Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Bu maçta berabere kalsak ve mağlup olsak çok üzülürdüm. İnanılmaz gol pozisyonları vardı. Yendiğimiz için çok mutluyuz. Takım haftalar ilerledikçe daha iyi oluyor. Hakan inanılmaz çok güzel oynadı. Buradan beğenmeyenlere duyurulur. Hak ettik kazandık iyi bir yerdeyiz. Hem iyi oyundan sonra hem de üç puandan sonra Fenerbahçe maçına daha moralli hazırlanacağız. Gol pozisyonlarına girmek her takımın işi değildir, üretmek önemli, gol pozisyonlarına girmek çok daha önemli. Taraftara teşekkür ediyorum. İnanılmaz destek vardı. Kadro kaliteli daha iyi olacak. İçerideki maçlarda Lualua, Shelton devreye girdiği zaman çok daha iyi şeylerin olacağını düşünüyorum” dedi.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, zor bir ekibe karşı oynadıklarını anlatarak, “Zevkli maç oldu, bu maçın zor olacağını biliyorduk. Karabükspor iyi bir takım ve kupa maçını saymazsak lig maçını iyi oynadılar.
Yemememiz gereken bir goldü. Bizim deplasmanda gireceğimiz pozisyonlar bu kadar olur, bunlardan birini atmamız gerekirdi. Son 30 dakika mecburen açıklar verdik. Karabükspor takımının hakikaten çok süratli oyuncuları var. Çok güzel zevkli maç oldu. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Karabük takımını tebrik ediyorum. Biz o gölü yemememiz gerekiyordu. Umduğumuz gibi olmadı. Son maçımız çok önemli” açıklamasında bulunud.
Sivasspor’un başarılı oyuncusu Murat Akça ise şunları söyledi:
“Mücadele açısından kötü mücadele ettiğimizi düşünmüyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. Hocamızın söylediği gibi süratli oyuncuları vardı. Oyunu riske edince kalemizde pozisyonlar gördük. Beraberliği de yakalayabilirdik. Maçın sonlarında iyi pozisyonlarımız var. Karabükspor bugün iyi oynadı kazanmayı hak ettiler. Bizim önümüzde kupa maçı var ona konsantre olmamız lazım.”
Sivasspor’un kalecisi Borjan da, “Çok zor bir maçtı. Bu bizim içinde ağır bir yenilgi oldu. Karabükspor organize bir ekip, çok iyi bir takım. Bugün şansımız yoktu, bunun sonucunda golü yedik. Takım olarak iyi oynadık ancak son pasları yapamadık. Kupa maçına konsantre olacağız. Evimizde oynayacağımız maç var onu kazanıp iyi bir şekilde ilk yarıyı bitirmek istiyoruz” yorumunu yaptı.
Kaynak: IHA
Riza hoca yine klasik cümlesini söylemis