Cevap: Rıza Çalımbay'a Açık Mektup.. (!)
Bence artık RIZA hocanın kredisi tamamen bitmiştir. Hatta aylar öncesinde bitti. Hatta benim gözümde ilk geldiği sene kredisiz gelmişti. Çünkü demiştim ki "Rıza hoca misyonsuz ve vizyonsuz'dur" demiştim. Hedefi olmayan sıradan, vasat teknik adamdır demiştim. Hedefi küme düşmemek olarak gösteren, ilk 10'a kalırsak başarı diyen bir hocadan ne beklenebilir ki? Geçmişte saydığınız takımlarda ne yapmış ki, Sivasspor'da başarı beklediniz?
Elinde ki kadroyu "ben kurmadım" diyerek işin başına geçtiği zaman serzenişte bulunan Rıza efendi, şimdi kadroyu tamamen kendi kurdu, yine beğenmiyor. Acaba kadrosunda Messi, Ronaldo, Xavi veya Gökhan Gönül, Fernandes, Drogba, Webo falan mı görmek istiyor. Öyle olsa ona gerek kalmazdı, o zaman takımın başında Mourinhou'yu getirirdi başkan !..
Önemli olan elinde bulunan bu kaliteli sayılabilecek, hatta bazıları hariç gerçekten kaliteli futbolculara futbol oynatmak. Nerdeeeee ????... Adam adeta oynayanı çıkartıp pasifize etmek için, kaliteli oyuncuyu sahaya sürmeyip küstürmek, hatta takımdan kovmak için elinden geleni yapıyor. Abdülakadir, Grosicki, Piech bunlardan sadece birkaçı.
Grosicki sakatmış.. Pehhh !.. Külahıma anlatın. Adamı küstürüp, demoralize edip adeta takımdan soğutan zat-ı alileridir. Piech'i Türkçe konuşamıyor, hazır değil deyip oynatmayan da kendisidir. Bakın Piech ilk 11'de sahaya çıkınca nasıl oynuyor, nasıl gol atıyor. Böyle bir adamı neden oyundan aldı, forvet hattını neden baltaladı gelin hep birlikte kendisine soralım.
Ayıptır beyler. Hocayı sevmek ayrı, hocanın Sivasspor'a verdiği zararı görüp-görmemek ayrı değerlerdir. Nasıl hataları ve uçuruma son sürat gittiğimizi göremiyor kimse çıldıracağım.
Hele hele bu maçı nasıl verebilir bir takım ve hoca bugün ekranlarda en acı senaryosunu izledik. Bunun gibi senaryoları daha önce de çok görmüştük ama geçen hafta ki Orduspor ve bu hafta ki Eskişehirsor maçında en dramatize halini gördük. Yani illa maçı kazanmak için taraftarın küfürünü duymanız mı gerekiyor sayın hocam?
Şimdi Rıza Çalımbay yalakalarını savunmaya çağırıyoruz. Haydi şimdi de konuşun..
Haaa !... Sezon sonunda küme düşmezde ligde kalırsak sakın ha "Rıza hocaya laf sallayanlara kapak olsun" demeyin, çünkü ligde kalmak bu kadroyla başarı değil, ligde ilk 5'e girememek BAŞARISIZLIKTIR !.. Sakın haa !.
.
|