Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı Değerlendirelim
Alt 02.09.2013, 10:39   #17
teknik
Tecrübeli Yiğido

103 Mesajına 198 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 teknik ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart Cevap: Maçı Değerlendirelim

Alıntı:
gdodeğilyiğido Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Maçın özetini tekrar seyredince bir daha değerlendirmek istedim.
1) Yenilen ilk golde oyuncumuz topu alıp şöyle bir bakıyor, hakem pas atacağı oyuncuyla tam arasında, böyle durumlarda oyuncu topu hakemin ayaklarına atar, hakem de topun geleceğini bilir ve 'ip atlama' edasıyla üzerinden atlar. Bu pek çok yerli ve Avrupa maçlarında sıradan birşeydir, lakin bizim hakemimiz sezon başı kampını iyi geçirememiş anlaşılan, hoplayamıyor bile. Futbolcularımızın tepkisi hakeme güvenip o topu atmaları ve onun yüzünden golü yememizdir ve haklıdırlar.
2) Yediğimiz ikinci golden önce sağlı sollu birkaç orta gelmiş ve takımımız kenardan yapılan ortalara müsaade etmiştir. Yani 2. gol geliyorum demektedir. Gol pozisyonunda, dikkat edin, yapılan ortada Bruno Alves'le kafaya çıkan oyuncumuz yoktur. Yani adam zaten gol atacaktır. 2. golde Borjan mecburen ileri çıkmıştır. İşin daha vahimi aynı Alves birkaç dakika önce de bomboş kafaya çıkmış ama vuruşu Borjan' da kalmıştır. Takım defansif olarak uykudadır.
3) Kalecimiz Borjan'ın hatalı çıkışı 3. goldedir. Yapılan ortaya iki oyuncumuz çıkmışken kalecinin kalesini terketmesi gereksizdi ve pahalıya mal oldu zaten.
4) Webo'nun attığı 4. gol ise maçın ikinci yarısındadır. Takım bir devre bitirmiş, 15 dakika içerde hocadan hatalarını dinlemiş, taktik de almış ama takım savunması halen çok yumuşak, antrenmanda yenmeyecek golün oluşumunu tüm takım sadece seyrediyor.
5) Alper'in attığı gole değinmeyeceğim bile. Attığımız iki gol ise FB'nin galibiyeti garantileyip vites küçültmesi ve baskıyı azaltmasıyla geldi.
Bu değerlendirmeyi şunun için yaptım. Maçı değerlendirirken, ben de aynı hataya düştüm, şu iyiydi bu kötüydü, diye sınıflandırma yapıyor, bazı oyuncuları suçluyoruz. Oysa takım olarak hazır değiliz. Olmamız gerekenin %40'ı falanız. Kenar yönetim dahil herkes kusurlu. Diğer takımların maçlarına baktığınızda %kaç hazır durumda olduklarını kıyaslamak zor değil.
Bu itibarla Carlos'un takıma dört gün izin vermesini anlamakta zorlanıyorum. Aksine bu milli maç arası çok iyi değerlendirilebilir, transfer düşüncelerinden oyuncuların kondisyon düzeylerini artırmaya kadar çok şey yapılabilirdi.
Bize düşen ilk antrenmandan itibaren takımın yanına gidip onlara moral ve hırs aşılamak olmalı. Eskişehir'i burada yenip yeniden başlamalıyız.
Bir kere objektif,yapıcı ve doğru yorumlanmış maç.% 40 da güzel tespit.% 65 leri geçtiğinde bu takım ilk 5 oynar.Sadece oyun anlayışınmda aşırı güveni iyi ayarlamalıyız.Futbolun basitini oynamak gibi.Sıkışınca topu taca atmak, uzun pasla çıkmak, rakibe temas ederek pres yapmak.Göge oyunundan uzaklaşmak gibi.
Ben umutluyum ilk 8 garanti.Ama neden ilk 5 olmasın.Umutsuzluğa gerek yok.
teknik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda teknik'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...

Etiketler
değerlendirelim, maçı