Belki çok çok iyi bir futbol oynamıyoruz ancak iki haftada gördük ki fizik olarak diğer takımların çok önündeyiz.Carlos'un ağırlık çalıştırmasının karşılığı olsa gerek.Cicinho'nun 90 dk koşmasına rağmen 90+'larda attığı deparlar gerçekten şaşırtıcı.Profesyonellik böyle bir şey.Ümit de yere daha sağlam basıyor ve sezgileri süper ötesi.Adem ve Kadir de bugün Xavi ve Inısestavari oynadı.Hem defans hem ileri derin toplar...Utaka hazır değil atikliğinin gelmesi için en az iki hafta var gibi geldi.Burhan mükemmel ötesi..Varını yoğunu koydu umarım böyle devam eder.
Genel olarak bakarsak;zaman zaman çok atak zaman zaman bireysel hatalar yapan bir takımız.Gelecek haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum.Son olarak taraftarların bu şekilde ilgili ve sakin olarak takımlarını desteklemeleri dikkat çekti.Aman nazar değmesin !
Bugün çıplak gözle de izleyince anladım ki biz Erman'ın yerini dolduramamışız.Topu 3.bölgeye taşımakta sıkıntı çekiyoruz.Mehdi yetenekli futbolcu fakat sorumluluk almıyor.Rakip futbolcular arasında kayboluyor.İlk maçı olduğu için böyledir umarım.İlerleyen haftalarda daha çok ön plana çıkmasını ve Erman'ın yerini doldurmasını ümit ediyorum.
John Utaka bugün iyi değildi ancak bunu normal karşılıyorum.Utaka boş alanlarda etkili olan bir oyuncu.Çok iyi kapanan Konya karşısında etkisiz kalması son derece normal.
Evimizde Rengifo,Mehdi ikilisini deplasmanlarda ise Utaka,Grosicki ikilisini kullanmak daha akıllıca bir hareket olur.
Bugün bir kez daha gördük ki Borjan bu takımın kalecisi olamaz.Boş yere bu adamla yabancı kontenjanını doldurmak saçma geliyor bana.
Maçın yıldızları Ümit,Burhan ve Cicinho'yu başta olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum.
aynen katılıyorum ermanın yeri dolmamış mehdinin ise bize fayda sağlayabileceğini şimdilik düşünmüyorum..
rakıp ılk yarı ne kendı oynayabıldı ne bızı oynattı ılk yarı kalecımızın barız hataları göze çarptı,mehdı maça durgun başladı fakat ılerleyen dakıkalarda hücum bolgesıne güzel servısler yaptı.2. yarının hemen basında bulduğumuz golle rahatladık konya nında dırencı dustu
Vay sergen yalcin konusuyor Top Bizde progaminda niye baska takim secmedi gidip Sivassporu secti diyior o bir efsane isteseydi ingilterede,fransada, ispanyada teknik direktorluk yapabilirdi bana cok komik geliyior....
İlk yarı ve 2. yarısı çok hızlı geçen tempolu bir maç izlenmedi..Maçı statta izledim..Borjan ilk yarı 1-2 tane net hata yaptı;gol da olabilirdi..Rakibin ayrıca direkten dönen bir topu da var..2.yarı Utaka nın pozisyonu dışında net bir pozisyonumuz da yok;ama atılan 2 gol var..2.yarı girilen fazla da pozisyon da yok...Sahamızdaki ilk maçta fazla eleştiri yapmak da istemiyorum...Kazanan takım her zaman haklı;hocası da iyi hocadır...Bana gelecek maçlar için fazla umutlu olabilecek bir oyun malesef göremedim...Çünkü iyi oyun iyi oyuncularla oynanır....Utaka tek forvet oynayabilen bir oyuncu değil;zaten şu anda takıma alışma aşamasında ve oldukça da güçsüz...Mehdi ye gelince öyle bazılarının abarttığı kadar iyi bir oyuncu olarak görmedim..O da takıma alışma aşamasında..Ben olsam orta sahada Kadir-Mehdi ve diğer oyuncuyu oynatmam..3 oyuncuda birbirine benzer oyuncular;burada Erman tipinde bir 10 numaraya ihtiyaç var..İlerde Timur'un cezası bitip hazır olunca bence bu bölgede Timur oynamalı..Timur un hatta Hakan'ın Mehdi'den hiç bir eksiği olduğunu düşünmüyorum..Mehdi koşan bir oyuncu ama fizik gücü de zayıf bir oyuncu..Bir pozisyonda topu alıp kaleye gitmeyi denedi;çalıma girdi ama topu kaybetti..Kaybettiği topu kovalamadı;o top Konya ya pozisyon oldu;11 Numaralı oyuncuları çok iyi vurdu ama Borjan da o topu müthiş kurtardı..O top gol olsa herkes Mehdi yi suçlayacaktı...Maç genelinde Ziya ve Atif iyi birer ikili olmadılar malesef..Atif bugün her aldığı topu ezdi...Hocamız acemi bir hoca;belki zamanla iyi olacak...AMA yedek kulübesini yeterli görmüyor ki herhalde son 2 maçta oyuncu değiştirmeyi fazla düşünmedi..Son maçta değişiklikleri son dak. larda yaptı..Hele bir yaptığı değişiklik var ki kimse anlayamadı;Sağ bek oynatacağını vurgulayarak söylediği Cihan'ı forvet arkasına 2. bir forvet gibi oyuna almasını açıkcası çok garipsedim.. Ben son 15-20. dak. da Ahmet i ve Hakan'ı oyuna almasını bekliyordum...R.Carlos yeni bir hoca ama sivasspor lige yeni bir çıkan takım değil..Sivasspor Utaka ile kesinlikle tek forvet oynayamaz ;bu sorun ilerde başımız çok ağrıtır..6+0+4 kuralı bizim başımız çok ağrıtacak..Çünkü sivassporda oynayan oyuncularla yedekler arasında büyük kalite farkı var...Bu maçtaki orta saha diğer maçlarda da oynarda sivasspor zor pozisyona giren bir takım görüntüsü verecek..İnsanın gönlünden niye sivasspora Bursa daki Battalla gibi;bjk daki Fernandes gibi bir 10 numara alınmıyor diyor..Manuel da Costa yı bir çok kişi beğendim diyor ama ben de diyorum ki bu oyuncu çok kart görecek ve yaptığı gereksiz kaleciye paslarda başımıza çok iş açacak..Da Costa 2 hafta da 2 tane sarı kart gördü haftaya F.B maçında herhalde olmayacak..Yıl içinde bu oyuncu böyle oynarsa sivassporun başı da çok ağrıyacak..
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı eyuphulagu'a Teşekkür Ediyor...