değilsiniz; ama bu stadın 33000'lik olması Sivas'ın geleceği için çok önemlidir. İleride yapılacak bir organizasyonda Sivas'ın da yer alması Sivas'ın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı için çok önemli bir fırsat olacaktır.
Son olarak sizden stadın kapasitesinin 33000 olması için gerekli girişimlerde bulunmanızı rica ediyoruz. Bizde Sivas halkı olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
Mete
Sayın Bakanım, stadyum konusunda, "Daha her şey bitmedi, halledeceğiz. Sonuç basın yoluyla açıklanacaktır." dediniz, ama stadyum ihale ilanının detayları ortaya çıktı.
Sayın Bakanım Sivaslılar olarak sizin yapacağınız hamleyi ümitle bekliyoruz...
N. Memecan ve H. Bilgin'e;
Mete
Sayın Vekilim, bize verilen sözler neden tutulmuyor? Bakın stadyum 33.000 olarak yapılacaktı. Sayın Bakanın ve Milletvekillerinin bu konuda açıklamaları vardı. Şimdi ne oldu da bu karardan vazgeçildi, sözlerden dönüldü?
Sayın Vekilim biz bu stadın 33.000 olması için 4 sene bekledik şimdi birisinin çıkıp "bu stat 25.000 yapılacak." demesi Sivas halkına resmen küfür etmektir. Ben sizi takmıyorum demektir.
Allaha şükür kü ülkemizde demokrasi var. Halkın da kendisini takmayanları takmayacağı zaman elbette gelecektir.
Ben sizin yerinizde olsam, stat 33.000 olacak deyip de sonradan bunu yaptıramazsam bunu halka söylemek yerine istifa ederdim daha iyi; çünkü bizde söz namustur. Ben o sözü halka söyleyecek yüzü kendimde bulamazdım, ama ne hikmetse siz bunu çok rahat bir şekilde söylediniz.
Bakın Sayın Memecan, biz Sivas halkı olarak sizden ne iş ne torpil ne de başka bir şey istiyoruz. Bizim istediğimiz hakkımızın savunulması. Lütfen hakkımızı savunun.
Son olarak, stadyum konusunda bu halk mücadeleyi bırakmayacaktır. Haberiniz olsun..
Bu da Suat Kılıç'a;
Mete
Sayın Bakan, Sivaslılar olarak stadyumun kapasitesinin 25000'e düşürüleceği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sizinde kapasitenin 33000 olacağına dair beyanatlarınız vardı, şimdi ne oldu da bu sözlerinizi unuttunuz. Bizi Mersin ve Malatya'yla nüfus açısından karşılaştırabilirsiniz; ama stadyum kapasitesinin nüfusla değil sportif başarıyla ve spora temayülle alakası vardır. Eğer nüfusla alakası olsaydı Trabzon'a 40000'in üzeri kapasiteli stat yerine 20000 kişilik yapılsa yeterli olacaktı.
Son olarak Sayın Bakan, Toki'nin sitesine 33000 olarak çıkmış stadımızın kapasitesinin 33000 olarak ihale edilmesini tüm Sivaslılar olarak rica ediyoruz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazmadığım kimse kalmadı, ama "Taştan ses geldi bunlardan ses yok."
Arkadaşlar ben de çaba gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.